0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

katiABV

• *
  • 35
  • Трудно е да откриеш вярното.Да го направиш е лесно
Някой пил ли е трибестан?
« -: Март 24, 2010, 13:58:52 pm »
Здравейте!
Опитваме се да си направим второ дете - но не става (от 9 опита), този месец пия трибестан (не съм си правила изследвания... хм. лошо). За протокола, и първото дете никак не стана лесно. И така, този месец ми закъснява цикълът - днес - 3ти ден, но всички тестове са отрицателни. Възможно ли е да се дължи на трибестана? Някой пил ли е такова нещо, има ли лични впечатления?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Някой пил ли е трибестан?
« Отговор #1 -: Март 24, 2010, 14:08:31 pm »
честно казано, за първи път чувам жена да пие Трибестан. с каква цел?

а иначе, 9 месеца опити, при наличие на едно дете, не е толкова дълго време.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

katiABV

• *
  • 35
« Отговор #2 -: Март 24, 2010, 14:34:09 pm »
Предполага се да подпомага бебеправенето, както и да повишава имунитета (имам сериозен проблем в тази насока).
На моята възраст вренето не е никак малко.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Март 24, 2010, 14:58:51 pm »
ако си над 35 години, не е малко, да. съветът ми е да предприемеш по-сериозни стъпки, за да се види дали евентуално няма някакъв проблем.

стъпките, в тази последователност, са следните:

1. спермограма на мъжа - в клиника по стерилитет да се направи. струва 20 лв, резултат - след 2 часа и се изясняват 50% от причините за стерилитет.
2. проверка на полови хормони на 3-ти ден от менструалния цикъл - FSH, LH, Prolactin.
3. проследяване на овулацията и дали има такава чрез УЗ в рамките на 1 цикъл.
4. проверка за проходимост на тръбите

по-нататък има и други, ако тези не откроят проблем.

трибестанът... няма такива сили при жените, каквито има при мъжете. не залагай прекалено много на хранителни добавки и билки. стерилитетът може да бъде и вторичен, т.е., наличието на 1 дете не е гаранция за липса на последващи проблеми.
разбира се, такова наличие не е задължително, понякога просто става по-бавничко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

katiABV

• *
  • 35
« Отговор #4 -: Март 24, 2010, 15:05:58 pm »
Бях чела хубави отзиви за него, а и ми го подариха.
На съкровището му правиха спермограма преди да забременея - понеже също дълго време не ставаше - и заяви, че повече не ще да гледа Памела Андерсън.
На мен ЛЛ ми каза, че ще ми даде направление... след следващия неуспешен опит...
А аз скоро ще стана на 37 - това е доста над 35... уви. младостта не се връща.
А по план- график трябваше 3 да имаме... т.е. още искаме 3, ама нещо вече тази надежда все повече избледнява...
По принцип не съм особен фен на билките и др. подобни - ама като и така и така чакам...

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Март 24, 2010, 16:00:24 pm »
Кати,

1. над 50% от стерилитета в двойките се дължи на мъжки фактор. замисли се за това. освен това, НЯМА никаква гаранция, че един мъж, който преди Х години е имал добра спермограма и е създал дете, ще запази тези си качества завинаги. напротив, много често нещата се влошават. вторичният стерилитет се среща често. при положение, че това дали има или няма проблеми при мъжа, които са 50% от случаите, става ясно само за 2 часа и 20 лева, без болка и трудности, а изследванията при жената са скъпи, времеемки и болезнени - помисли сама дали лиготии от типа на "не ща Памела Андерсън" са сериозни. да му пуснат парламентарен контрол, ако не иска Памела :)

2. направление не ти трябва за нищо, освен за хормоните да изследваш. ако смяташ с направление да ходиш при обикновен гинеколог, ползата ще е съмнителна. в 90% от случаите, те не разбират нищо от проблемно забременяване и човешка репродукция.
уви, лечението на стерилитета е платено (освен инвитрото).

щом скоро правиш 37, аз ще те посъветвам след още най-много 1-2 опита да се отнесете до клиника по стерилитет, щом много искате да имате още дечица.

успех!

*

katiABV

• *
  • 35
« Отговор #6 -: Март 24, 2010, 16:13:42 pm »
А как става това?
Защо да е платено лечението - т.е. изследванията поне нали се поемат от осигуровката ми, защо плащам иначе...  :x

А тезата на неискащия Памела е, че и преди не ставаше (наистина, много дълго) и.. ами, накрая само него изследвахме - с Памелка, и нищо му нямаше, а за мен е далеч по- неясно... и такива работи.

А с парламентарния контрол... има опасност да заспи вместо да пълни чашката...  :D

*
« Отговор #7 -: Март 25, 2010, 10:25:47 am »
 Можеш само определени изследвания да направиш, ползвайки направление, не всички се поемат от Здравна каса.Прочети тук:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0Това ще те ориентира.
*

katiABV

• *
  • 35
« Отговор #8 -: Март 27, 2010, 07:27:49 am »
Повечето се поемат - или по- скоро би трябвало. Но май трябва да човек да си отвлече някой АГ и да го освободи с/у направление - иначе е пълен абсурд... или, може би, да отвлече шефа на Софийската каса и да го освободи с/у освободен от лимити АГ... понеже практически няма нормален начин да получи услуга, която си е платил... и плащал с години - в моя случай над 10...  :(

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #9 -: Март 27, 2010, 07:40:19 am »
Не е задължително да ги направиш наведнъж, пък и можеш да си вземеш направление от различни специалисти- от ЛЛ за гинеколог, гинеколога да ти издаде направление за част от изследванията, както и да те прати на ендокринолог, той пък да ти даде направление за друга част от изследванията и така.
Започнали сте от най-грешната част, както и повечето тук. Аз навремето прочетох за клинавиче и двамата с мъжа ми го пихме известен период, ама след две години като намерихме правилните лекари и направихме необходимите изследвания се оказа, че можело да не го пием, а съвсем от друго сме имали нужда.
Спермограмата не е постоянна величина, на период от около 3 месеца се обновява качествено, на сперматогенезата влияят много фактори, а това изследване се прави само от ембриолог в специализирана клиника. Ако мъжката половина от вашето семейство иска да е част от правенето на вашите деца е хубаво да те подпомага емоционално и физически в пътя, който искаш да поемеш.
Поздрави и успех!
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит