0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Запушен нос
« -: Април 26, 2010, 17:06:04 pm »
 Здравейте,извинявайте ако темата ми не е за тук,но не знам къде да питам.Бременна съм в началото на 4-ти месец и проблема ми е,че от 10-на дни съм със запушен нос и освен с Олинт/който не е препоръчителен/,с друго не ми се отпушва носа и чак се задушавам.Вчера си купих капки за бременни Пиносол,но освен че са много гадни с нищо не ми помагат.Моля ви ако някой знае нещо подходящо за състоянието ми да ми помогне.Благодаря ви!
Re: Запушен нос
« Отговор #1 -: Април 26, 2010, 17:22:03 pm »
Миналата седмица и аз бях със запушен нос - не можех да дишам. Директно питах за капки за бременни в аптеката и ми дадоха някакви хомеопатични - Еуфорбиум или нещо подобно. Не са като Олинт, но поне втечняваха секрета и успявах да си издухам носа. Е, ефектът не беше супер дълготраен, но все пак...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Април 26, 2010, 17:30:15 pm »

да, точно този препоръчват за бременни, кърмачки и малки деца
аз го ползвам и за двете момичета
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #3 -: Април 26, 2010, 21:33:37 pm »
Аз през цялата си бременност бях със запушен нос.Ползвах Еуфорбиум ,Пиносол,солени води и нищо.Една седмица след като родих положението се нормализира.Доста неприятна работа :?

*
« Отговор #4 -: Април 26, 2010, 22:34:28 pm »
Аз пък си ползвам Олинта, защото иначе не мога да дишам. Защо не е препоръчителен за бременни-не съм питала доктора за него, не ми дойде на акъла за това.
*
« Отговор #5 -: Април 27, 2010, 10:26:36 am »
Благодаря на всички за отговорите.Сега ще ги изпробвам тези капки и дано да имат ефект,че не се издържа.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 27, 2010, 11:08:02 am »
Аз през цялата си бременност бях със запушен нос.Ползвах Еуфорбиум ,Пиносол,солени води и нищо.Една седмица след като родих положението се нормализира.Доста неприятна работа :?

същият случай и при мен.

има такова понятие "хрема на бременността". нищо не помага, докато не родиш. при мен хремата мина на първия ден след раждането.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Април 27, 2010, 11:34:10 am »
Кажете нещо за Олинт, че се чудя какво да правя...
*
« Отговор #8 -: Април 27, 2010, 13:11:10 pm »
Внимавайте с този Олинт! При продължителна употреба се уврежда лигавицата на носа и носът може да си остане трайно полу-запушен, а 9 месеца е много време. Отделно силните капки за нос не се препоръчват при бременност - вижте в листовките. Момичетата по-горе са писали какво може да се използва. Аз лично се измъчих през бременността от запушен нос, но след като прочетох листовката на Виброцил, си наложих да спра да го ползвам. Имах известно облекчение, ако спя на висока възглавница. Когато родите се оправят нещата.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #9 -: Април 27, 2010, 13:11:42 pm »
Аз съм с постоянно запушен нос. Мъчих се една седмица - пълен кошмар!
Сън нямах...задушавах се, гърлото ме болеше всяка сутрин - изсъхнало...ужаси.

Едва чаках да ми дойде часа при Дяволов и първото нещо, което го питах е какво да правя с носа.
Той каза ( и съм абсолютно съгласна с него ) , че прекаленото вманиячаване , дребнене и следене не помага с нищо, а пречи. Понеже човек се затормозява...
Каза, че мога да си слагам каквито искам капки за нос.
Ползвах Муконазал, но ми се струват доста силни и се прехвърлих на Олинт. Всяка вечер си пръскам и спя като бял човек.

Аз мисля, че е доста по-вредно да се будя от задушаване, отколкото да си слагам капки.
Майка ми е била също със запушен нос и цяла бременност с капки за нос.

ПП: Преди срещата ми с Дяволов опитах всички други - разтвори, промивки и т.н.
То аз нямам секрет в носа, какво да ми втечнява и да издухвам...
« Последна редакция: Април 27, 2010, 13:35:56 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #10 -: Април 27, 2010, 13:21:50 pm »
Вчера пробвах Стеримар, обаче почти не ми помага. Не знам какво да правя-голяма мъка е.Само Олинта ме кара да се чувствам човек. Mini, това което си предложила спрей, капки или мехлем е?
« Последна редакция: Април 27, 2010, 13:26:45 pm от shanoar »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Април 27, 2010, 14:04:53 pm »
прочетете внимателно това:

капки за нос, съдържащи кортикостероид, не се ползват повече от 14 дни без прекъсване!
и изобщо, никакви капки за нос не можете да ползвате непрекъснато за прекалено дълго време!

в противен случай рискувате трайно увреждане на лигавицата на носа и дори загуба на обоняние! тези капки са временно средство за облекчаване на симптомите, докато се излекува основната причина за хремата. как си представяте 9 месеца да пръскате/капете такива капки???

знам какво е, много е тежко, но това е положението. освен да свикнете и да изтърпите, няма други трайни решения. пазете си Олинта за пръскане понякога (вечер преди лягане), когато стане особено нетърпимо.

в крайна сметка, която мома не иска да я щипят - не се хваща на хорото...

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Април 27, 2010, 15:20:00 pm »
olint не се пръска повече от 5 дни,понеже набъбва носната лигавица пост фактум.муконазал е добър вариант
*
« Отговор #13 -: Април 27, 2010, 15:23:31 pm »
но пак не се употребява постоянно или ако няма секрет промивай с някакъв физиологичен разтвор
*
« Отговор #14 -: Април 27, 2010, 16:08:44 pm »
Мерси Eliq, от аптеката ми предложиха Мукосептонекс Е като подходящо, мисля че е нещо подобно на това дето си писала.
Jam, недей с лошо, та ние искаме съвет от чудо :)
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #15 -: Април 27, 2010, 21:10:01 pm »
И аз бях така, хем тежи корема, хем не можеш да дишаш като хората ...
Като родиш, ще се оправиш  :)

Лека бременност и здраво бебе!
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #16 -: Април 28, 2010, 10:13:48 am »
Абе, явно за хремата на бременността оправия няма, поне не трайна. При мен си беше обикновена хрема, може би и заради това Еуфорбиум ме облекчи достатъчно, че да не посегна към други капки. За такива случаи го препоръчвам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #17 -: Април 28, 2010, 10:48:17 am »
След 4 месец и при мен се появи запущване, особено след нощния сън. Появи се сухота в гърлото, която ме съпроводи до раждане. Четох че бременноста има връзка с лигавиците..., но вече не помня механизма. Еуфорбиум е добро.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com