Здравейте. Спермограмата на съпруга ми е насрочена за 15.01. и основните изисквания са ясни. Сексуално въздържание 3-5 дни (мисля да е 4
), няма проблем. Да не е боледувал скоро, да е вдигал температура, да е приемал лекарства - не е. ОК. Ама от снощи не спря да ме пита, дали може да пие все пак някакъв алкохол, какъв вид и в какво количество. Ясно, че идеалният вариант е да я кара на минерална вода следващите 6 дни, но от друга страна, ако чаша вино, или бира няма да окаже въздействие върху резултатите - не виждам смисъл от чак такова "стискане". Не бих си позволила да звъня на Д-р.Даскалова, особено пък в почивен ден, по такъв точно въпрос естествено. Но за мен е много важно също така, половинката да не си причинява излишен дискомфорт, ако това не е
абсолютно необходимо.
Сега от написаното да не излезе, че сме двойка алкохолици, треперещи за концентрат
Не. Просто като всички хора и ние си имаме изградени навици и начин на живот, дали ако сме си у дома ракия и салата, или вино с мезе, или бира. (чашка-две, не да се напиваме). Или пък среща с приятели в ресторант - същата процедура. Ще пропуснем диското този уикенд естествено, там алкохолът наистина е в по-сериозно количество. Не намерих в нета, конкретно по този въпрос надеждна информация. Ще бъда благодарна, ако някой може да сподели опит по въпроса.
Пак уточнявам. Питам за чаша вино, или бира, твърдият алкохол отпада тотално преди спермограмата.
Мерси предварително