0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Здравейте,
На 29 години съм, първа бременност, не пушачка, не пия,нямам травми, операции и т.н..  Притеснена съм, и се надявам да ми помогнете.
Първи ден от последната ми менструация беше на 10/11/2009, средната продължителност на циклите са 23 дни, на 3/12/2009 - при очаквана МЦ на 04/12/2009 получих за един ден кафяво зацапване,и после нищо.. Четири дни след това си направих тест за бременност, излезе положителен с две ясни чертички. Само да поясня, че се намирам във Лондон, и тук след 6-7 седмица  чак ти назначават среща ( не преглед ) с лекар, и първият ти видеозон е чак през 12-та седмица, до тогава никой не ти обръща внимание, бил периода на спонтанните аборти   :balk_160: Никой до ден днешен не ме е питал какви лекарства взимам или да ме проверят всичко наред ли е , преди седмица ми взеха урина , кръвно 127/75, този понеделник имам среща с лекар а във вторник съм на кръвни - и са в такъв последователен ред, понеже съчетах нещата като преди седмица се регистрирах за GP, понеже знам, че при приемането ми правят тези задължителни процедури, споменаването на положителен тест за бременност не трогва никого.
До ден днешен нямам никакви 'бебешки' симптоми, по-скоро все едно съм в постоянен ПМС, кръста ме убива, имам постоянни болки ниско долу в корема, понякога са просто ужасни, започнах да взимам НО-ШПА (drotaverini hydrochloridum) и DUPHASTON-10mg (DYDROGESTERONE). След като получих леко но постоянно розово-червеникаво течение на 17/12/2009 , ходих до моята клиника, но от там ме пратиха от рецепцията, в друга общо практикуваща клиника, и с два автобуса след час стигнах до там, в ужасна снежна виелица и със свито сърце, че може би в момента губя бебето си.  :balk_145: След още час ме приеха и ми казаха че нямат апаратура да ме прегледат, но след като не си сменям превръзката поне три пъти на час, и не се свивам от болка не съм спешен случай   :balk_149:  Попитах ги къде мога да отида където могат да ми направят видеозон, за да видя че не е извън маточна или и аз не знам какво, и ме пратиха в тази прикачена за пощенският ми код, в която живот и здраве ще раждам, тъй като се прибрах чак в 5 след обяд реших, да устискам , до сутринта, след като прочетох във форума за подобни проблеми, започнах да пия хапчетата, сутрин и вечер по едно, забравих да спомена, че сама си купих фолиева киселина която пия от момента в който видях двете чертички.  Вчера след четири часа разправии в болницата при кръвно покачено на 133/89, ми направиха коремен и вагинален ултразвук с ALOKA - ALPHA 5.
ултразвук: добър. Има гестационен сак  - 12.7 mm, GSD обем 1,0 мл. Жълто тяло има. Десен яйчник-нормални физиологични промени. Ляв яйчник-нормална морфология.
Торба за Дъглас (?) оригинал - POUCH OF DOUGLAS: свободнA течност: няма / none seen. Вътрематочна бременност, жизнеспособност несигурна в тази ранна бременност.
Никой не ми обясни нищо, и аз не знам, това кървене в резултат от имплантирането ли е, въобще имплантирано ли е, нормални ли са тези стойности? Те мислят, че болката ми е вследствие на уринарна инфекция, но аз си ходя по малка нужда нормално,нямам парене нито болки, нищо!Не ми предписаха нищо за задържане или за болката, само ми взеха урина, да ми докажат че е инфекция. Не ми се мисли за "кухи" яйца, и тем подобни, назначиха ми скан за 6/01 за да видят дали има плод, но като ги питах има ли проблем ми казаха , че всичко било наред.. Яд ме е, че не ми дадоха снимки, иначе щях да прикача.. днес зацапването е почти никакво но все пак съм трети ден на хапчета, гледам да лежа, и без това чувствам постоянна умора.. но корема не спира да ме боли, поръчах от бг да ми изпратят бусколизин, за болката..
Много се извинявам за безкрайния пост, но ми е трудно да бъда спокойна, като всеки път като ме сръга корема, се ужасявам че този път губя бебето, което е много желано и чакано..   :balk_144:

Благодаря ви много за отделеното време, мнения и съвети!
  osi_1
Мими
*
Здравей :DПрочетох два пъти поста ти,но нещо не разбирам..Как така са ти направили преглед и не са ти назначили никакви лекарства за задържане или болка 8Oтова че си си самоназначила но-шпа и дуфастон не е много добре,но понякога самите ние в инстинкта си да се самосъхраним прибягваме до самолечение,дано да ти е от полза.Явно си успяла,продължавай да лежиш и да си почиваш и дано да устискаш до прегледа/още не мога да повярвам12седмица 8O/Колкото до болките,чела съм че при някои жени има такива болки през първия триместър от бремеността.Успех ти желая и пиши как протича :D
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Здравей, dgina
благодаря ти за подкрепата ти. Колкото и да не ти се вярва това е факт, въобще не ги интересува, нищо и адски ме е яд че не съм си в БГ, но никога не съм предполагала, че ще имам проблеми, още повече, че никой няма да ми обърне внимание. Дуфастона го имам предписан от гинеколожката ми в БГ понеже, бяхме решили да правим планувано ноемврийско бебче, идеята беше да почна да ги пия лекарствата на пролет, понеже при прегледи,ми беше казано че без хапчета трудно ще забременея, защото нямам жълто тяло.. Но бебо, много приятно ни изненада. Моя позната забременя тук, и вече е в 5-ти месец, и няма никакви проблеми, даже в момента си е в БГ за празниците.. Тя също се притесняваше в началото, понеже никой не и объщаше внимание, и на мен също не ми се вярваше, но тук е така, бях с нея в частна клиника в 8 седмица, и видяхме бебчо и чухме сърдечен ритъм.. Да са живи и здрави.. И тя се успокои, и си чакаше спокойно държавните прегледи, аз от нея разбрах, за фолиевата киселина, тя също сама си е беше купила, и като е искала среща с лекар, са и казали , че поне в седма седмица да влезе, и като ходи, на тази среща. не е имало преглед, само изчислили датата на термина, и и казали че ще я известят писмено за видеозона й за 12 седмица.. Аз също съм си записала час за частен скан на 31/12 , но тук, наистина, на никого не му пука, аз отивам обляна във сълзи и онази шматка от рецепцията ми казва, че няма кой да ми обърне внимание и ме праща на място където на нея и е ясно, че нямат апаратура.. Такива майни и теглих.. цял ден ми загуби.. За хаповете, звъннах на моята лекарка в БГ, и тя ми се зачуди, защо не ми предпишат тук някакви но по-добре, тези лекарства отколкото да чакам да видя, дали ще падне бебето или ще се захване.. Казаха ми че е нормално и нищо не могат да направят докато не вляза в 12 седмица.. Ужасно е, ако не го преживявах, и аз нямаше да повярвам, но тук лекарските услуги са адски силно надценени. Масово хората се прибират, за да идат на лекар, защото тук са некъдърни, братовчедка ми миналата зима получи кървене от ушите, и като отиде на преглед, "лекарят" започнал да и търси симптомите в гугъл  8O , на другия ден си летя за бг, и се оказа някаква инфекция, която лесно се лекува.Дано с бебо устискаме въпреки нежеланието на английските лекари да се занимават с нас.. :(
Здравей!
Дуфастонът няма да ти навреди, дори можеш да пиеш  и 2х2(попитай си лекарката в Бг), за болката продължавай с Но-Шпа- може до 3х2 дневно. И почивка, ако ти е възможно дори направо лежане.Това е, което може да се направи засега. Болки и аз имах в началото,и то зверски и доста се бях понплашила- приличаха на много силен и постоянен ПМС.
Хубавото е, че поне знаеш,че има бременност и тя е в матката.
Пази се докато ти обърнат внимание!
Желая ти една лека, безпроблемна и успешна бременност!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Мила,при мен също в началото имаше болки точно както преди цикъл.Няколко дни преди "очакваната" лелка също получих леко зацапване(слабо и кафеникаво)и аз си помислих,че е поредната киста,но уви случи се най-прекрасното нещо-видях двете чертички!
Дуфастона наистина може само да помогне в случая,според мен дори не го спирай чак да 12 седмица,но ще е хубаво ако поговориш и с някой лекар!
Ще стискам палци на 31.12 да чуеш прекрасния звук от тупкащото сърчице на твоето детенце и живот и здраве догодина да се сдобиеш със здраво детенце!
Късмет!

*
Доколкото разбирам имала си едно кратно зацапване на превръзката, нали така.
И повече не се е повторило. Взела си всички мерки, останалото е в ръцете на съдбата. Явно и от прегледа с ехографа всичко е наред. Трябвало е да те успокоят, че всичко е наред.
Фолиевата киселина късно си я почнала предвид че сте планирали ременността. Хубаво е да се пие поне три месеца преди бременност за превенция на спина бифида.
Успешна бременност ти желая!
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Inke Tinke и hriska, благодаря ви за милите и насърчителни думи, и аз нямам търпение за прегледа на 31 , дай боже всичко да е наред! sia, благодаря и за твоя коментар, от който буквално лъхаше 'тази какво ни занимава с дреболии' , може и така да е, от страни.. Зацапването ми продължава и днес, пия си хаповете. Предвид че планувахме бебеправенето да започне средата на март, не смятам че съм закъсняла със приема на фолиева киселина, започнала съм приема в момента в който съм видяла двете чертички, и съм благодарна че не ми трябва рецепта за нея.. Писала съм, че никой нищо не ми е обяснил на скана (така му викат тук ) Те даже седмиците ми ги изчислиха грешно, за пълен цикъл от 28 дена, въпреки че са отбелязали че съм казала , че моя е 23 дена.. Гледах вчера снимки по интернет с данните от резултата ми, и на другите сака им е два пъти по малък от моя, стреснах се, но после със калкулаторите на BABYMED видях, че размерите са ми точно за 6-та седмица, и като си изчислявам, седмиците с моя цикъл, всичко е точно, но тук както казах не си дават зор.. На частния скан, който разбира се е платен, се надявам да ми обърнат повече внимание, и да обяснят всичко точно. Ако ме бяха успокоили, нали щях да съм спокойна и нямаше да се хабя, да пиша по форуми, просто за да си запълвам времето, защото ако това ми беше целта, щях да започна от първа седмица... Съжалявам за острия си отговор, но тук достатъчно ми 'обясняват' как нищо ми няма и ако не го задържа, не е кой знае какъв проблем.. но за мен е ,дори станало случайно за нас бебето е много желано.. Сега говорих с моята бременна позната за която споменах, и тя ме посъветва да не казвам тук на лекарите за дуфастона, и аз и казах , че на резултатите ще излезат тези лекарства сигурно.. а тя ми каза , че много жени пият тук лекарства за задържане от бг, и тук не разбират, аз се чудя от тестовете, дано разберат поне че съм, бременна ... Иначе сега ми пратиха известие от клиниката , че имам среща с Д-р Нариде Банзал (явно ще да е индийка - тук 90% от населението са такива) за 10 мин. е явно трябва доста бързо да говоря, че да има време и тя да ме успокои за 10 мин.
 Още веднъж ми простете острия тон, и от сърце ви благодаря, за пожеланията за успешна бременност! Простете че ви занимавам с такива неща, и напълно изключих че наближават празници, весели такива пожелавам на всички!!!
*
Явно не съм се изразила достатъчно ясно, щом си се обидила.
Целта ми беше едиствено да те успокоя.
За мен зацапването не е дреболия. И винаги когато усетя, че някой го подценява, го приканвам да не го прави да посети лекар и по възможност докато изчезне да лежи. Не съм видяла, че и досега ти продължава зацапването, за това попитах дали правилно съм разбрала. Както и да е.
Щом си със зацапване, задължително си следвай терапията за задържане от бг лекарката и почивка на легло, задължително.
И нека да те успокоя, че аз макар и с обилни кръвоизливи от самото начало на бременността до 10 седмица някъде, родих живо и здраво момиченце.
Пак ще кажа - успешна бременност ти желая!
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
sia, сега май аз те обидих.. Наистина не ми е това целата, да се заяждам, просто тук е отвратително, аз просто не ми го побира акъла, как може да не ти обърнат внимание, лекарите, при положение че има вероятност да загубиш бебето си  8O . НЯМА ИЗСЛЕДВАНИЯ, НЯМА ПРЕГЛЕДИ, НИЩО.. То това положение нормална бременна жена би притеснило, а мен с първа бременност и това зацапване, направо ме ужасява. Чета за разни ЧХГ и т.н.. тук няма такова нещо, ако не бях съчетала нещата със записване на личен лекар, сигурно изобщо до 11 седмица никой нямаше да ми обърне внимание  :( ... Радвам се че твоите премеждия са минали благополучно, и имаш прекрасно момиченце което да те радва и да те кара да забравиш всичко лошо (ако съдя по снимката ) Аз самата силно се моля, нашето бебе да издържи и много ми се иска да е момиченце, това е моя мечта.. Може наистина нищо да ми няма, и зацапването да е в резултат на имплантирането, но се шашкам, като тук няма кой да ми го каже да провери точно това, а ще ми взимат урина инфекции да търсят  :twisted:
 Не искам да обиждам никого, искрено се надявам че нищо ми няма.. и чакам с нетърпение скана на 31 за да се убедя с очите си..
Утре след срещата с доктора ще ви пиша как е минало..
Всичко добро на всички  :goodluck:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Мила aliahim , най-важното сега е да се опиташ да се поуспокоиш. Зацапванията може да означават проблем, а може и да не е нищо. При всяко положение най-важното, което можете да свършите на този ранен етап, сте го свършили - видяли са, че бременността е в матката. При следващият преглед трябва да видите сърдечен ритъм. Колкото до задържащата терапия с прогестеронови препарати - в UK практикуват медицина базирана на изследвания и истината е, че изследванията показват, че прогестеронови препарати започнати след като вече има налична бременност не помагат за задържане. Тяхният ефект е най-вече при започване по-рано, например при ин-витро или при инсеминациите и също помагат в късна бременност за предотвратяване на контранкции. Затова така са се отнесли. Разбира се не са прави да се държат грубиянски и някой е трябвало да ти обясни причините за бездействито им, но моля те не мисли, че всички лекари там са некадърни. Просто така се практикува медицина там. За имплантирането - ми щом сте видяли сака значи се е имплантирало. Няма и тест, който могат да направят, за да разберат от какво е зацапването.
 Иначе напълно разбирам как се чувстваш - аз лично съм загубила вече 3 бременности и знам какво е да седиш и да чакаш дали ше стане нещо или не. Опитай се да се успокоиш и стискам палци всичко да е наред и на 31ви да видите една тупкащо сърциче.

Прегръдки.

Боби

П.П. Няма как от тестовете да разбрерат, че пиеш лекарства.
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 21:45:45 pm от Bobbie »

*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Боби, благодаря за мнението и пожеланията ти,много ме успокояват думите ти че щом е в матката значи се е имплантирало, това е големият ми страх, да не го изхвърли организмът ми  :( .. Ние със съпругът ми също се молим за това, на 31 да видим и чуем бебчо.. Но аз съм реалистка, след като не видяхме плод в 6-седмица, може да не видим и тогава, чела съм за жени на които бебето се засича чак след 10-та седмица (дано сме късметлии).. четох и други истории, но тези с тъжен край ги изтривам от паметта си.. Може да не ми проличава от острия тон тук  :P , но аз съм много позитивен човек, от тези за които чашата е винаги наполовина пълна.. Вече съм по спокойна, зацапването избледнява и тази вечер е като оранжево течение, може наистина да е било от имплантиране или нещо такова, все пак, гледам да си почивам и да не се напъвам, и преуморявам..
 За лекарите тук до сега само съм слушала, по принцип не обичам болници, и избягвам среща с лекари :D , не може да няма добри лекари, просто не съм чула да приказва някой за такива..
 И с риск пак да засегна някого, но не намирам много за честно това, че ако една жена просто е забременяла, без да се е тъпкала с хапчета година поне преди това, я прави неподготвена, и не сериозна към бременността си ,и едва ли не е шантава, след като после получи някой нежелан симптом, и търси лек.. Странно е да слушам, как съм закъсняла с това онова, или другото било излишно, след като не вреди на бебето нищо не е излишно според мен.. предвид, че аз съм си закупила хапчета предписани ми от лекарката ми в бг които трябваше да започна да пия от март месец, както беше по план.. сега какво да съжалявам, че просто съм си забременяла, като баба ми, без химия? Изненадани сме, в разрез с плановете беше, но съм щастлива, моля се за здраво бебче, и стреса през който минах, да не му се отрази, със съпругът ми сме заедно повече от 5 години, като през последните две бебеправим.. и след като съм опряла до хапчета и схема за приемането им.. значи все пак сме се били подготвили мисля.. както казах тази изненада, наистина ни шокира, но адски приятно  :P Пожелавам на всички, да не губят вяра!
По Коледа се случват чудеса!  santa2  :bfp: ylinfant
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Мисля, че не се разбрахме. Може би влагаме различни значения в думата "имплантация". Имплантация просто означава, че плода се имплантира в тъканта на матката. И звънматочната също се имплантира, само че на грешното място.  Имплантацията става преди да ти закъснее цикъла и доказателството е положителният ти тест за бременност, защото започва се се произвежда ЧХГ. Това не означава, че организмът няма да го изхвърли или че не е възможно да спре развитието си след това. Нали именно заради това има случаи на спонтанни аборти както и на кухи яйца. Това че е в матката е добъз знак, че не е извънматочна.  След имплантацията първо се вижда гестационен сак.После се вижда жълто тяло, което се появява преди плода горе-долу при размери на сака колкото твоите и вие сте го видяли, така че това също е добър знак. Според мен до тук сте направили всичко, както си трябва. Сега остава да изчакаш 31-ви и да видите плода и сърдечените тонове.
 Не съм казала, че спонтанно забременялите са несериозни, нито съм ти обяснявала , че си закъсняла с нещо. Просто се опитах да ти обясня защо в UK не ти предписват задържаща терапия. Такава те не предписват на никой, защото според изледванията, тя не помага. Знам, че много хора оспорват това, но това са данните от изследванията им.
Колкото до това как в България вършат повече неща - вършат да, но на частно. Здравната каса покрива един УЗИ в 1-ви триместър и един във втория.

Поздрави е стискам палци всичко да е наред.

Боби
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 06:03:21 am от Bobbie »

*
Боби е права. При ранна бременност няма какво да се направи освен да се приема прогестеронов препарат в случай че прогестерона е нисък и при болка да се взима Ношпа. За това и написах, че другото е в ръцете на съдбата.
При около 30 % от бременностите се случва да има "кухо яйце", т.е. в сака няма ембрион, или пък не се появява сърдечна дейност на ембриона или пък сърдечната дейност спира. Това, в повечето случаи се дължи на хромозомна грешка, която никога повече не са повтаря и след един спонтанен аборт повечето жени имат втора безпроблемна бременност.
Навсякъде по света за проблем се счита след два, че и след три спонтанни аборта.
Това е статистиката.
Истината е, че ако ембриона е увреден е по-добре организма да го отхвърли.

Много надявам да останеш само с притесненията си и да изкараш оттук насетне една лека бременност. Стискам палци при следващия преглед всичко да е наред.

п.п. А за фолиевата киселина съм права, не се обиждай. Хубаво е да се приема поне два месеца преди бременност.
Само да допълня това, което са ти казали момичетата:
В 6г.с. малко трудно се вижда дали има ембрион в сака или не.И имплантацията е единствено гаранция за това, че е в матката.Но ти се поуспокой, настрой се положително и се въоражи с търпение, защото ще ти трябва през цялата бременност- винаги нещо се чака, първо да се чуе сърцето, после да минат 12г.с, после първа фетална морфология, после дали расте правилно, как е плацентата, има ли контракции и така нататък-тревогите не спират чак до края, затова се настрой положително и имай търпение!Наистина в момента друго не може да се направи.
Успех на 31!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
 Благодаря за мненията момичета, днес не съм на себе си от радост, понеже зацапването вече е като жълтеникаво течение ( даже си е почти като "обикновенно" бяло течение ) и буквално се забелязва при забърсване!  :P Много се надявам да не се повтаря.. В един американски форум, една жена ми показва нейна снимка от скана й, правен в шеста седмица, и е абсолютно същата като моята ( как ме е яд , че не ми дадоха снимка  :( ) Те във 8 седмица са видяли плод, и чак към края на девета седмица са чули ритъм, в момента е в 34 седмица, и тя ми каза, че щом зацапването не е алено кърваво а розово кафеникаво, то това значи стара кръв, от която се чисти организма и не е нещо лошо..
 Боби,Inke Tinke аз с това зацапване направо се сплетох от всякъде, също преди доколкото бях чела, имплантирането е по времето на МЦ (в моя случай, кафяво зацапване ден преди предполагаемата МЦ)но когато след сегашното зацапване почнах да чета, навсякъде само се пишеше за имплантиране, та за това.. Както казах, направо бях се побъркала от притеснения.. Знам, че трябва да се стегна, и че това е само началото, и че ще има още много тревоги които да ме държат будна.. Постоянно си намилам, че трябва да съм спокойна, и да мисля позитивно, и наистина се старая.. Дано повече нямам такива гадни напомняния, че нищо не е сигурно, защото аз и без това си го знам..
  Колкото до здравна каса, тук също няма държавен скан преди 11 седмица, прави се в големи изключения, ако има проблем, по принцип ти трябва направление (както в БГ предполагам) , но хубавото при моята клиника е че на мен не ми се назначава личен лекар по име, а ползвам, първия свободен такъв, и при цялата дандания, чак като ми изготвяха резултатите ме питаха, все пак по чие направление съм там, обясних им, как е нямало свободен лекар в моята клиника, и са ме пратили еди къде си, и от там, са нямали апаратура и са ме пратили при тях, и че идвам, от спешния им кабинет долу. Където между другото успях да се добера до безплатен преглед, понеже разговарях с двама мъже, бях толкова изплашена и ги убеждавах, че трябва да видя нормална бременост ли имам, та те хорицата ме съжалиха и ме пратиха, на скан.. Иначе аз знам, че не правят на безпроблемна бременност скан преди 11-12 седмица, както бях споменала, ходих с бременната ми приятелка, на нейния първи скан. Съпругът ми едва си хапе езика да не крещи на целия свят че ще става татко, аз съм малко суеверна не исках да казваме на никого докато не минат първите три месеца, но той милия не се сдържаше, и за това си записахме час преди нова година , имаше свободен само на 31 което е добре, Дидко (съпругът ми) няма търпение да се похвали на родата.. Та така.. Днес за пореден път чишках в шишенце (предварително дадено ми от клиниката ми) и днес в 16,30 БГ време съм на среща с лекар, която ще ми каже резултатите ми от първата проба с урина, която бях дала, ще ми изчисли термина, и ще ми обясни за срещите с акушерки и т.н. ..
 Още веднъж сърдечно Ви благодаря за пожеланията, простете ми неадекватното поведение, но си припомнете вашите тревоги през първата ви бременност и знам, че ще ме разберете  :P
 Лек ден от мен момичета, ще пиша довечера как е минало при лекаря.
Мими.
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Здравейте, Бях при лекарката за точно 3 мин. каза, че е най-добре да изчакаме резултата от скана на 06/01/10 (не съм се обяснявала излишно , че имам преди това друг платен) който са ми назначили, и като се потвърди, че всичко е наред, тогава да ме записва за пренатални дъра-бъра, в болницата която си избера за раждане, и така..
 Утре съм на кръвни, и до 31 активно ще се настройвам позитивно, и кротко ще отброявам часовете.. Като малките деца които чакат с нетърпение, нова година, така аз чакам чудото  :P
  В момента тук така хубаво трупа тежък сняг, красота!
Усмихната Коледа желая на всички!
*
Али,много се радвам че всичко вече е наред при теб :DДано нямаш повече проблеми и от тук нататък само прекрасни мигове до срещата с твоето дете ти желая :DИ се пази :bighug:Весела Коледа !
*

aliahim

• *
  • 8
  • Добра съм с добрите...
Джина, безкрайно ти благодаря за милите думи, и топлите пожелания  :balk_81:
 Чакане му е майката сега.. Свалила съм куп коледни и "бременни" филмчета, и ще гледам максимално да се отпусна и да си отпочина до Нова ГодинА.. Пък дано донесе желания подарък  :sleepingbabygirl: :balk_600:
 Още веднъж Весела Коледа, пък дано за Нова Година да запиша нещо хубаво тук...