0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
кафето?
« Отговор #20 -: Май 12, 2006, 16:06:02 pm »
Аз съм за кафето, чисто, без мляко и захар, но заставам категорично срещу колата и безалкохолните. Не сматам, че съставките на кафето вредят толкова, колкото боите и добавките в разните му там сокове и безалкохолни.
разбира се, кафето се пие с мярка, а не с литри. :lol:
*
кафето?
« Отговор #21 -: Май 12, 2006, 16:32:30 pm »
Безкофеиновото кафе ми мирише на нафта. Колата я ненавиждам, повечето газирани - също. Повечето "натурални" сокове също са ми неприятни. Изцяло разчитам на вкуса си при определяне какво е вредно. Например след Чернобил (преди да съобщят за аварията) изобщо не ми харесваха всякакви плодове и зеленчуци. Сигурно 2-3 месеца си стоях в къщи и не давах на малката ми сестра също да излиза и ядях почти само месо и никакви пресни работи. Мама овика света, но после като разбра, че това е било най-доброто, казва че вече ще ме използва за барометър за това какво е вредно  :D . В момента повечето колбаси и някои млечни са ми противни.
*
кафето?
« Отговор #22 -: Май 12, 2006, 17:07:46 pm »
Цитат на: Lan
Безкофеиновото кафе ми мирише на нафта.

И с право ти мерише на нафта, защото  обикновенно кафе, го киснат в някакви такива смеси, които да му извлечат кофеина....
Така че съм чела, че безкофеиновото даже е по-зле да се пие, отколкото малки дози нормално си кафе.
За всичките му там оцветители, аспартами и консервати с които са натъпкани  безалкохолните ... също си права.
Аз рядко пия безалкохолни... чат-пат само кола или фанта.
Наблягам на чайовете.... Или в къщи си правим сок от истинки лимон.

Тая химия дето посвеместно я тъпчат във всички храни.... хич не ми харесва. Но е трудно и невъзможно да се избяга от това.... но може поне да я ограничим.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
кафето?
« Отговор #23 -: Май 12, 2006, 17:22:03 pm »
А забравих да напиша за кафето - повечето кафета са прекрасни  :D  и аз пия по едно две на ден, но някои също ми миришат на нафта. Иначе от напитките обичам хубава вода (тази от настоящата чешма е оранжева на цвят, няма да казвам каква е на вкус), чай, мляко от крава  :D (защото това от пакетчета или ми кисели или има вкус на вода с извара) и натурални сокове. Повечето алкохоли, бира и вино не ми миришат странно, друг въпрос е, че съм си решила да не пия, освен чаша вино от време на време.
кафето?
« Отговор #24 -: Май 13, 2006, 11:35:04 am »
Цитат на: Lan
Иначе от напитките обичам хубава вода (тази от настоящата чешма е оранжева на цвят, няма да казвам каква е на вкус), чай, мляко от крава  :D (защото това от пакетчета или ми кисели или има вкус на вода с извара) и натурални сокове. Повечето алкохоли, бира и вино не ми миришат странно, друг въпрос е, че съм си решила да не пия, освен чаша вино от време на време.

Аз рядко се сещам да пия вода, но знам, че трябва и пия минерална-по самопринуда. Но истинско мляко, сок от компот (домашен), билков чай и бира и вино обожавам. Особено студена,  наливна  бирааа. :beerdr:  :D
кафето?
« Отговор #25 -: Май 13, 2006, 22:17:06 pm »
О-о-о-о и аз как обичам биричка, с пържени картофки, а сега лятото с хубава цацка. Ама да не изместваме темата, че се размечтах.
кафето?
« Отговор #26 -: Май 15, 2006, 18:24:37 pm »
Хм, да ви кажа честно, на мен ми допадна това, че измествате темата към бирата, понеже и аз съм й голям фен  :wink: Но дали бива да се пийва по една студена халба с цацка по време на опити за забремненяване - не съм много сигурна :roll: Една приятелка наскоро пробва инвитро и като се получи продължаваше да си пийва по малко. Лекарите даже не я бяха предупредили за цигарите и си палваше по 2-3 на ден.  :?: А за кафето, както и повечето момичета тук, смятам, че 1-2 чашки имат по-скоро положителен, отколкото отрицателен ефект. Понеже и аз съм от тези, дето припадат, ако не си вземат сутрешната доза кафе :lol: Ама наистина!