0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

galinab

не знам какво ми е
« -: Април 21, 2006, 15:53:30 pm »
здравейте! надявам се да ми помогнете. за последен път ми дойде на 06,04,2006, но беше доста оскъдно за разлика от друг път. много ме боли ниско долу, както и кръста. със съпруга ми не се пазихме на 04,04,2006, но не ми се вярва да съм забременяла. ходих на видеозон - вагинален. лекарят ми каза, че има струпване на клетки в матката, но все още е рано да се каже какво е и да отида отново след 10 дни. пристесняваме това, че от няколко дни от гърдите ми изтичат капчици коластра. какво може да ми е - бременна ли съм или е не дай боже нещо злокачествено????
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: не знам какво ми е
« Отговор #1 -: Април 21, 2006, 16:59:16 pm »
Цитат на: galinab
здравейте! надявам се да ми помогнете. за последен път ми дойде на 06,04,2006, но беше доста оскъдно за разлика от друг път. много ме боли ниско долу, както и кръста. със съпруга ми не се пазихме на 04,04,2006, но не ми се вярва да съм забременяла. ходих на видеозон - вагинален. лекарят ми каза, че има струпване на клетки в матката, но все още е рано да се каже какво е и да отида отново след 10 дни. пристесняваме това, че от няколко дни от гърдите ми изтичат капчици коластра. какво може да ми е - бременна ли съм или е не дай боже нещо злокачествено????

Тест за бременност прави ли?
Може да направиш дори кръвен, за по сигурно (ЧХГ).
Има  ли  вероятност преди 06.04 да си забременяла?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
не знам какво ми е
« Отговор #2 -: Април 21, 2006, 18:20:32 pm »
Ами и аз бих попитала дали няма вероятност по-рано да си забременяла? И си мисля, че дори да е така е доста раничко за коластрата, ако не се лъжа тя се появява някъде след 6 мсец на бременността :roll:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
не знам какво ми е
« Отговор #3 -: Април 21, 2006, 19:09:43 pm »
Напишкай един тест :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

galinab

не знам какво ми е
« Отговор #4 -: Април 22, 2006, 23:19:31 pm »
благодаря за съветите. тест съм си направила - отрицателен е. и аз се чудя за коластрата, но пък четох, че в много редки случай е възможно да се появи след 2-та седмица. не е възможно да е станало нещо преди 04,06. ще чакам май втория преглед.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
не знам какво ми е
« Отговор #5 -: Април 24, 2006, 21:45:49 pm »
Здравей.Ако си сигурна че няма бременност,задължително посети ендокринолог :!:  и си направи хормонални изследвания!!!!!!!!!!!! :!:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
не знам какво ми е
« Отговор #6 -: Април 24, 2006, 22:19:50 pm »
изтичане на секрет от гърдите се получава и при силно повишен пролактин.
отиди непременно при ендокринолог и си пусни изследване на пролактина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

galinab

не знам какво ми е
« Отговор #7 -: Април 25, 2006, 14:39:44 pm »
отново брагодаря за съветите. непременно ще си направя изследванията и пак ще пиша с резултатите. а на какво се дължи това повишаване на пролактина?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
не знам какво ми е
« Отговор #8 -: Април 25, 2006, 14:47:29 pm »
Когато съм взимала антидепресанти  - и аз имах секрет, но със сприрането им и секрета спря. Първо изследвай хормона /пролактин/ и след това секрета, не се шашкай предварително.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

galinab

не знам какво ми е
« Отговор #9 -: Април 25, 2006, 22:26:25 pm »
добре де, ама аз никакви лекарства не пия - дори и аспирин! както и да е. ще изследвам всичко каквото мога.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
не знам какво ми е
« Отговор #10 -: Април 26, 2006, 11:14:05 am »
добре де, ама аз никакви лекарства не пия - дори и аспирин! както и да е. ще изследвам всичко каквото мога.

Пролактина е и хормонът на стреса още!!!!! Така че повишаването му е възможно и при силен стрес!!!! Пусни си кръвен тест за бременност за да се успокоиш (ЧХГ). А след това ако не спре коластрата задължително хормонални изследвания.  :balk_21:  
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

galinab

не знам какво ми е
« Отговор #11 -: Май 05, 2006, 09:39:15 am »
здравейте отново! оказа се, че не съм бременна.  :(  сега ще ми се изследва нивото на пролактина. някой може ли да ми каже какво е това и какви са нормалните стойности?
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
не знам какво ми е
« Отговор #12 -: Май 05, 2006, 09:55:00 am »
здравейте отново! оказа се, че не съм бременна.  :(  сега ще ми се изследва нивото на пролактина. някой може ли да ми каже какво е това и какви са нормалните стойности?

Накратко:

"... Пролактинът се отделя от хипофизната жлеза и е отговорен за производството на кърма. Когато неговите нива са твърде високи, пролактинът стопира отделянето на гонадотропния хормон от хипоталамуса, който повлиява отделянето на FSH и LH от хипофизната жлеза, а това от своя страна нарушава отделянето на естроген и прогестерон..."

Ето линк към цялата статия:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=138

Референтните стойности (поне според лабораторията, където аз изследвах) са 90-523 mlU/l.