0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Повишен пролактин
« -: Май 04, 2006, 23:39:20 pm »
Здравейте момичета,

Искам да споделя с вас,ако някоя от вас е минала през това и може да ми даде съвет ще съм благодарна.
Извинете ме предварително ако това е обсъждано много пъти преди или ако задвам глупави или объркани въпроси,но и аз самата се чувствам така.
Наред с останалите ми проблеми, днес бях при моята докторка да коментираме резултатите от моите хормонални изследвания.Всички хормони са ми в норма с изключение на пролактинина.Него го изследвах на два пъти за да се потвърди , че е завишен.Лекарката ми изписа лекарство което трябва да пия два пъти в седмицата и ми предстои ЯМР.Напоследък съм станала толкова страхлива и постоянно ми минават лоши мисли през главата.Знам, че при повишен пролактинин,може да се наблюдава нередовен цикъл или някакви смущения в цикъла или изтичане на секрет от гърдите.При мен няма нищо такова но въпреки всичко ми е завишен.Възможно ли е да има завишен пролактинин без никакви такива симптоми? Искам да попитам момичетата с този проблем има ли причина да се притеснявам толкова много?Или това е проблем който лесно се оправя?И също има ли някоя от вас на която при ЯМР са и открили аденом и страшно ли е това,какво се прави в такъв случай?В моята главица се въртят страшни неща за страшни болести и чак си се ядосвам сама на себе си.Май много въпроси зададох и доста дълго стана.Благодаря ви предварително момичета.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Повишен пролактин
« Отговор #1 -: Май 05, 2006, 07:14:35 am »
sunnyflower Пуснато на: Fri May 05, 2006 6:39 am    Заглавие: Повишен пролактинин

мила я се успокой малко!!!Първо при завишен пролактин не при всеки има всички симптоми.Второ ,нивата му се регулират с лекарства ,така че това е поправимо ,
 няма нужда да се паникйосаш!
А трето аз правих ЯМР (защото една лекарка си мислеше че имам тумор на мозъка,чак успя да ме убеди в това и аз се побърках от ужас),но резултат беше -категорично няма никаКВИ ТУМОРИ!!!!!!
Наистина опитай да се успокоиш и да мислиш положително!!!!!
При всяко лечение е важна положителна нагласа.Кога точно ще правиш ЧМР???Ще ти стискам палци миличка и вярвам че скоро нещата ще са вред!!!Пиши как е минало .целуфки :balk_21:  : :balk_21:  yahoo_17  :crossfingers:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Повишен пролактин
« Отговор #2 -: Май 05, 2006, 10:23:39 am »
твойта лекарка ти е изписала възможно най-доброто лекарство с най-малко странични ефекти в случая. ако ти го е пуснала и по касата трябва крака да й целуваш. а пък ако и за ямр ти е дала направление трябва паметник да й издигнеш.
аз от 1.5 год търся някой да ми даде направление  за ямр. още не съм намерила.
нямаш тумор на мозъка. с ямр се търси аденом на хипофизата - доброкачествено образувание което все пак пречи когато е там. доста отдавна не се реже (дори и да го има) а се третира с лекарства
не е задължително да имаш смущения в цикъла и секрет от гърдите.
освен това мисля че трябва да го проверите още веднъж за да сте сигурни в повишената стойност. пролактина е стресов хормон, който ако не е изследван правилно доста често дава лъжливи високи стойности. не трябва да си пила кафе преди изследването, както и да са ти дразнени гърдите и преди убождането трябва малко да си полежала или поне да си поседяла. успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Повишен пролактин
« Отговор #3 -: Май 05, 2006, 18:15:49 pm »
ей я стига си се шашкала няма нищо страшно аз съм с микроаденом на хипофизата и си продължавам борбата за бебче със или без него.....пия си хапчетата и пей сърце..... :balk_69:  :balk_170:
*
Повишен пролактин
« Отговор #4 -: Май 05, 2006, 18:33:19 pm »
Извинявай sunnyflower напълно разбирам твоето притеснение,но не е толкова лошо колкото изглежда отстрани абсолютно е възможно да нямаш симптомите със секрета от гърдите и нередовен цикъл, а пролактина да е висок, както и да имаш секрет пък пролактина да ти е в норма!!!Така, че нека мине ЯМР и тогава му мисли....не се притеснявай предварително...пък и да има аденом .....пият се хапчета и живота продължава!!! :balk_21:
Повишен пролактин
« Отговор #5 -: Май 05, 2006, 21:25:05 pm »
Друго си е като чуеш добра дума,някак си по спокойно ти става на душата.Ами аз досега все се боря с друг проблем ендометриоза и изведнъж изкочи и този проблем и аз се шашнах и почнах да си мисля за разни тумори в главата щото понякога имам главоболие,но мисля че е нормално.От къде го измислих незнам ама съм си такава бъзлива.
Благодаря ви момичета за добрите думи.
Лекарката ми изписа Достинекс по 0.25мг два пъти в седмицата.Каза ми че това е най доброто лекарство със най малко странични ефекти и ако дай боже забременея ще го спрем.
Лили да права си много съм и благодарна на моята докторка защото много се грижи за мен.Аз живея в чужнина и тук всички изследвания са ми безплатни, както и ЯМР само лекарствата си копувам и плащам но те не са никак евтини.Просто за ЯМР ще се наложи да почакам докато отида може би около 3 месеца защото е много заето,а до тогава ще си пия Достинекса,ще почна да ходя редовно на фоликуметрия да видим как ми е овулацията и редовни изследвания на хормоните.Пък дано забременея скоро,но като гледам все проблеми ми излизат.
Благодаря ви момичета.Пак ще пиша как се развиват нещата при мен
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Повишен пролактин
« Отговор #6 -: Май 05, 2006, 21:36:31 pm »
От все сърце ти желая да забременееш по-скоро, Сънифлауър:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

adi

• 7710
Повишен пролактин
« Отговор #7 -: Май 05, 2006, 23:00:35 pm »
Ей sunnyflower горе главата!!!!!!Я се усмихни малко!!!!Всичко ще се оправи!!!! :balk_21:  :balk_21:  :bighug:
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Повишен пролактин
« Отговор #8 -: Май 06, 2006, 14:07:03 pm »
Мила,Достинекса за високия пролактин ли го пиеш?Аз също бях с висок пролактин.Видя се,че нямам аденом и започнах да пия Бромкриптин.Продължавам и до сега.Така че,горе главата.Пролактина ще  ти се нормализира и всичко ще е ОК.Както беше казал моя лекар:"Моли се да се окаже само ,че имаме проблем единствено с пролактина.Там бързо се нормализирам нещата и настъпва овулацията".Аз лично също не съм имала секрет от гърдите въпреки повишените нива.Прави ми впечатление обаче,че от както пия Бромкриптина мензиса ми е по-кратък и по-необилен.Както и да е!Въобще не се шашкай дори ако се окаже,че имаш аденом на хипофизата.Момичетата са прави - лекува се с лекарства!!!!Късмет! :D
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Повишен пролактин
« Отговор #9 -: Май 08, 2006, 15:41:44 pm »
При мен е същото положение - повишен пролактин - два пъти над нормата - изписаха ми Достинекс - по същата схема - два пъти в седмицата и доктора каза да го пия докато забременея. Попитах доктора ми за ЯМР, но той каза, че ще повтотрим изследването на Пролактина след месец и тогава ще види дали да ми начначи това изследване, а дотогава - спокойствие...
*

adi

• 7710
Повишен пролактин
« Отговор #10 -: Май 08, 2006, 22:34:15 pm »
Миси мила доктора е прав .Другия месец повтори изследването,пролактина би трябвало да е доста подобре.Но за ЯМР не е излишно да го направиш!!!!За по сигурно. :lol: