0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит
« -: Април 29, 2006, 14:22:09 pm »
Здравейте!след голямото лутане между лекари и предписани лекарства и усилено пиене на диане и андрокур пред последните 6 месеца.....днес бях при д-р Стаменов и той каза да пробваме стимулация на овулацията с клостилбегита....прочетох тук всичко което сте изписали за него..и се чудя защо ми е на мен като не целя забременяване...каза да спрем с диането за да видим яйчниците сами ще работят ли...объркана съм...ще се радвам да ме посъветвате!
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Клостилбегит
« Отговор #1 -: Април 29, 2006, 16:18:33 pm »
След като не целиш забременяване не разбирам защо си посетила специализирана клиника?И за какво точно искаш съвет
Клостилбегит
« Отговор #2 -: Април 29, 2006, 16:33:47 pm »
тъй като съм на диане вече толкова време и всеки път като го спирах в почивките неми идваше..това ме притесняваше..тук в сф посетих д-р Генов който ми предписа и андрокур...след като прочетох отрицателните отзиви за него реших да го сменя..и избрах точно д-р Стаменов смятайки че е компетентен в тази област...дори и да нецеля забременяване след време когато стане факт със сигурност ще е проблемно и ще се наложи да го посетя...исках съвет относно това...да продължавам ли с диането или да пробвам стимулацията....объркана съм просто...
*
Клостилбегит
« Отговор #3 -: Април 29, 2006, 18:35:48 pm »
А доктор Стаменов разбра ли, че не целиш забременяване? Защото оставм с впечатление, че не е.

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Клостилбегит
« Отговор #4 -: Април 29, 2006, 18:43:05 pm »
Според мен стимулация на яйчниците се прилага само преди асистирана репродукция т.е инвитро,ИКСИ,инсеминация.Не виждам смисъл да се стимулираш само за регулация на цикъла.Не съм запозната с лекарствата за това,тъй като никога не ми се е налагало да ги използвам.Затова по-добре изчакай отговора на някое друго момиче,което има повече опит от мен.Д-р Стаменов е един от най-добрите гинеколози и предполагам ,че ще те посъветва компетентно.
   Всъщност той знае ли че не се касае за забременяване??
*
Клостилбегит
« Отговор #5 -: Април 29, 2006, 20:38:15 pm »
Цитат на: kareliya

Всъщност той знае ли че не се касае за забременяване??

Е, точно това и аз се чудех.
Силно, ама много силно се съмнявам някой да изписва стимулация с Клостил, на жена която не цели забременяване, с идеята за регулиране на цикъла.

В самата листовка на Клостила пише че жената може да го ползва най-много 6 цикъла през живота си.
Е, Мерипопинс... ти сега ако си опукаш патроните..... какво ще правиш ако един ден верно ти се наложи стимулация за забременяване. :roll:

Нещо мъгляво и неясно има в цялата картинка.
Мерипопинс, ще трбва малко повече инфо да дадеш по темата.
Това дето си написала на мен лично ми звучи странно и объркващо.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Клостилбегит
« Отговор #6 -: Май 01, 2006, 15:53:04 pm »
разбира се че д-р Стаменов знае че не целя забременяване!каза така:в твоя случай можем единствено да сменим противозачатъчните, но диането е най доброто!тъй като си дошла за консултация единственото което можем да направим е да пробваме стимулация, за да видим яйчниците как ще реагират, защото съм против хормоналните таблетки!
и за това се обърнах към вас за съвет!съжалявам че звучи объркано...
Клостилбегит
« Отговор #7 -: Май 01, 2006, 18:12:42 pm »
Това вече звучи по друг начин ;)
Довери се на доктора.
*

kamii

Клостилбегит
« Отговор #8 -: Май 02, 2006, 12:00:20 pm »
На мен пък въобще не ми изглежда логично, нали  стимулацията се прави с Клостилбегит. Това са си  хормони - как така хем доктора е против хормоните, хем ти изписва точно това. Не се връзва нещо. Според мен нещо не сте се доразбрали с доктора.
Клостилбегит
« Отговор #9 -: Май 02, 2006, 12:27:22 pm »
Цитат на: kamii
На мен пък въобще не ми изглежда логично, нали  стимулацията се прави с Клостилбегит. Това са си  хормони - как така хем доктора е против хормоните, хем ти изписва точно това. Не се връзва нещо. Според мен нещо не сте се доразбрали с доктора.

Клостилбегита не съдържа хормони. Прочетете листовката все пак. Той действа на принципа на обратната връзка като подтиска хипофизата и кара организма да произвежда повече свои собствени хормони.
*
Re: Клостилбегит
« Отговор #10 -: Май 03, 2006, 15:46:43 pm »
Цитат на: merypopins
..и се чудя защо ми е на мен като не целя забременяване...

Моят съвет е:почни стимулация,щом е рекъл доктора,пък за забременяването-целиш,или не целиш...ами пробвай се,какво пък толкова?То-като не го целиш го уцелваш най-лесно!Не е чак толкова страшно да си бременна! :wink: