Моята история е такава,че 2 години и половина нямахме бебе и докторите казваха че причина няма.Така след тези 2 години и половина като по чудо забременях ноември но декември вече ме оперираха от извънматочна бременност.Причината:сраствания на тръбите.След тази операция доктора ми каза че имам множество сраствания и на останалата ми лява тръба.Изпраща ме на цветна снимка този месец.Но въпросът ми е трябва ли да я правя и за какво?Може ли да забременея нормално с тази срастнала тръба?Какво точно установява тази снимка?
Думите на доктора бяха:"Може би ще се наложи инвитро но искам да видя снимката защото може би има шанс но минимален."
Благодаря ви предварително.
Цветната снимка трябва да се направи, за да се види дали е проходима останалата тръба. В противен случай - ако не е, то не можеш да забременеш по естествен начин, защото сперматозоидите няма как да достигнат яйцеклетката, за да я оплодят. Вероятно тези сраствания които е видял доктора при операцията са външни, около тръбата, което също не е добре, защото ограничават подвижността на тръбата.
А при операцията доктора не е ли направил опит да отстрани тези страствания? И какво ти казаха за тях, малки ли са?