0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zizita

Кратка менструация?
« -: Април 18, 2006, 20:54:34 pm »
От 3-4 месеца имам много кратка и слаба менструация- едва ден и половина- два. Със сигурност не е цветна бременност. Дали това е признак на заболяване? - моля някой ако знае нещо за това да ми пише! Никъде не намерих нищо за такъв случай- за нередовен цикъл, за изобилни кръвотечения, за аменорея, за болезнена менструация е изписано много, но това като че ли е само мой проблем...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Кратка менструация?
« Отговор #1 -: Април 18, 2006, 21:06:41 pm »
Моята позната имаше подобен проблем .При нея1 се оказа лек хормонален дисбаланс.Няколко месеца пи контрацептиви и се регулира до нормално ниво.Но най добре иди на преглед и си пусни едни хормони. :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Кратка менструация?
« Отговор #2 -: Април 19, 2006, 07:37:32 am »
Цитат на: Zizita
От 3-4 месеца имам много кратка и слаба менструация- едва ден и половина- два. Със сигурност не е цветна бременност. Дали това е признак на заболяване? - моля някой ако знае нещо за това да ми пише! Никъде не намерих нищо за такъв случай- за нередовен цикъл, за изобилни кръвотечения, за аменорея, за болезнена менструация е изписано много, но това като че ли е само мой проблем...

Ако вземаш контрацептиви ,много често се случва.
Но и в двата случая потърси лекарка помощ.
Причината може да е не само хормонална.
Оскъдна менструация,т.н хипоменореа.
Една от причините може да е СПКЯ, други причини- от страна на хипоталамуса,хипофизата, яйчниците,щитовидната жлеза,,надбъбречните жлези ,както и психогенният фактор.
(всички те участват в невро-хормоналната регулация на половият процес и затова причината може да е там някъде)Просто разсъждавам и не искам да те плаша.Все пак това трябва да го каже и да го разбере  лекар.
Ако пазиш някакви 'жестоки' диети  освен че може да има нарушение в МЦ, но и хормоналната дейност неможе да се оправи с години (да се възстанови).
Търси причината,защото не е нормално.
Успех от мен.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Zizita

Кратка менструация?
« Отговор #3 -: Април 21, 2006, 11:17:15 am »
Благодаря! Не взимам контрацептиви и не пазя диети. Но нещо хормонално действително може и да има. Ще се прегледам при първа възможност
Кратка менструация?
« Отговор #4 -: Май 10, 2006, 01:39:51 am »
Цитат на: adi
Моята позната имаше подобен проблем .При нея1 се оказа лек хормонален дисбаланс.Няколко месеца пи контрацептиви и се регулира до нормално ниво.Но най добре иди на преглед и си пусни едни хормони. :lol:

Ади, ами кои хормони да си пусне за хипоменореата?
Какви хормонални е пила тжоиата позната?
Кратка менструация?
« Отговор #5 -: Май 10, 2006, 01:40:19 am »
Цитат на: adi

Ади, ами кои хормони да си пусне за хипоменореата?
Какви хормонални е пила твоиата позната?
« Отговор #6 -: Май 10, 2006, 01:47:10 am »
Цитат на: denis
Цитат на: Zizita

Ако вземаш контрацептиви ,много често се случва.
Но и в двата случая потърси лекарка помощ.
Причината може да е не само хормонална.
Оскъдна менструация,т.н хипоменореа.
Една от причините може да е СПКЯ, други причини- от страна на хипоталамуса,хипофизата, яйчниците,щитовидната жлеза,,надбъбречните жлези ,както и психогенният фактор.
(всички те участват в невро-хормоналната регулация на половият процес и затова причината може да е там някъде)Просто разсъждавам и не искам да те плаша.Все пак това трябва да го каже и да го разбере  лекар.
Ако пазиш някакви 'жестоки' диети  освен че може да има нарушение в МЦ, но и хормоналната дейност неможе да се оправи с години (да се възстанови).
Търси причината,защото не е нормално.
Успех от мен.

Денис,
а можеш ли да препоръчаш специалист за този проблем? От къде да започне да търси причината?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Май 10, 2006, 08:52:43 am »
Цитат на: anna-maria

Денис,
а можеш ли да препоръчаш специалист за този проблем? От къде да започне да търси причината?

Най- добре е да се обърнеш към специалист от  клиника по репродуктивно здраве.
Обикновенният гинеколог, би ти изписал нещо за самият симптом, но не и за причината / както най-често правят/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Май 10, 2006, 12:40:22 pm »
Цитат на: denis
Цитат на: anna-maria

Денис,

Най- добре е да се обърнеш към специалист от  клиника по репродуктивно здраве.
Обикновенният гинеколог, би ти изписал нещо за самият симптом, но не и за причината / както най-често правят/.

Благодаря ти!
Диане 35 само симптома ли лекува?
Можеш ли да ми препорачаш специалист и клиника? Колко от тях работят със здравната каса...без, разбира се да компенсират с качеството на услугата?

Успех и на теб!
Кратка менструация?
« Отговор #9 -: Май 10, 2006, 16:11:47 pm »
И аз наблюдавам подобен проблем при мен.
Миналия месец правих повторни изследвания на щитовидната жлеза. Първите изследвания на TSH и FT4 бяха в реф. граници /дори по-близо до долната/. Завишени бяха само ст-стите на ТАТ и МАТ. Правих консултация с ендокринолог и ехография... Всичко за момента уж било ОК. Препоръчаха ми след 5-6 мес. да повторя изследванията. Направих ги след 3. Вторите резултати бяха коренно различни. ТSH доста под долната допустима граница, а FT4 малко над горната. Като научих резултатите толкова се притесних, че веднага ми дойде /2 дена по-рано от обичайния 26-ти ден/.

Мислите ли, че причина за това може да е стреса :?:

След тези резултатити, правих отново ехография и д-р. Панчева - Плевен /препоръчана ми беше от доц. Конова/ се въздържа от започване на лечение, защото се чудеше на кои резултати да се довери /изследванията бяха правени и в различни лаборатории../.

Другата седмица отново ще бъда на преглед в Плевен и ще пускам нови изследвания на хормоните на щитовидната + Пролактин, защото и той при предишните беше не много, но все пак над норма.

Но сега по темата - днес ми е 4-ти ден от менструацията и ми се струва, че е по оскъдна от обикновено... Този месец ми дойде по часовник - точно на 26 ден. Обичайно 2 и 3-я ми е най-обилна, след което е по-оскъдна. Този път обаче ми се струва, че е малко по-слаба...
Говори ли това за хипоменорея??? На какво може да се дължи това? Стрес??? Проблеми с хормоните, които описах???

Май ще трябва да направя и косултация с гинеколог.......
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Кратка менструация?
« Отговор #10 -: Май 11, 2006, 07:36:30 am »
[Ади, ами кои хормони да си пусне за хипоменореата?
Какви хормонални е пила тжоиата позната?[/quote]

Здравей Анна Мария .На моятя приятелка са  и направили комплексно изследване на всички Я.хормони и отделно на хормони на щитовидна жлеза.
За хормонални лекарства които тя е пила--в момента точно непомня но те се изписват индивидуално в зависимост от твоите резултати ще прецени лекар.
В някоя от предишни теми те запитах дали си изследвала всички хормони на щитовидна жлеза че понякога и там може да е проблема.
УСПЕХ мила ,пожелавам ти скоро да попаднеш на подходящ лекар и бързо да коригирате нещата. :balk_102: