0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте. Малкия вчера го ухапа някакво насекомо, но какво не разбрахме. Ръчичката се поду-днес слагах студени компреси за кратко и поспадна леко. С какво можем да мажем. Той е на 1год и 2 месеца.
Предварително благодаря.
Re: Какво да се прави при ухапване, ужилване
« Отговор #1 -: Август 18, 2009, 20:51:11 pm »
Трябвало е да отидеш на лекар, да му бият урбазон.  В случай, че е имало подуване (а не просто хрола), това може да означава алергична реакция.  Ако е така трябва да си носиш урбазон за евентуални последващи ужилвания, когато има вероятност реакцията да е по-остра. 
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Август 18, 2009, 21:13:36 pm »
Бърди е в отпуска и временно не отговаря.
ужилване/ухапване от насекомо може да е сериозно нещо при малко дете. на твое място бих се консултирала с педиатъра на детето какво да дам и какво да мажа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Август 18, 2009, 22:10:53 pm »
Не искам да си търся извинение, но сутринта като го видях реших да изчакам до обяд когато педиатърката му е на смяна, но се оказа че е в чужбина,  заместващия лекар е сутрин, след обяд поспадна и затова не отидох на дежурен. Но щом така стоят нещата още сутринта ще го заведа на лекар.
Благодаря.
« Отговор #4 -: Август 19, 2009, 14:58:16 pm »
Ходихме на лекар-нищо му няма на малкия. Каза ми какво да правя в случай че не е кърлеж или ужилване - студен компрес да спадне отока и мазане с фенистил.  :wink:
Дано да съм полезна на някой друг в моето положение.
От студеното отока спада за минути  :)
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #5 -: Септември 23, 2009, 15:02:41 pm »
Знае ли някой как точно и кога се развива алергията към ппчели и оси?
Аз и таткото сме алергични, за щастие при последното ми ужилване имаше бърза лекарска намеса.
Предполага се, че е твърде възможно детето да наследи алергията.
Педиатърката ни обясни, че при първо ужилване вероятността да се появи алергия е нищожна и такава се появява при последващо ужилване.
Предписа ни Кларитин сироп за малкия, който да давахме с цел превенция от предния ден преди да заминем за Тасос, където знаех, че има много пчели и оси.
Още на втория ден детето настъпи на плажа една пчела или оса (не ги различавам). Бързо измъкнах жилото от крачето, нямаше последваща реакция освен болка и зачервяване. Взехме от местна аптека Фенистил под формата на рол-он.

Не съм сигурна как трябва да реагирам при следващо ужилване. Говорите за Урбазон. Не знам как се поставя и дали е необходимо. С колко време разполагам за реакция?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #6 -: Септември 23, 2009, 15:08:34 pm »
Ани, не искам да те тревожа, но алергия можеш да развиеш и на 45 години (цифрата е произволна).
И аз знам за урбазон - продавало се на писалки подобни на инсулиновите. Трябва да се постави моментално, щом видиш бурна реакция. Виждала съм подобно нещо - не можеш да го сбъркаш - отока става като домат и е за секунди
В очакване ....
« Отговор #7 -: Септември 23, 2009, 17:54:52 pm »
Колко време за реакция имаш зависи много от мястото на ужилване.  Колкото по-нагоре по тялото - по-лошо.  Говори с педиатъра за адекватна доза урбазон и си носи винаги в дамската чанта.  За себе си е добре да носиш също.  Реакцията няма а сбъркаш - Фуси ти е казала.  Що се касае до разликата между пчели и оси - осите са ярко жълтите, с ясно изразени райета жътло-черно.  На Тасос преобладават :).  Радвам се, че сте се разминали леко.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #8 -: Септември 23, 2009, 22:23:02 pm »
Трябва да се внимава с тези ухапвания дори и детето да няма алергични близки. На моята племенница и се поду половината краче от 2 пъпки (нещо като полазено)сестра ми се обади на хомеопата и и мина за 1 час.
При ужилване аз ползвам парченце чесън и натърквам. Изобщо не се подува мястото.
« Отговор #9 -: Септември 24, 2009, 00:31:22 am »
Фуси, знаеш ли нещо повече за тези писалки Урбазон? Понеже преди време коментирахме, че тук още няма внос, а и когато и да съм попитала никога не са знаели в нашите аптеки, та ще ти бъда благодарна!