0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
БХС
« -: Април 29, 2010, 10:27:00 am »
Здравейте,аз съм на 26 години и съм бременна в 13 г с ,това е втората ми бременност,искам да споделя с вас,както и да ви помоля за съвет,относно резултата ми от БХС ,който за жалост според фактора възраст е положителен, 1 от 210 и много се двоума какво да правя
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: БХС
« Отговор #1 -: Април 29, 2010, 10:35:52 am »
Амниоцентеза? А Феталната морфология какво казва?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Април 29, 2010, 10:40:55 am »
При ФМ резултата е добър и д-р Даскалов е спокоен и ми каза нищо да не правя
*
« Отговор #3 -: Април 29, 2010, 10:43:59 am »
Направи ФМ при още един лекар. Така ще изключите проблем (според мен няма такъв).
Късмет и здраво бебе около термин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #4 -: Април 29, 2010, 11:09:45 am »
Наскоро моя позната /над35г / с позитивен резултат от БХС ,без отклонения на ФМ на УЗ ,направи амниоцентеза  /която обаче крие риск от спонтанен аборт 1:200 / и всичко беше ок,разказвам ти го,защото голяма част от лекарите даже смятат ,че БХС не много точен.Има адски много инфо ако потърсиш в гугъл ..зависи този,който е мерил на УЗ,колко точно е мерил /говорим за мм и е възможно да му трепне примерно ръката/,колко дни след това си дала кръв за БХС и дори всичко в тази насока да е префектно спазено, количеството фетохормони,които отделя бебето не е постоянна величина..може да бъркам някъде,за което моля да бъда поправена,говоря на спомени преди повече от година.. :oops:
Ще ти дам пример – при мен имаше съмнение за синдром на Даун за единия близнак и то на база УЗ /което е по-голям риск/,правих три ФМ при най-търсените лекари в тази насока в София и при единия риска беше 1:750 ,на другия ден при другия 1:350 8O .. не искам да влизам в подробности,но ми обясниха в последствие,че разликите могат да бъдат точно,заради леко потрепване на ръката при измерването.
Стискам палци,всичко да е наред /в което вярвам/ и тревогите ти да са напразни  :bighug:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #5 -: Април 29, 2010, 11:32:40 am »
Лори, направи фетална морфология при доц. Томова.
http://www.docenttomova.bg/
Потърси също проф. Кременски на 14 ет. в Майчин дом да чуеш мнението му. Но преди още една ФМ, не се хвърляй на амниоцентеза.
Успех!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!