0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Elena22

Мерионал-опит при използване и цена
« -: Април 27, 2006, 22:41:32 pm »
МОля, кажете ако някой е използвал Мерионал, какви са отзивите от него и ако знаете кажете ми коя е добрата цена за закупуването му и откъде ?
Мерси
Re: Мерионал-опит при използване и цена
« Отговор #1 -: Април 28, 2006, 15:41:07 pm »
Ами преди малко Little Rabbit писа в една тема, че с Меногона са еднакви като състав. Ползвала съм меногон и нямах някакви странични ефекти от него. Не знам какво точно имаш предвид като "отзиви".
« Отговор #2 -: Април 28, 2006, 17:06:14 pm »
На мен са били Мерионал 2 пъти, защото фоликула не искаше да расте.Цената на 75Е беше 27 лв., а на 150Е - 56 лв.Става въпрос за септември 2005г.Сега не знам колко е.Купувах го от аптека Диана срещу Тина Киркова.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Мерионал-опит при използване и цена
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 17:21:37 pm »
Цитат на: Elena22
МОля, кажете ако някой е използвал Мерионал, какви са отзивите от него и ако знаете кажете ми коя е добрата цена за закупуването му и откъде ?
Мерси

Мерионала и Меногона са аналози, уринарни препарати, а разликата е в производителя....обаче сега не си спомням кой на кой е?!
За Мерионала съм чувала хубави неща. Миналата година щях да правя стимулация с него за инсе, но....като върла късметлийка го бяха спрели на пазара. Стимулираха ме с Меногон и резултатът беше много добър. Док беше много доволен.
Мериоалът е малко по-скъп от Меногона, но незнам точната цена. Най-евтино е да си го купуваш от клиниката, в която ще те стимулират. Да не говорим, че ще ти е и по-удобно вместо да тичаш по аптеките, да го съхраняваш и да му трепериш.
Успех! На теб за каква проедура ти трябва?

*

Elena22

« Отговор #4 -: Април 28, 2006, 19:42:56 pm »
Благодаря за отговорите. Аз си започнах стимулация с Меногон и поради липсата му в момента трябва да продължа с Мерионал. Не знам дали нещо ще се получи. Ако някой е прилагал подобна схема моля да ми напише мнението си. Благодаря предварително.
*

MitakPatlak

« Отговор #5 -: Април 28, 2006, 23:19:52 pm »
Момичета, Мерионал се внася от фирма MLD Trading, София, ул.Черноризец Храбър 2, телефон:02/963-14-41, Склад-ул.Кумата 77, тел:967-17-01
Цената за аптеки 26 лева за 75 IU, 51 lv за 150 IU
Пределната цена за Аптеките е съответно 32 и 60 лв за 150 IU
Merional е продукт на IBSA, Swiss

Eto алтернативите:
Menopur(меногон)/Производител-Ferring, Germany/ = 20.86 лв /1 амп.
Gonal-F (na фирмата Serono)
Puregon/Follistim (на Organon)

Мерионал и Менопур(Меногон) са от по ниския ценови клас, ориентирани са за ценово чувствителните пазари (като Източна Европа). Gonal и Puregon/Folistim са по добри, но и по -скъпи, ориентирани за по-платежоспособните пазари в развитите страни.
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Април 29, 2006, 08:04:11 am »
MitakPatlak, здравей!
Искам да разбера дали се внася  Coldrex Broncho -сироп, със  съставка Guajfenessin. Търся съставката : Guajfenessin
Доколкото зная, тя се съдържа в Stoptussin /за диабетици, май?/  и Robitussin.
От доста месеци търся и разпитвам за него, но без успех

Ако можеш да разбереш нещо за това, ще ти бъда безкрайно  благодарна.   :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Април 29, 2006, 08:17:13 am »
Госта бях аз

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Април 29, 2006, 12:13:55 pm »
Аз бях стимулирана с меногон и мерионал, мисля че няма проблем да се замести единия с другия препарат .На мен ми беше предписан мерионал, но понеже нямаше първите дни бях с меногон и после с мерионал. Реагирах прилично и качеството на яйцеклетките беше добро.
*

Polah4e

Merional e HP - visoko pre4isten i podkojen, Menogon e samo
« Отговор #9 -: Май 05, 2006, 17:52:18 pm »
MitakPatlak ne  e dobre informiran - pre4istenite urinarni Merional i Menopur sa nai tarseni v platejosposobnite pazari na razvitite strani, za6toto sa ednakvo efektivni i dori predpo4itani pred skapite do tri pati pove4e recombinantni ili sinteti4ni, koito izbivat  proizvodsteni razhodi, kakto se  razbra napraveni naprazno. Izob6to 4ove6kia factor ima zna4enie! Kasata pla6ta da palni gu6ata na firmite, a ne da spesti na pacientite razhodi i da im dade  vazmovnost za pove4e cicli!
*
« Отговор #10 -: Май 05, 2006, 18:08:19 pm »
Точно така е Полахче, търговците държат на по-скъпите и е ясно защо. Вообще не е истина, че примерно с Пурегон има повече бременности, отколкото с Мерионал примерно. Говорила съм с лекари и отзивите са, че няма разлика / само дето са 2-3 пъти по скъпи.../Дори  лекарите от моята клиника споделиха , че хиперстимулациите им са само с Пурегон, защото той се задържа в кръвта/нали е синтетика/ и дори да си го спрял естрадиола ти продължава да хвърчи дори и след пункцията. На мен ми се случи точно това...И  е пълно безумие, че от Здравната каса одобриха синтетиките на безумни цени, а отхвърлиха, това което е по естествено за организма...айде за цените да не говорим. Яки кинти  на наш гръб, ама то всичко се връща  рано или късно, това да не забравят  бизнесмените - търгаши!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!