0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да ви кажа честно,аз малко загубих вяра в моя лекар.Значи ,имам си овулация с клостил и дори без него.ОБАЧЕ СЕГА ново 20,ще ме стимулира с меногон?!?!Не ми е ясно,този меногон не е ли за инвитро?Имам си овулация с по 1 фоликул ,без никаква стимулация.С клостил правя по 2,3 фоликула./дозата е 1/2 хапче,сутрин и вечер/.Седя си сега и мисля,добре де,защо ми е този меногон? :roll: Имам 1 неуспешна инсеминация,ама то напоследък няма успешни там :(
Re: А какво мислите за стимулация с меногон?
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 08:21:15 am »
Морковче, не съм наясно с инсеминациите - мога само да ти кажа как горе-долу бяха реагирали момичетата по времето на моето ин витро. Значи при мен - 4 качествени яйцеклетки (от общо 6); при другите - пак някъде там. Само при едно момиче имаше 10 качествени. Не е представителна извадка - знам. Коментарът на док за мен - добре реагирам. Иначе доста бързо се изчистваш след Меногона. На 1-ви МЦ (след този от неуспешното ми ин витро) всички хормони бяха супер. И се чувствах добре от него - никакви странични реакции. Не знам дали въобще ти бях от някаква полза. Най-добре е да поискаш обяснение от твоя док - следва да ти даде такова. Следващата инсе да е последна с  :bfn:  :crossfingers:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
А какво мислите за стимулация с меногон?
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 08:23:25 am »
Гонадотропните вещества би трябвало да извадят по-качествени яйцеклетки.
Защото количество може да има, но качество - не.
« Отговор #3 -: Май 13, 2006, 07:40:43 am »
Цитат на: Lali
Гонадотропните вещества би трябвало да извадят по-качествени яйцеклетки.
Защото количество може да има, но качество - не.

Морковче, съгласна съм с Лали. Поне при мен от стимулацията с Меногон стана точна така. Имах 5 яйцеклетки .  На следващия ден 4 се бяха оплодили е се развиваха добре. Деляха се имам в предвид.
Така, че явно наистина не количеството прави качеството.
И нямаше странични ефекти от Меногона, поне при мен. Нищо по-различно не чувствах, нито по време на прилагането му, нито след това.
Успех ти желая и не се притеснявай - всичко ще е наред!
Re: А какво мислите за стимулация с меногон?
« Отговор #4 -: Май 13, 2006, 08:02:05 am »
Цитат на: morkovche
Не ми е ясно,този меногон не е ли за инвитро?

Въпрос на количество, Морковче. Пък и нали ти е нисък естрадиола - затова ще те стимулира с Меногон.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Май 13, 2006, 09:29:08 am »
меногона не е "само за инвитро". това е медикамент за стимулация на овулацията - по преценка на лекаря може да се ползва със или без АРТ.
моят д-р, когато прави инсеминации, обикновено прави така - първо пробва 1 на естествен цикъл (ако жената има овулация, разбира се!), после 1-2 с Клостилбегит (в зависимост от реакцията и годините), след това 1-2 с гонадотропини (Меногон, Мерионал, Пурегон, и др.подобни) и ако пак нищо не стане - преминава към инвитро.
това е логичният път.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Май 13, 2006, 20:45:31 pm »
ЙАМ мила при кой лекар ходиш????Ако не е тайна. :lol:
« Отговор #7 -: Май 15, 2006, 10:36:31 am »
Аз забременях точно със стимулация с меногон, след трето инсе. Странични ефекти нямаше, фоликулите бяха 3, както и при двата неуспешни опита с клостила, но явно е узрял поне един по-качествен :) Пациентка съм на МЦ "София" на д-р Владимиров, както и Jam, която е описала принципа на стимулиране по-горе.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #8 -: Май 15, 2006, 10:48:22 am »
Цитат на: jam
моят д-р, когато прави инсеминации, обикновено прави така - първо пробва 1 на естествен цикъл (ако жената има овулация, разбира се!), после 1-2 с Клостилбегит (в зависимост от реакцията и годините), след това 1-2 с гонадотропини (Меногон, Мерионал, Пурегон, и др.подобни) и ако пак нищо не стане - преминава към инвитро.
това е логичният път.

Аз съм живият пример на тази схема....само дето завършвам с икси.
При мен стимулацията с Меногон беше за инсеминация, Морковче.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Май 15, 2006, 11:10:22 am »
Цитат на: adi
ЙАМ мила при кой лекар ходиш????Ако не е тайна. :lol:

не е тайна никаква - при д-р Владимиров.
www.ivf.bg
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #10 -: Май 15, 2006, 11:42:27 am »
Огънче,а по колко инжекции се слагат?за инсеминация?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #11 -: Май 15, 2006, 15:39:06 pm »
Цитат на: morkovche
Огънче,а по колко инжекции се слагат?за инсеминация?

Не помня, че беше миналият май. Но нали знаеш, че при всеки е различно и тази информация не ти е от полза много, много?
Успех!