0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

запек след трансфер
« -: Декември 06, 2009, 11:36:02 am »
Момичета ,много съжалявам ако вече темата я има ,но не можах да я намеря ! Много съм притеснена -още на втория ден след трансфера имах ужасен запек с  големи усилиа в тоалетната ( с извинение ),обадих се на спешния телефон където  ми обясниха че двете неща нямат нищо опщо! Въпреки това съм много изплашена че нещо е станало при напъните !!! На всичкото отгоре имам и кашлица от 2-3 дни - сега съм 8 ден след ЕТ ! Помогнете моля ви !!
Re: запек след трансфер
« Отговор #1 -: Декември 06, 2009, 11:40:28 am »
Здравей,аз лично не съм минала още през това,но доколкото съм чела из темите май почти при всички има запек.Така че мисля че не е нещо притеснително,имаше съвет да се сварят сини сливи и да се изпива сокчето ,нещо такова на някой им помага,други казваха че кивито помагало.Успокой се всичко е наред,а за кашлицата не мога да дам съвет,попитай доктора си,или просто пий чайчета ,яж мед нещо такова .Успех ,сигурна съм че ще се включат момичета минали по твоя път и с опит.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #2 -: Декември 06, 2009, 11:52:49 am »
Благодаря ти за оптимизма и за съветите!Дано вси4ко да е наред ,след няколко дни ще разберем. osi_9 osi_9
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #3 -: Декември 06, 2009, 11:57:08 am »
При мен и при двата ЕТ имах запек за 2-3 дни, мога да те посъветвам да ядеш разхлабващи храни и повече течности.
*
« Отговор #4 -: Декември 06, 2009, 12:23:20 pm »
Сутрин на гладно-преди кафета, чайове или каквото пиеш там - една чаша топла вода ( не вряла).
След това до обед яж само плодове с натурална активия (киви, круши). Вечер избягвай въглехидратите, а наблегни на месце и салата и разбира се - пий много вода. Може и сушени сливи да хапваш.
На мен това ми помага.
Ето и тема по-въпроса:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30413.0
« Последна редакция: Декември 06, 2009, 12:25:10 pm от zayak3 »
*
« Отговор #5 -: Декември 06, 2009, 12:43:55 pm »
половин капачка дуфалак решава проблема,след нея една чаша вода.
за мен нямаше друго ршение.
« Отговор #6 -: Декември 06, 2009, 13:20:19 pm »
След всеки трансфер имам този проблем, може би от лекарствата. Но се справям лесно. Всеки ден изпивам по 2 л вода, сутрин изяждам по 2 кивита и 1 круша. Помага, пробвай!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #7 -: Декември 06, 2009, 16:23:37 pm »
Трябвало е да те предупредят и по принцип изписват ДУФАЛАКС сиропче,но в никакав случай не трябва да се напъваш.Аз вече имам два опита зад гърба си.Без напани седиш и му се молиш и товае.Много късмет и ти стискам палци. :crossfingers:
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #8 -: Декември 07, 2009, 15:38:30 pm »
аз съм на 6-ти ден след ЕТ и имам същия проблем. Пробвах с какво ли не, киви, сини сливи, круши, чай, Дуфалакс не и не. Липсва ми кафенцето с цигарката сутрин, то действаше безотказно.....ще потрая още ден два и ще пия едн кафе
« Отговор #9 -: Декември 07, 2009, 15:44:13 pm »
Липсва ми кафенцето с цигарката сутрин, то действаше безотказно.....ще потрая още ден два и ще пия едн кафе

По-добре използвай възможността да се отървеш от зависимостта към кафето и към цигарата.
Опитай с много круши, после вода (става "компот" почти веднага). Другото е много салата от зеле. Без моркови, защото действат обратно.

Успех и дано тестът да е многоцифрен!!!
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #10 -: Декември 07, 2009, 17:08:47 pm »
Кофеиновите напитки по принсип не са разрешени,а цигарите се опитай да ги откажеш не е хубаво за бебето.А относно запека така ще бъде ту ще преминава,ту ще се появява опитай се да не се напъваш.Стискам ти палци. :balk_103: :balk_64:
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

ancela77

• *
  • 30
  • поискай щети се даде
« Отговор #11 -: Декември 07, 2009, 19:48:52 pm »
МОМИЧЕТА ПРОБВАЙТЕ И С ЧАЯ МАЙЧЕН ЛИСТ-ПОДХОДЯЩ Е ЗА БРЕМЕНИ И РОДИЛКИ ПРОДАВА СЕ ПО АПТЕКИТЕ.............УСПЕХ
« Отговор #12 -: Декември 07, 2009, 20:43:47 pm »
МОМИЧЕТА ПРОБВАЙТЕ И С ЧАЯ МАЙЧЕН ЛИСТ-ПОДХОДЯЩ Е ЗА БРЕМЕНИ И РОДИЛКИ ПРОДАВА СЕ ПО АПТЕКИТЕ.............УСПЕХ
Аз пък знам, че не е подходящ за бременни, защото предизвиква много колики и от там може да е продпоставка за контракции. Аз вземам Дуфалак.
« Отговор #13 -: Декември 07, 2009, 22:38:11 pm »
Ох, защо се пишат такива глупости в тези теми? :x

Момичета, ако не сте 100% убедени, че нещо е безвредно, не го препоръчвайте на бременни!

След трансфер е нормално да има затруднения в това отношение заради някои лекарства като Утрогестан, Но шпа и т.н.

Чайчета, таблетки, шоколадчета със съдържание на сенс /майчин лист/ и/или зърнастец предизвикват спазми в близост до матката и не са препоръчителни.

Подходящ за бременни е Дуфалак.
Също помага гореща вода с мед.
И не прекалявайте с плодовете и зеленчуците защото допълнително подуват и създават дискомфорт.

« Отговор #14 -: Декември 08, 2009, 08:53:45 am »
Много ефикасни са свещичките Еva Q и са безвредни за бременни.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #15 -: Декември 08, 2009, 12:31:30 pm »
На мен ми помагаха сушените сливи, кайсии, фурми, стафиди и пр. ... и после едно кафе -сутрин на гладно.

« Отговор #16 -: Декември 10, 2009, 07:23:29 am »
И аз го емах този проблем и между впрочем все още го имам. От клиниката ми казаха да пия Дуфалак и долу горе се пооправиха нещата :)
[/url]