0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета.Във вторник правих едно изследване което ми е напълно непознато и досега не съм прочела някоя от Вас да го е правила и поради тая причина и немога да си го преведа на български.Казва се isteroskopisi и е някакъв ад.До последно си мислех че ще ми правят ЦС а то се оказа нещо друго.Та с две думи ето как протече.Сложиха ми банка с някаква течност и така стоях около 5-6 мин.докато един апарат ми отчиташе ритъма на сърцето което биеше като лудо.Като се успокоих започнаха.Вкараха ми някакви железа дълги около 60 см.и заровичкаха извътре сякаш бъркат някоя крава.Не мога да ви опиша какви болки са.После вкараха някаква течност която през цялото време бълбукаше и продължиха да бъркат с тея железа като на едното имаше камера и всичко се виждаше на монитор.Все си виках че ще го изтърпя за няколко минути но този кошмар беше половин час.Краката ми бяха вързани а една сестра ми натискаше раменете да не бягам на горе.Накрая ми отрязаха и материал за биопсия като за първи път ме боля много.След като свършиха пак ме оставиха да лежа и се страхуваха да не припадна.За първи път в живота ми ревах и виках на изследване.Досега такова чудо не съм имала.Имах и обилно кръвотечение първия ден и до днеска все ми зацапва.Та в общи линии това е.Единствено си казах че каквото и да става никога няма да го повторя това нещо.Така и не разбрах какво ми гледаха.Ако някой е минал през същото споделете.Но пък разбрах друго и то за втори път.Това лято правих лапаро при лекар с име в Бг. който заедно с тръбата уж ми беше изчистил и срастванията от стара операция ама явно е било само на думи.А аз си платих и за това включително.Поста ми стана мн.дълъг ама трябваше да ви опиша всичко.
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 15:14:49 pm от evro »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Изследване за инвитро
« Отговор #1 -: Декември 12, 2009, 15:13:27 pm »
Правили са ти хистероскопия, и то без упойка?! Що за средновековен подход!
Още има издевателства над пациенти (?) и не си го обяснявам по никакъв начин това!

Тази процедура представлява оглед на матката от вътре и не е свързана с предината ти операция. Надявам се поне резултатите ти от хистологията да са добри и да пожънееш успех догодина!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Изследване за ин витро (б.м. хистероскопия)
« Отговор #2 -: Декември 12, 2009, 15:29:58 pm »
Евро, на мен също са ми правили в Пирогов-без упойка, преди три години точно. Тогава въобще не знаех за какво става въпрос, а и беше по спешност.
zuzuni събуди мой стар кошмар.Това, което си изтърпяла е един огромен ужас.
Аз до скоро се чудих какво точно са ми правили, защото имам епикриза, но в нея е описана последвалата коремна операция, не и предхождащите я манипулации.
Да и това се случва в 21 век.

« Последна редакция: Декември 12, 2009, 15:37:55 pm от zayak3 »
*
« Отговор #3 -: Декември 12, 2009, 17:57:22 pm »
Диагностична хистероскопия.По принцип се прави без упойка.При мен тръгнаха без упойка да я правят, но в последствие доки реши да пооправи нещо вътре и ми сложи пълна упойка.Но иначе диагностичната е без упойка.Много е гадно преживяването
*
« Отговор #4 -: Декември 13, 2009, 03:44:44 am »
evro благодаря за отговора.Сега поне ми е ясно какво са ми правили и как се казва.Знам че няма нищо общо с предната операция но ми казаха че имам мн.сраствания.Преди две седмици ходих за друго изследване с видеозон и пак имах болки естествено не като тези та док. ми каза че имам сраствания и затова ме боли.Отговорих му че това лято съм ги махнала с лапаро а той само ми се усмихна и нищо не каза.Сега се потвърди същото.Че тези сраствания си стоят.Иначе изследването е добро.имала съм нещо което така и не разбрах но на въпроса ми дали е проблем ми казаха че всичко е ок.и не е пречка за инвитро.Незнам защо но тука не правят ЦС на никой.Разбрах че яйцеклетките ги взимали с упойка.В Бг.така ли се практикува.Да попитам kolean и zayak3 ако си спомнят до колко дена имаха кървене.Струва ми се доста от вторник до сега като първия ден си беше като при менструация.
*
« Отговор #5 -: Декември 13, 2009, 09:47:37 am »
zuzuni,за съжаление не мога да ти кажа за кървенето. При мен тази хистероскопия се наложи, за да диагностицират какъв е проблема и веднага след нея бях оперирана.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #6 -: Декември 13, 2009, 13:19:29 pm »
Zuzuni, съжалявам за това, което си преживяла. Ето в тази тема се дискутира подробно хистероскопията. Ето още една подобна тема - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34260.0 Настоящата вече изчерпа предназначението си - а именно да се установи какво точно изследване ти е било направено. Нека не размиваме информацията :) Пиши в другата тема, за да е всичко на едно място и да е систематизирано.
Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #7 -: Декември 13, 2009, 13:47:46 pm »
На мен също ми предстои хистероскопия и ще искам задължително да е с упойка,защото като чета тия отзиви тук си мисля,че без упойка няма да издържа.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #8 -: Декември 14, 2009, 11:40:21 am »
ujasno e tova koeto cheta.Na men mi pravih cvetna snimka pri koqto mnogo boleshe i akos e naloji da pravq i tova ne znam kak shte go prejiveq.Za kakvo se pravi tova izsledvane po-tochno?

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 11:42:46 am от evro »