0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Синдром на изчезващия близнак
« -: Април 26, 2006, 08:53:18 am »
Здравейте!
След двуседмично чакане да се види нещо в плодния сак вчера доктора ме каза, че започва да се оформя ембрион, но видя още един плоден сак, по-малък, в него не се вижда нищо - това състояние определи като Синдром на изчезващия близнак т.е. вторият плоден сак трябва да изчезне постепенно.Въпреки това, каза, че може и в него да се появи ембрион. Много съм объркана - все пак второто ембрионче е много по-малко и не зная дали не вреди на първото, а доктора ми каза да отида след 1 мес. нямало смисъл по-рано - е записах си час при Мазнейкова за другата седмица , но съм много притеснена. Много съм благодарна, че съществува този сайт - тук се успокоявам!
Чао на всички и успешен ден!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #1 -: Април 26, 2006, 13:37:20 pm »
Аз знам, че е нормално вторият да е по-малък, когато са разнояйчни.
По-принцип близнаците растат различно и може даже да са се оплодили в различни дни.
При мен беше същото и лекарите така ми обясниха.
Дано и при второто се появи пулс!
Но евентуално...дали вреди...мисля, че не.
Успех, Сара!
Лека бременност и здраво бебе...а защо не и две. :wink:
« Отговор #2 -: Април 26, 2006, 13:57:50 pm »
Здравей  :D аз съм пресен случай.Първо видяха 2 плодни сака но си имах цикъл и беше твърде рано и ми казаха да чакам сложиха ми прегнил и дуфастон пия.След седмица се видя че едното се развива а другото изчезва и от него е било кървенето.Утре пак съм на преглед а преди 4 дни мисля че изтече и остатъка от 2 сак тъй че сега се моля развиващото се да е добре и да придължи да се развива нормално.Не се притеснявай мисля че празното не пречи на здравото.Желая ти късмет :D
*

nesto

« Отговор #3 -: Април 26, 2006, 14:36:27 pm »
sara, а кога ти беше първия ден на последната менструация?
*
« Отговор #4 -: Април 26, 2006, 14:43:33 pm »
Дано всичко да се развие както трябва. При мен нещата не бяха благоприятни. Първо едното изоставаше в размерите си и съответно в развитието, но в последствие и второто спря да се развива. През цялото време на бременоста - не че беше много 3 месеца, имах кървене. А при една приятелка когато едното ембрионче изчезна, другото се разви живо и здраво. Явно при всеки е индивидуално. На който му е писано да го бъде, ще го бъде. Дано всичко свърши благополучно.
*
« Отговор #5 -: Април 26, 2006, 20:32:24 pm »
Цитат на: nesto
sara, а кога ти беше първия ден на последната менструация?

На 05.03. беше последният ден.Кървене нямам, но ме боли корема. Бях чула, че гена за близнаци се проявява през поколение. Моят мъж е еднояйчен близнак, а брат му има церебрална парализа и това малко ме притеснява.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 27, 2006, 08:48:03 am »
не се притеснявай.
това е познат феномен в медицината, който едва ли те застрашава особено. освен това, твърде е възможно лекарят да не е видял добре и всъщност да не се касае за втори сак.
нека види Мазнейкова първо, пък тогава му мисли.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Май 03, 2006, 17:01:31 pm »
При нас беше така. Като се видя, че са близнаци др.Димитрова ми каза че единият най-вероятно няма да оживее защото изоставал много с развитието си за разлика от другия. Много плаках защото си исках и двете все пак. Но в крайна сметка 2 седмици по-късно единият беше изчезнал. Обесниха ми, че когато са още много малки по-силният изяждал по-слабият. За съжаление така ставало в природата.  :(
А щом притеб няма и нищо в плодният сак той ще изчезне още при следващият преглед
« Отговор #8 -: Май 06, 2006, 12:08:09 pm »
Момичета, а кога най-рано може да се види втори плоден сак? При мен в 5-та г.с. седмица док. видя един плоден сак, а аз все се надявам, че може да има и втори. Нали ми трансферираха две ембриончета все пак. Но съм нямала каквото и да било кървене, така, че се надявам да се види и втори, пълен сак при следващия ми преглед, а той ще е в края на 6-та г.с.
« Отговор #9 -: Май 06, 2006, 13:25:05 pm »
Цитат на: jana
Обесниха ми, че когато са още много малки по-силният изяждал по-слабият.

При хората никой никого не изяжда, това може да се случи само в корема на женската акула. Просто вторият ембрион си е имал дефекти и е спрял да се развива.

Ти нали си Яна от дира? Цунки на бебе Ния  :balk_21:
*
« Отговор #10 -: Май 06, 2006, 14:41:08 pm »
Здравейте момичета!

Мазнейкова видя само един жив ембрион - даже му чух сърчицето  :P , така че за сега май нещата са наред. Вече започва да ме е страх от ехографа - в началото беше само една точица нещо не можело да се каже, след това киста и плоден сак - вероятност за кухо яйце, следва синдром на изчезващия близнак, добре че последният път не чух нищо шокиращо. Много благодаря на всички за отговорите! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Май 06, 2006, 16:01:58 pm »
Цитат на: sara
Здравейте момичета!

Мазнейкова видя само един жив ембрион - даже му чух сърчицето  :P , така че за сега май нещата са наред. Вече започва да ме е страх от ехографа - в началото беше само една точица нещо не можело да се каже, след това киста и плоден сак - вероятност за кухо яйце, следва синдром на изчезващия близнак, добре че последният път не чух нищо шокиращо. Много благодаря на всички за отговорите! :D

Поздравления! :cheerleader:
Сега се отпусни
и си бременей спокойно.  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Май 07, 2006, 21:06:55 pm »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: jana
Обесниха ми, че когато са още много малки по-силният изяждал по-слабият.

При хората никой никого не изяжда, това може да се случи само в корема на женската акула. Просто вторият ембрион си е имал дефекти и е спрял да се развива.

Ти нали си Яна от дира? Цунки на бебе Ния  :balk_21:

Да да ще я целуна, мерси.
Колкото до изяждането то просто така се нарича, далече съм от мисълта, че имат такива канибалски способности. По-слабият спира развитие и се резорбира в организма.