Мира, добре дошла в отбора
А сега сериозно, при дъщеря ми се прояви за 1 път на ок 1г и 8 мвс. Истеряса на улицата, търкаля се, дра се около 1 час, без да ми позволи да я съблека, абсолютно неадекватно поведение. Това продължи ок 10на дена.
След което се появи светъл период
. Пак е конта, пак ми коства много физически и психически усилия, докато я накарам да свърши нещо, но поне нямаше истериите. А те са страшни.
И аз се мислех, че закратко сме се отървали от бебешкия пубертет... ама уви.... Преди около 2 месеца започна отново. С истериите, с магарешкия инат, с вечната контра.... И допълнителния момент, иска всичко да прави сама и не дай Боже някой да свърши нещо вместо нея / да я съблече например/, започва се кошмарен рев.
Такъв инат е, че ако аз и намокря четката за зъби, примерно, а тя е решила, че иска сама да го направи, избърсва четката с кърпа, за да я намокри сама
И аз се замислях за психиатри, и аз откачам...... И аз си мислех, че моето дете е повредено нещо, че аз нещо бъркам с възпитанието.
Но това е - между 2 и 3 години, бебето се превръща в малко човече, настъпват противоречия в самото него.... При някой деца, за съжаление на родителите, изразено в по-силна форма. Прочети Изкуството да си Родител, на д-р Додсън, обяснява доста неща
Хубавото e, че това са периоди, отминават. В момента Дара е доста по-сговорчива, започва да осмисля това, че ни ядосва, а не бива да го прави. Много е забавно като каже, мамо не искам да те ядосвам, голяма съм лигла
До кога ще е така.... не е ясно. Казват, че след 3те години нащата се променяли към по-добро.
Стискай зъби, знам какво е, само който не го е изпитал, не може да разбере.
При нас помага игнора и гушкане, успокояване и обяснения след това.
Успех