0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кървене след кюртаж?
« -: Май 14, 2006, 17:55:11 pm »
Мили момичета , във вторник сутринта ми правеха кюретаж.Имах силно кървене ,но до вечерта намаля доста.Пия антибиотик ципрофлоксацин и някакви капки за спиране на кървенето.Докторката , която ме кюретира , каза че най-късно до 2 дена кървенето трябва да спре.Днес ми е 5 ден след манипулацията , но кървене има , макар и много слабо , изключен и е телефона явно заради почивните дни и няма как да се консултирам с нея.Та въпроса ми - нормално ли е това кървене макар и много слабо да продължава толкова дни или говори за някакъв проблем?И другото ,което ме вълнува е кога трябва да ми дойде мензиса?
Благодаря ви предварително :P
*
Кървене след кюртаж?
« Отговор #1 -: Май 14, 2006, 21:52:35 pm »
Ох, аз вече съм позабравила как беше, но доколкото помня: до 7-10 дни кървене, особено затихващо, е в рамките на нормалното, нов мензис чакай след 3 до 6-7 седмици.
Alexandra
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Кървене след кюртаж?
« Отговор #2 -: Май 14, 2006, 23:51:58 pm »
Съжалявам, Тигра. :(
По въпросите ти.Кървенето може да продължи повече и от седмица...При всеки е различно.Щом е слабо, няма страшно.Просто матката се доизчиства.
Иначе М.мисля, че беше нормално да ти дойде до 40-45 дни след манипулацията.Но пак е индивидуално.
Желая ти много скоро хубави новини, които да ти дадат надежда да продължиш с борбата!!!
Re: Кървене след кюртаж?
« Отговор #3 -: Май 15, 2006, 08:09:10 am »
Тигърче, съжалявам, че минаваш през всичко това....  :cry:

При мен нещата са се развивали така - 3-4 дни кървене, после МЦ някъде около 40 ден след манипулацията (по принцип съм супер редовна 28-26 дни). Мисля, че за сега при теб нещата са Ок, но не пречи да попритесниш докторката - все пак е работен ден.

Да се възстановяваш бързо, че работа ни чака!  :bighug:
*

nesto

Кървене след кюртаж?
« Отговор #4 -: Май 15, 2006, 10:28:59 am »
И аз съм така - продължавам с ципрофлоксацин и пети ден с много оскъдно течение - то даже не се нарича кървене, ами лохии - доизчистване, както ти е казало едно момиче. Миналият път мензисът ми дойде някъде на 41 или 43тия ден. А гърдите ти как са?
А доброволно ли те кюртираха и в коя седмица?
*
Кървене след кюртаж?
« Отговор #5 -: Май 15, 2006, 11:10:31 am »
Цитат на: nesto
А гърдите ти как са?
А доброволно ли те кюртираха и в коя седмица?

Гърдите ми са още напрегнати и ме  болят.Бях в 8 седмица и 3 ден така и не не се уловиха пулсации , чаках да го изхваря ,но не можах ,налагаше кюретаж :cry:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Кървене след кюртаж?
« Отговор #6 -: Май 15, 2006, 15:14:30 pm »
Здравей мила,съжалявам за това което ти се е случило...:( Аз миналият месец направих спонтанен аборт и ми направиха абразио.Кървенето ми спря още същата вечер,но продължи леко зацапване още 7 дни.А следващият цикъл си ми дойде на 32 ден както винаги.
*

Anonymous

Кървене след кюртаж?
« Отговор #7 -: Май 16, 2006, 16:53:08 pm »
Здравей,ужасно съжалявам,за това което ти се е случило
ето как беше при мен.Вечерта след кюртажа кървенето спря.След три дни се появи пак(за 4 дни)и пак спря за 3 дни,след което пак се появи за още два и накрая напълно изчезна.
Цикъла ми дойде на 34 ден (док каза до 30,но пак не закъсня много).Тече ми ужасно обилно и вече ми е 5 ден,намам представа колко ще продължи.Така,че не се притеснявай кървенето е нормално,просто матката се изчиства.
*

nesto

Кървене след кюртаж?
« Отговор #8 -: Май 16, 2006, 23:33:11 pm »
tigra, и на мен ми е шести ден след кюртажа, и също гърдите ми не са спаднали. Продължава да ми тече мъничко зацапване, но пък от адските болки в матката първите два дена остана само болка в единия яйчник, чак кожата от външната страна на това място ме дразни. При мен също така и не се уловиха пулсации, а и сакът продължаваше и в десета седмица да си седи на размерите на шеста, а и нищо не изхвърлях, даже не кървях. А ти как си чакала да го изхвърлиш и колко ти беше голям сакът?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кървене след кюртаж?
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 09:19:00 am »
Тигра, това сме го писали много пъти.
ето какво ми каза на мен д-р Даскалов след кюртажа - нормално е кървене от 0 до 7 дни след кюртажа. нормално е да настъпи следваща менструация от 4 до 7 седмици след кюртажа.
ако излизаш извън тези граници, потърси лекар.

много е индивидуално, мен ме кюртираха в 9-та седмица, но кървих едва няколко часа и то слабо. менструация дойде някъде към 39-тия ден при нормален 28 дневен цикъл.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Кървене след кюртаж?
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 14:56:21 pm »
Освен ако няма някакъв друг проблем.Мен ме кюретираха Януари месец.Кървях около 4-5 дена.След което на 21 - 23 ден започнах отново да кървя,консултирах се с лекар,и се установи ,че не са ме почистили както трябва  :bonk:  ,и затова се получава кървенето.Това беше в моят случай.