0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лапатотомия и ин витро
« -: Септември 26, 2009, 09:10:41 am »
Здравейте момичета,аз съм една от одобрените от Фонда за ин витро.
С една отстранена тръба съм(от избънматочна бременност) и друга -с хидросалпинг.С док. решихме преди процедурата да направим операция,която вчера разбрах,че няма да е лапароскопия,а ще е лапаротомия.Някой може ли да ми каже,горе-долу,колко време след операцията може да започваме с опита?Претърпяла съм една операция и знам,че възстановяването е дълго.

*
Re: лапатотомия и ин витро
« Отговор #1 -: Септември 26, 2009, 14:20:26 pm »
Аз бих потърсила второ мнение от някой от водещите специалисти, правещи лапароскопии преди да се съглася на лапаротомия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В миналото правих лапаротомия при първия срещнат лекар, които ме увери, че е необходимо и страшно съжалявах след това.

Лично мнение: лекарят ти не ми вдъхва особено доверие. Първо искаше да правите инвитро с хидросалпингс, сега пък лапаротомия...

« Последна редакция: Септември 26, 2009, 15:21:19 pm от bril »
*
« Отговор #2 -: Септември 26, 2009, 17:15:49 pm »
Таня77,
и аз мисля като брил - потърси второ мнение за тази лапаротомия. възстановяването е по-дълго отколкото при лапароскопията.
« Отговор #3 -: Септември 26, 2009, 17:28:48 pm »
Благодаря ви момичета,но съм ограничена във времето.Одобрени сме от Фонда за ин витро и парите трябва да се усвоят до 6 месеца.Операцията ми е насрочена за след 2 дни.Аз много се притеснявам,защото веднъж съм изживяла този ужас,но щом това е единствения вариант...
Той ми предложи да потърся и друг лекар,но по принцип само проф.Горчев можел да ми направи лапаро(а за него може да се вредя с час за след около 6 месеца).
Дано след всички мъки и болки,които ще преживея,се случи и нещо много хубаво  :D

« Отговор #4 -: Септември 26, 2009, 17:30:38 pm »
Здравейте момичета,аз съм една от одобрените от Фонда за ин витро.
С една отстранена тръба съм(от избънматочна бременност) и друга -с хидросалпинг.С док. решихме преди процедурата да направим операция,която вчера разбрах,че няма да е лапароскопия,а ще е лапаротомия.Някой може ли да ми каже,горе-долу,колко време след операцията може да започваме с опита?Претърпяла съм една операция и знам,че възстановяването е дълго.
При мен стана така, че заради сраствания от минали операции не беше възможна лапароскопия и направих коремна операция (възстанових се много бързо, но при всеки е индивидуално), след 3 месеца можеш да почнеш ин витрото, много успех!

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
« Отговор #5 -: Септември 26, 2009, 17:35:08 pm »
Благодаря!

*
« Отговор #6 -: Септември 26, 2009, 19:25:38 pm »
Таня,
Твърдението,че САМО проф.Горчев може да прави лапароскопия е смешно и невярно!
Потърси още едно мнение.Ако искаш всяка една от нас може да ти препоръча лекар способен да направи  лапароскопия.
*
« Отговор #7 -: Септември 26, 2009, 21:17:25 pm »
Разбира се, че не само проф. Горчев прави такива операции. Хей - внимавай! Това е важно решение!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #8 -: Септември 26, 2009, 22:27:28 pm »
Не сте ме разбрали момичета,той ми обясни,че ще имам много сраствания и с лапароскопия ще е трудно проходимо,затова спомена проф.Горчев,като специалист за по-...как да го кажа?По-сложна процедура, може би.

*
« Отговор #9 -: Септември 26, 2009, 22:44:50 pm »
Аз имах страшно много сраствания след коремната операция. От Майчин дом ми бяха казали, че никой лекар няма да се съгласи да ми направи лапароскопия. Д-р Стаменов ми направи лапароскопия (двустранен хидросалпингс)- каза след това, че е било много трудно, но се справи. Със сигурност има и други добри лекари. Не е въпроса да изтърпиш "всички мъки и болки", а да вземеш най-правилното решение. Възстановяването от лапароскопията ми се стори много, много по-леко в сравнение с лапаротомията. Но, ти си решаваш.
*
« Отговор #10 -: Септември 27, 2009, 09:42:49 am »
Таня,
Аз съм с 3 коремни операции и много,много сраствания,но въпреки това д-р Попов от Шейново ми направи 2 лапароскопии.Не бързай.Това че ще трябва примерно да почакаш за специалист,който да ти направи лапароскопия, е по-добрият вариант.След лапаро можеш още на следващия цикъл да преминеш към ин витро,докато след коремна операция ще трябва да почакаш пак няколко месеца.
Една коремна операция води след себе си много,много повече сраствания,отколкото една лапароскопия,а и възтановяването на организма е доста по-дълго.
« Отговор #11 -: Септември 27, 2009, 10:20:19 am »
Благодаря ви момичета.Утре ще позвъня в някои клиники,само ми напишете някои други специалисти в София,освен Стаменов(защото при него имам записан час от декември 2008-за февруари 2010).Ставрев от "Селена" ми беше казал,че ще ми направи лапароскопия,но можело да се наложи да се направи и коремен разрез.
Само ме притеснява и това,че док при когото са ми документите за ин витро щеше да ми прави операцията,но пък той сам ми предложи да потърся някой...ако искам.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #12 -: Септември 27, 2009, 10:38:15 am »
Ако в Пловдив ти е удобно, защо не потърсиш д-р Даскалов.
« Отговор #13 -: Септември 27, 2009, 20:17:08 pm »
таня77
аз също съм с 3 коремни операции. Имам двустранен хидросалпинкс и др.Стаменов каза, че не може да ми направи лапароскопия поради многото сраствания и предложи като
вариянт хистероскопия. Аз също чакам одобрението от фонда и започваме. УСПЕХ

п.п. Попитай за хистероскопия
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 20:21:53 pm от miletka77 »
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
« Отговор #14 -: Септември 29, 2009, 13:43:06 pm »
Таня77 най добре е да отидеш на място и да се разбереш очи в очи с избрания от теб доктор.Вярвам че ще ти влезат в положението.За Горчев аз се обаждах месеци на ред и ги предупреждавах че званя от чужбина а те ми отговориха като си дойдеш се обади за час.И когато го сторих отговора беше-еми има часове за след 2 месеца.Последва скандал от моя страна и веднага ми дадоха час.На него му обясних че сам за 1 месец в Бг.и ако може да ме вмъкне в графика.Това беше сряда и неделя ме оперираха.Само да те предупредя че за събота и неделя се плащат и извънредни :ask: