0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лапаротомия. Къде?
« -: Февруари 01, 2011, 14:10:29 pm »
Здравейте на всички!
Откриха ми киста с размери 7см. на 9см. Искам да я отстраня по този метод, но не познавам специалисти. Може ли да ме насочите къде и при кого да отида?

Каква е разликата между лапароскопия и лапаротомия? Един гинеколог ми каза, че лапароскопията била само за диагностициране, а самата безкръвна операция се нарича лапаротомия. Обаче като чета тук-там съвсем се обърквам кое какво е.  :oops:

Благодаря!
« Последна редакция: Февруари 01, 2011, 18:17:47 pm от Мецани »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Лапаротимия. Къде?
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2011, 14:31:34 pm »
защо не се консултираш с лекар, все пак?

лапаротомия означава "Оперативно отваряне на коремната кухина". всяка хирургична операция на органи в коремната кухина се нарича "лапаротомия".

лапароскопия означава "Визуално изследване на коремните органи с помощта на уред (лапароскоп), вкаран през коремната стена". лапароскопията бива диагностична и оперативна. при втория вид, освен оглед на органите, се извършва и хирургична намеса.

как да ти се отстрани кистата трябва да прецени хирург, а не ти самата.
а при тоя гинеколог, дето ти е казал, че "лапароскопията била само за диагностициране, а самата безкръвна операция се нарича лапаротомия", по-добре повече да не стъпваш и акъл да не му искаш за нищо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Февруари 01, 2011, 15:05:59 pm »
Роксана, с лапароскопия също могат да се отстраняват големи кисти. Операцията е много по - щадяща и възстановяването по - бързо. Прочети, ако искаш, тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.0 и се консултирай с добър гинеколог. Успех!
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2011, 15:50:50 pm »
Jam, в града, в който живея не правят лапароскопия и не знам къде да отида, че да се срещна с гинеколог, който използва този метод и да ми каже дали при мен може да помогне. Във Варна евентуално, ако може и сега се ровя из форумите да попадна на име и клиника. До края на седмицата трябва да съм се ориентирала, защото пусто да остане ми е наложително да се възстановя колкото е възможно по-бързо. Стига да е възможно разбира се.

veseto_87, благодаря за линка. Сега ще го погледна.
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2011, 17:32:36 pm »
Роксана, не прави прибързани решения и ако трябва иди до друг град и си потърси специалист с лапароскопия, ако може да го махне това. Лапаротомия е - някой се кани да ти резне хубаво корема и от там да измъкне кистата. Това може да доведе до много по-трудно възстановяване, повече сраствания. Каква е кистата и от колко време стои там?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2011, 17:47:08 pm »
Jam, в града, в който живея не правят лапароскопия

явно точно затова онзи мошеник ти е разправял, че лапаротомията е безкръвна операция...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Лапаротомия. Къде?
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2011, 02:27:42 am »
здравей, съвет от - мен, от който и град да си, просто попътувай до София и си избери лекар там. Тук поне ще ти обяснят малко по-добре кое какво е! Аз така направих...
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2011, 09:13:20 am »
    Моят съвет е също да се консултираш в София. Аз имам и лапароскопия, и лапаротомия. И аз като теб преди няколко години не живеех в София и се доверих на местни доктори. Сега смятам, че това бе грешка. Имах кисти на двата яйчника с такива размери, които махнах с лапаротомия. Възстановяването след лапаротомия е много тежко, самата операция е много агресивна. Имам много сраствания, яйчниците ми са доста орязани и в крайна сметка не функционират нормално.

Медицината е достатъчно напреднала, потърси лекар, който да ти направи лапароскопия в София. Не си струва да рискуваш с лапаратомия. В Зачатие е пълно с жени, които се борят с последствията от преживяна лапаротомия.

Д-р Попов от Шейново е добър вариант, има много доволни мимичета от него.

« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 10:07:22 am от *dama* »
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2011, 09:55:29 am »
Ако давате предложения, поне насочете момичето. В София също може да се озове на най-неподходящото място.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2011, 18:43:34 pm »
Здравейте отново!
Сърдечно благодаря на всички, които писаха в темата!

Свърши се тя моята. Сега почивам в къщи. В крайна сметка стигнах до лапаротомия. Втората в живота ми. Предната беше преди 17 години. Ледена луна, точно това исках, да се насоча към конкретен лекар, но не се получи явно и се оперирах при "моя" - не при онзи дето ми каза, че лапаротомията е безкръвен метод  :wink:. Бих искала да можех да стигна до София, но в личен план при мен нещата са много трудни, а още по-ужасното, което ме сполетя е, че на втория ден от операцията почина баща ми. Просто се заредиха все някакви лошотии.

Лекаря каза, че кистата е била много по-голяма от това, което се е видяло на ехографа, както и че срастванията, които съм имала са били също много, десният яйчник и тръба са били напълно разрушени. Сега чакам хистологията, но според него е "шоколадова" киста. Та ще се ровя сега да чета за ендометриозата и какво са прилагали като лечение при тези от вас, които имат същия проблем.

Прегръщам ви всички!
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 18:53:21 pm от Роксана »