Преди време писах в тази тема,но поста не излезе.Надявам се вече да сте намерили пътя по който да вървите заедно без съмнения и без въпроса двамата или поотделно да продължим.Тази борба е много трудна и много променя човека,който преживява всяка стъпка и всеки неуспех.След като станем родители не ставаме същите хора които сме били преди стерилитета,но не мисля че това е лошо.Лошо е когато няма разбиране и грижа към чувствата и преживяванията на партньора.Най-важното е двамата да сте си опора един на друг да се подкрепяте по всички възможни начини,без да търсите жената или мъжа които сте били преди да влезете в клиниката по стерилитет.Моя мъж смяташе че е достатъчно че прави изследвания и идва на процедурите.Някои хора около мен ми втълпяваха че това е неговия начин да ме подкрепи и аз даже се чувствах благодарна.Само че това беше всичко от негова страна.Оставяше ме да се справям сама с болката,разочарованието,отчаянието,съмнението,нежеланието да живея,въпросите които ме измъчваха.Сега се питам как все пак останахме заедно.За себе си знам,че толкова много исках това дете,че чак до раждането му не забелязах че нямам истински партньор до себе си.Затова като жена,която е минала през тази борба те моля бъди до жена си.Не й казвай че ти е омръзнало да я гледаш разплакана,особено ако само преди ден окончателно е разбрала че инвитрото е неуспешно.Не й казвай че искаш да се забавляваш и си поканил гости два дена след неуспешната процедура,когато сърцето й кърви и не вижда смисъл дори да стане от леглото.Не й поставяй условия за да се появиш на процедурата,която вече тече и даже тя е започнала стимулация и т.н.Скицирайки начина по който моя мъж ме "подкрепяше" емоционално искам да те помоля да издържиш на напрежението и да помогнеш на твоята любима да се пребори,независимо колко нервна,сприхава и невъздържана е станала.Щом пишеш тук и питаш как да я разбереш и как да запазите брака си,значи наистина я обичаш и ти пука за нея.Като за начало й дай да прочете поста ти и отговорите след него.Мисля че това ще й помогне да разбере,че не е сама и да повярва,че ще бъде майка,защото наистина ще бъде.Всъщност много ще се радвам следващия пост да го напишете двамата и даже да се похвалите с вашето коледно чудо.Вярвам че ще съхраните семейството си и ще бъдете прекрасни родители.Успех!