Щом яде бисквити и солети,едва ли му има нещо на гърлото - но,иди наистина - глава няма да те боли
Иначе,при нас даде резултат размяната на времето за хранене.Аз и в дугата тема писах,ядеме АМ сутрин и обед,а пюрето следобяд плодово и вечер зеленчук.месното...Междинните хранения съм ги ограничила до две - сутрин и следобяд,и то поне 2ч преди следващото основно хранене.Обикновенно сутрин давам нещо по-стабилно към 10ч/сандвич нпр/,а следобяд може бебешка бисквитка...
Гледам да не
*го компенсирам(ако не си е изял всичкото пюре)със междинни хранения,като давам солетки,бисквити,хляб...
*да не го наливам с вода непосредствено преди ядене
*да не давам подсладени сокове,чайове или др следки напитки между храненията
*да не го притискам насила да яде
*никога не го "гоня" с храна из къщи
*предлагам му купичка и лъжичка с малко пюре вътре за да го стимулирам,става мазало но пък на него му е интересно
*да не се шашкам,не мисля че ако веднъж не си е изял всичкото ще му стане нещо...
*наблюдавам за здравословна причина за намаления апетит ако се зареди дни наред...
*опитвам други часове за хранене,може просто да иска по-голяма пауза
Това от мене горе-долу.Много е кофти,наистина.Сестра ми също е със злоядо дете,и също така след задавяне...Сега са вс седмица на диетолог-психолог(той е вече на 6г) и бележат напредък,но е трудно...Най-голямата грешка според доктора,е на сестра ми,понеже го е притискала насила да се храни.До ден днешен,детето се храни със неохора,с хленчене и рев дори.Стои със яденето в устата,по 30-40 мни на масата,карат се - той не ще да гълта...Дори майка му го храни като бебе,иначе той отказва да яде сам,и винаги е пред ТВто или компютъра.И това само при сестра ми!У нас си се храни сам,на масата,не се дърпа и т.н. А бе друго дете става...