0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Дидка

бременност и рентген
« -: Януари 18, 2008, 01:15:57 am »
Здравейте. Видях, е във форума вече има една такава тема, но при мен нещата са малко по-различни. С приятеля ми се опитваме да си направим бебе вече половин година. В деня, в който трябваше да ми дойде последният път, ми беше насрочен час при ортопед, заради падане на опашката. Беше жена и ми каза да си направя рентгенова снимка на таза, без да ме попита дали съм след менструация. Аз изобщо не предполагах, че може да съм заченала и си направих снимката. След неколкодневно закъснение си направих тест и се оказа че съм бременна (около втора седмица). Ходих на гинеколог и той ми каза, че при снимка на таза има много голям риск от спонтанен аборт или от малформации на плода. Разбрахме се да отида пак след 10 дни, за да видим как се развива. Сега се чуствам ужасно, осъзнавам, че ще трябва да направя аборт, въпреки че искаме бебето, заради големият риск от рентгена. Моля ми, кажете имал ли е някой подобен проблем? Какво трябва да се направи в такава ситуация? :(((
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: бременност и рентген
« Отговор #1 -: Януари 24, 2008, 16:34:59 pm »
Миличка, много съжалявам! Разбирам, че бебенцето е много желано и очаквано. Какъв мал шанс! Невъзможно е човек да предвиди всичко, но не се отчайвай, потърси повече медицински мнения по въпроса. Не унивай, бори се! Даже и да има малка надежда, не я губи! Ако всички, обаче категорично предполагат лошо развитие на нещата....... тогава ти предстои най-трудното решение...... Бъди силна!
« Отговор #2 -: Януари 24, 2008, 21:31:41 pm »
Здравей,Дидка!Много добре разбирам притесненята ти,макар че моята снимка беше на главата-със съмнение за синузит.Аз сама си поисках предпазната жилетка,защото иначе никой не ми я предложи,макар че мисля че им е задължение,но това е друг въпрос...Даже  ми се скараха,като казах, че правя опити за забременяване,защо си правя снимка ако не е наложително...Много странно,кой ще тръгне ей така да си се облъчва,ако не е наложително?Но сега по същество: Единственото,което мога да ти кажа е,да не бързаш да правиш аборт!Както казва Wild Cat попитай и други доктори за мнение!Трябва да попиташ,кога може най-рано да се разбере дали има проблем,което мисля,че няма как да стане през първите 3 месеца,освен ако не стане спонтанно-не дай Боже!,а след това-така поне ми казаха на мен...но не знам кога точно!Аз също съм още под голямо напрежение,не толкова заради снимката,колкото за това,че сега пия антибиотик,а съм още в 10 г.с. :(Освен това пих пак такава гадост още докато бях съвсвм в началото-преди да започна да пия каквито и да било лекарства,си напревих тест,който беше отрицателен и тогава започнах да си го пия спокойно,но след това се оказа,че съм бременна :balk_144:И по този повод ми казаха,че не е трябвало да пия такива лекарства,ама да не се притеснявам сега,че тепърва ще го следят бебето,сега да не мисля за лоши неща...А също и че в по-късните месеци ще се види дали има някакъв проблем...Сега може би разбираш как се чувствам,но се моля на Господ всичко да е наред,защото нашето бебе го чакаме от 5 години...И вярвам,че ще ни помогне!Така че,мила Дидка,просто не избързвай!Консултирай се с повече хора!Освен това не е задължително да е станало най-лошото,не бързай!Знам,колко много се притесняваш и не бих могла да те успокоявам,просто ...с рентген или без,с лекарства или без,това си е Божа работа!Но това не значи ,че не трябва да поразпиташ и други компетентни хора!Желая ти от сърце всичко да е наред и да се успокоиш,защото и притеснението и тревогите не са никак добре за бебчо!Горе главата и ще чакам да кажеш докаде си стигнала с разследването!Кураж и успех! :balk_602:
« Отговор #3 -: Май 14, 2010, 20:04:03 pm »
Има хора,които и без рентген раждат деца с малофомации. Не се праави аборт с лека рька. Ако не си правиш снимка, а имаш проблем, за бебето е по-зле. В краен случай за здравето на майката се прави всичко- рентген , лекарства и т.н. Раждат се здрави деца. Аборт-НЕ! Я ги виж гинеколозите, веднага аборт, а ако е неговата жена ще е по-внимателен в решението си.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #4 -: Май 16, 2010, 10:04:05 am »
Изтрито от мен - сега видях, че темата е на няколко години
« Последна редакция: Май 16, 2010, 10:07:45 am от Bobbie »