0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Страх ме е да не ме помислят за луда
« -: Август 13, 2009, 17:13:52 pm »
Много се радвам на бебетата около мен, играя си, гушкаме се и си говорим, но все ме е страх да не си помислят майките им нещо. Че едва ли не ще ги урочасам. Абе чувствам се като някаква ... не знам дефектна. Уж бях бременна, уж родих пък накрая - нищо. Да кажат хората - като не може да си вземе нейното дете и на чуждите се радва, тая лудата. Все имам чувството, че ме гледат всички как ще реагирам. Оф, много е гадно. А няма как да не контактувам с бременни и деца, пък и наистина им се радвам и те усещат душичките, че от сърце се занимавам с тях.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Страх ме е да не ме помислят за луда
« Отговор #1 -: Август 13, 2009, 17:20:15 pm »
Ако някоя жена си го помисли, то гаранция че самата тя не е наред ! Много ясно, че щом си страдала толкова - обичаш децата и им се радваш искрено ! А за урочасването - дори не смея да си помисля, че на някой ще му хрумне подобна мисъл. Мисля, че всички ние сме прекалено емоционални и сетивата ни реагират на всеки поглед или нечия реакция към нас. Опитай се просто да не обръщаш внимание на тези мисли и продължавай да се радваш на дечицата около теб !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Август 13, 2009, 17:23:46 pm »
недей да се страхуваш от такива неща...  :bighug:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Август 13, 2009, 17:27:57 pm »
Когато съм тъжна и депресирана не се съобразявам с останалите, говоря за проблема си и някак си ми олеква... или спират да ме питат... :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #4 -: Август 13, 2009, 17:53:21 pm »
да не ти пука! аз и преди, и след Елица си гушкам приятелските дечица и ми е голяма радост.
е, имаше едно момиче, дето все не ми даваше да надникна в количката, все спеше нейното бебе... даже пръстите си на калъч държеше... ама нейсе, не са лесни за сборване хилядите суеверия в народното творчество.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Август 13, 2009, 18:09:04 pm »
Днес пак се видах с една позната. Изчезна тя за малко и дребосъчето ревна за мама, а тя "Яаа кой те разплака" и пак се почувствах все едно аз съм виновна, че се е разплакало. Постоях малко, колкото да не е веднага да си тръгна и заминах. Ама ми остана едно такова гадно усещане. Може и на шега да го е казала, не знам. 
ама нейсе, не са лесни за сборване хилядите суеверия в народното творчество.
За съжаление е така :( Така ми се иска вече и аз да съм нормална жена с бебче. Само в Дома като ходя да видя Ники спокойно се радвам на другите дечица. Там поне никой няма да го е страх от уроки. А и те оценяват всяка прегръдка и мила дума.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #6 -: Август 13, 2009, 15:51:12 pm »
Бебе  :heartbeat:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #7 -: Август 13, 2009, 16:11:54 pm »
  Бебчо,не си виновна за нищо...радвай се спокойно на живота си...няма причина да се съобразяваш със хорското мнение.Не си различна,не всичко в този живот е розово...преглътни съжалението и се отдай на любимите си хора.  :bighug:
« Отговор #8 -: Август 13, 2009, 16:23:15 pm »

Често, това което мислим, че другите мислят за нас
е далеч от истината и няма нищо общо с това, което те наистина си мислят  :)
И в крайна сметка, няма значение кой какво мисли....важно е ти да си добре със самата себе си...с любимите хора около теб
Нито си луда, нито си дефектна
Не си мисли такива неща, и не се тормози излишно, мила

« Последна редакция: Август 13, 2009, 16:25:11 pm от Black_rose »
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #9 -: Август 13, 2009, 19:39:57 pm »
... имаше едно момиче, дето все не ми даваше да надникна в количката, все спеше нейното бебе... даже пръстите си на калъч държеше...
8O  8O  8O
Е, няма как да не възкликна "Колко мъка има по този свят, Боже ?! "
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #10 -: Август 19, 2009, 14:50:25 pm »
Бебе, преди 12 години снаха ми роди племенника ми в първи ден от 7 месец. По- точно в последният ден от 6 месец и изтекоха водите и едвам задържаха да влезе в 7 месец и извадиха бебето - 800 гр. ЩЕ спестя всички преживявания и страдания през които минахме. В продължение на 4 месеца ходеше до МД да го види, защото нея я бяха изписали и да получи информация. 4 м в кувьоз.
Много трудно беше на всички ни,със много страх и с много надежда всеки път ходехме до дома за да получиме информация. След 4 месеца в кувьоз стана 2500 и го изписаха. Днес е на 12 г и тежи вече 40 кг!
От все сърце те прегръщам и стискам палци на малкия НИки! Пожелавам бързо укрепване и скоро да е в прегръдките на мама и татко!
« Отговор #11 -: Август 19, 2009, 16:12:36 pm »
Бебе, в един момент усещаш кои са истинските хора около теб (дори да е 1), игнорирай другите. Те не заслужават внимание. Бъди себе си - истинските хора със сигурност няма да си помислят такова нещо. Прегръщам те!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Август 19, 2009, 19:22:07 pm »
Благодаря ти за надеждичката, Габи. Не смея много да се надявам и въпреки, че казвам, че не вярвам да си вземем Ники жив и здрав у дома, не мога поне мъничко да не се надявам. На мен си ми изглежда добре - малко съвършенно човече, най-сладкото бебче. Дано пък Господ чуе всичките ни молби и направи чудо за Ники. Прегръщам ви, момичета и от сърце ви благодаря за подкрепата!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #13 -: Август 19, 2009, 19:36:21 pm »
... На мен си ми изглежда добре - малко съвършенно човече, най-сладкото бебче.
 Дано пък Господ чуе всичките ни молби и направи чудо за Ники.

Дано!Дай,Боже!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #14 -: Август 19, 2009, 23:08:05 pm »
 :bighug:
Прегръдка и от мен. Да не ти пука.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #15 -: Август 21, 2009, 16:54:16 pm »
Бебенце, гуш и от мене!  :bighug:
Понякога хората просто не знаят как да се отнесат с човек, преживял подобна трагедия, и се получават конфузни ситуации или попадаш в изолация. От друга страна ние сме много чувствителни и раними и интерпретираме хорските реакции по наш си начин, който не винаги отоваря на истината.
След аборта изведнъж се оказах изолирана, в службата с мен контактуваха само определени колежки, останалите щателно ме избягваха, особено бременните. Мъчно ми беше, тежко ми беше, но в един момент си помислих, че просто и те самите не знаят какво да ми кажат или си мислят, че гледката на бременните им коремчета ме натъжава.
Пожелавам ти много чудеса за Ники!
  09.11.2007
« Отговор #16 -: Август 21, 2009, 17:36:56 pm »
Бебенце, мисля че всички ние, които четем твоите редове отправяме по една молитва за здраве на малкия Ники! Имай вара миличка и скоро ще се похвалиш, че Ники е в къщи при мама и тати! Не бъди толкова мнителна към погледите, усмивките и думите на хората. Сигурна съм че си обградена от добри хора, които също като нас желаят бебето ти да е здравичко и по-скоро в твоите прегръдки!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #17 -: Септември 03, 2009, 11:03:45 am »
gabi, дано твоята история с племенничето вдъхне сили и на бебе_2009, и на малкото Ники. Много се надявам един ден и тя така да я разказва само в минало време.

бебе, хубаво го е казала Black_rose, когато ние се чувстваме много различни от "нормалните" хора, мислим че и те мислят така за нас. Понякога сме прави в това си усещане, а друг път е само проекция на нашата изострена чувствителност. Има много теми тук за чувството, че не си като другите, защото нямаш деца. После, ако децата не са добре, пак същото усещане на изолираност, ама по-тежко, защото вече не става дума за теб, а за някой, който обичаш повече от себе си. Чак ме срам да разкажа това, защото нашият случай е много по-лек, ама ето - голямото ми дете е с лека форма на церебрална парализа, смилил се е Господ, има само лек двигателен дефицит на дясната половина на тялото. Не се случва често, но всеки път, когато някой направи забележка, че е несръчен или по-бавен, на мен сърцето ми потъва и често си поплаквам. А това е само в главата ми, повечето хора даже не забелязват дефицита, а ние умишлено не го афишираме.

Не си луда, мила, много си чувствителна и ранима сега. Ако има хора, които наистина странят от теб заради случилото се, те не са такива, с които си заслужава да общуваш така или иначе. Мисли само хубави неща за Ники и се грижи колкото е възможно за детенцето сега, другото са маловажни работи.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Септември 07, 2009, 18:15:27 pm »
Сигурно сте прави, че понякога реагирам по свой си начин на нормалното поведение на хората. Знам, че на околните не им е лесно да намерят правилния подход в такава ситуация. То май и няма правилен начин да се държиш :( Каквото и да кажат или направят другите, няма да излекува Ники или да ми върне братчето му. А пък колкото и да се опитвам да се държа и да мисля размно, през повечето време просто емоцията надделява, а тя никога не е добър съветник.
Благодаря ви за това, че споделяте с мен преживяно от вас. Мармотче, не е срамно да разкажеш за твоето детенце. Не мисля, че твоята майчина болка и по-малка от моята.
Прегръщам ви!

*
« Отговор #19 -: Ноември 26, 2009, 11:15:34 am »
Мно-о-ого познато чувство. Колко пъти съм усещала погледи вторачени в мен "Тая е луда", но това не е в състояние да ме промени.
Бебо, дай боже всекиму такава лудост, която извира от сърцето и носи толкова много добрина и любов. :bighug: