0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цикъл след извънматочна
« -: Ноември 18, 2007, 11:37:15 am »
Здравейте на всички, пиша за пръв път в този форум. Правиха ми лапароскопска операция за отстраняване на тръбата след извънматочна бременност преди 45 дни, а още нямам цикъл. Преди 5 години ми отстраниха и другата пак след извънматочна но ми дойде нормално. По принцип ми идва точно на деня. До колко дни е нормално да закъснее? Доктора предлагал ли ви е евентуално предизвикване на цикъла с хапчета? Дали след това ще се нормализира, смятам да правя ин витро след 3 месеца.
*
Re: Цикъл след извънматочна
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2007, 16:22:06 pm »
Здравей, на мен ми дойде цикълът пет дни след операцията от извънматочна. Така ми каза лекарят, който ме оперира  и така и стана. Още следващия цикъл ми се нормализираха нещата - хормони, дата и продължителност на цикъла и т.н. Успех на ин витрото!

« Отговор #2 -: Ноември 18, 2007, 19:00:33 pm »
Съжелявам, че е трябвало да преживееш всичко това. При мен сценарият е подобен, но в по-кратко срокове през 6 месеца. И при двата случая след отстраняване на бременността менструацията ми настъпи още докато леах в болницата, значи до 2-3 дни. Мисля, че е редно да се консултираш с лекар защо не ти идва менструацията. 45 дни си е дълъг период.
Желая  ти успех с инвитрото. Можеш да разчиташ на мен за всякакви въпроси. 
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2007, 19:55:27 pm »
И на мен след лапароскопия заради извънматочна, но без отстраняване на тръбата ми дойде цикъла още в болницата.
Така че консултирай се с лекар, както ти е написала Atanasovaira.
Доста време е минало вече.
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2007, 18:38:08 pm »
Благодаря ви за отговорите. Налага ми се да пътувам и ще се върна чак в края на седмицата. Ако до тогава няма нищо ще потърся лекар.
Междудругото преди операцията спрях рязко достинекса, който пия за завишен пролактин. Може и от това да се е получило.
*
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2007, 22:17:35 pm »
Междудругото преди операцията спрях рязко достинекса, който пия за завишен пролактин. Може и от това да се е получило.
Не мисля, че това може да е повлияло. Аз пиех много време парлодел. Мисля, че трябва да се консултираш с лекаря си. Успех!

« Отговор #6 -: Ноември 20, 2007, 14:54:47 pm »
На мен при първата ми извънматочна ми дойде на 4-5 ден след операцията , още бях в болницата. При втората обаче беше някъде около 45 дни след операцията. Точно се обадих на док. да отида на преглед да видим какво става и ми дойде. Обади се на лекаря ти , той най-добре ще прецени.
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2007, 14:14:10 pm »
 Проблема ми се реши на 49 ден. Благодаря на всички за отговорите.
*
« Отговор #8 -: Септември 19, 2009, 07:43:35 am »
Темата е малко стара, но искам да попитам: А след време възстановява ли се цикъла? Съвсем се ошашках. Предишния го получих още при постъпването в болницата (на 19.08, само че беше много скъсен - 20 дни), а следващият ми е от 17.09. Той пък е 29 дни. Благодаря предварително.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #9 -: Септември 20, 2009, 16:42:17 pm »
При мене лично преди да ме оперират от извънматочна ми идваше точно на датата и винаги сутрин със ставането.Така че никога нямах изненади и ми вълвеше по 7 дена.След нея обаче започна да ми изпреварва с по 4-5 6 дена като ми кървеше по малко около 7 дни и след това ми избиваше та още 7 или общо ми вървеше по 14-15 дена.Та така три години.Сега август си правих лапаро и се надявах нещата да се променят но първият ми цикъл беше пак така.Обадих се на доки и тя ми каза че за 2-3 месеца нещата ще си дойдат на мястото.Е ще видим по нататък как ще е.Явно на всеки се отразява различно.
« Отговор #10 -: Септември 23, 2009, 11:58:04 am »
при мен цикъл имаше веднага след лапароскопията. имах кървене и преди да ме оперират, но след операцията се усили. доктора ми обясни, че това е цикъл. следващият месец си ми дойде като по часовник.