0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Серпафар
« -: Април 20, 2006, 10:13:26 am »
Момичета, искам да попитам някой ползвал ли е Серпафар? Четох, че лигавицата много изтънява с Клостила.Предполагам, че има разлика между двата препарата, защото като попитам лекар  казва хън-мън и  с Клостил става , ама по-добре Серпафар. Другия момент е цената. Едно хапче Серпафар е 6 лв. И не се внася в България, става със заявка само в специализирани аптеки. Всичко отива в посока наистина този медикамент да е по-качествен. Има ли някой наблюдения?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Серпафар
« Отговор #1 -: Април 20, 2006, 10:24:33 am »
Ели, аз съм ползвала веднъж серпафар, защото не можах да си намеря серофен. Иначе моята докторка предпочита серофен или серпафар, даже на рецептата ми беше записала отзад "клостилбегит не", за да не ми дадат в аптеката клостил. И с двата препарата съм се чувствала еднакво добре, а клостил не съм пила изобщо.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Серпафар
« Отговор #2 -: Април 20, 2006, 10:30:39 am »
Грейс , а лигавицата как бише с тези препарати? Имаше ли изтъняване ?
*
Серпафар
« Отговор #3 -: Април 20, 2006, 10:35:44 am »
Никакво :) Всичко си беше наред, лигавицата ми била "хубава", както се изразява докторката  :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: Серпафар
« Отговор #4 -: Април 20, 2006, 10:38:50 am »
Цитат на: Eli7
Едно хапче Серпафар е 6 лв. И не се внася в България, става със заявка само в специализирани аптеки. Всичко отива в посока наистина този медикамент да е по-качествен.

Eli7, това е цената в БГ - на мен от Гърция ми го изпратиха и опаковката от 20 хапчета струва мисля 1-2евро!!! Представи си тези "специализирани" аптеки колко слагат отгоре. Не мога да кажа нищо лошо за тях - предполагам, че плащат големи мита или нещо такова и за това оскъпяват продукта. Ако някой ги разбира тези работи да ни освели за ценообразуването на вносните лекарства  :wink:
А за въпроса ти дали не изтънява лигавицата, мога да ти отговоря от моя опит миналия цикъл. Пих само по половинка серпафар 5 дни и лигавицата ми беше 7-8 мм при инсеминацията, тип "М". А на предната инсеминация, без стимулация, беше 10 мм ако не се лъжа. Значи все пак и серпафарът изтънява лигавицата :(
И аз не знам каква е разликата между различните търговски марки, освен името и цената  :?:
Каквото и лекарство да избереш, ти желая успех, мила и едно хубаво  ylinfant

*
Серпафар
« Отговор #5 -: Април 20, 2006, 10:53:29 am »
Мерси Грейс и Бебе благодаря за разяснението. А за цените направо думи нямам , ми то по-добре да ми го пратят ог Германия това лекарство. А за лигавицата и аз май ще премина на бира :lol: Ехо, а червеното вино не става ли че нещо бирата не ми е особено любима :wink: Ако някой знае подобни рецепти нека сподели. Забелязвате ли, че главно си говорим за  стимулации, яйчица и ембриони, а не сме много наясно с другите 50% - лигавицата. То не само май дебелината е важна, а и колко слоя е...ама аз лично не съм в час по тази тема 8O
Серпафар
« Отговор #6 -: Април 20, 2006, 11:26:49 am »
Ели, аз вчера си купих Серпафара- 5 хапчета за 5 лева от аптеката срещу Тина Киркова.
*
Серпафар
« Отговор #7 -: Април 20, 2006, 11:40:16 am »
Зейтуни, мерси за инфото, но да не е от аптека "Диана", защото от там ми казаха, че е го доставят  в края на месеца и 10 хапчета ще са 60 лв. За коя аптека точно иде реч? Мерси предварително!
Серпафар
« Отговор #8 -: Април 20, 2006, 11:57:06 am »
Ами странна работа-точно от там го купих.
*
Серпафар
« Отговор #9 -: Април 20, 2006, 12:00:07 pm »
Ха, странна работа, оф вече от търгаши догуша ми дойде, следобед ще отида да проверя, мерси още веднъж за инфото!
Серпафар
« Отговор #10 -: Април 25, 2006, 12:47:02 pm »
Ели и аз от там съм го купувала. 5 хапчета - 5 лева. Тази аптека е в едно малко гаражче срещу входа на болницата. успех
*
Серпафар
« Отговор #11 -: Април 25, 2006, 16:29:34 pm »
Мерси още веднъж за инфото тези дни ще ходя да там да видя каква ще е цената в крайна сметка, много ме озадачихте с това инфо, наистина :roll:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Серпафар
« Отговор #12 -: Април 25, 2006, 20:19:39 pm »
Съдържанието на Клостилбегит и Серпафар е едно и също: 50 мг кломифен цитрат.
И затова лигавицата изтънява еднакво.
*
Серпафар
« Отговор #13 -: Април 26, 2006, 09:16:44 am »
Лали, да и аз знам за съдържанието, но все пак всички лекари препоръчват на последно място Клостил. И аз не мога да разбера защо 8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Серпафар
« Отговор #14 -: Април 26, 2006, 09:26:42 am »
Е, чак всички - не.
Моят не.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Серпафар
« Отговор #15 -: Април 26, 2006, 11:02:02 am »
Цитат на: Eli7
Лали, да и аз знам за съдържанието, но все пак всички лекари препоръчват на последно място Клостил. И аз не мога да разбера защо 8O

щот толко им разбира главата! не може при еднакво активно вещество да има различен краен резултат!
писала съм го и друг път - няма направени клинични изпитания за разликите в действието на Серпафар и Клостилбегит, на които да се позовават лекарите в твърденията си, че Серпафар е по-добър.
така че, всички подобни приказки се дължат на градски митове и легенди, от които лекарите също не са застраховани.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!