0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
   Здравейте на всички! :) Най-накрая се реших да питам, след толкова ровене из интернет и форуми. Редовно следя мненията ви и ще се радвам ако можете да ми помогнете.
   Моят проблем е такъв: През 2003 година претърпях доста сериозна операция на черния дроб. Изрязаха тумора, заедно с целия ляв лоб и ми отстраниха жлъчката. След това последваха няколко курса химиотерапия. От тогава редовно си правя изследвания и всичко е наред. Решихме да си имаме второ детенце /а аз имам една лека и безпроблемна бременност, родих 2000 г. преди операцията/ Доктори ме уверяват, че няма проблем да забременея, но не могат да ми датат и гаранция, защото не са се сблъсквали точно с такова нещо.
  Въпросът ми е, ако има някоя от вас да е забременявала след операция, макар и не чернодробна, да сподели опита си.
  Забравих да спомена, че миналата година септември месец забременях, но ноември всичко свърши /мисед аборт/.
  Благодаря ви предварително!

*
Re: Забременяване след коремна операция
« Отговор #1 -: Юни 16, 2010, 17:56:28 pm »
iv_z  аз съм бременна след коремна операция. След инвитро процедура се оказа, че има извън и вътрематочна бременност. Лошото е, че за извънматочната разбрахме чак след като ме приеха в спешното с адски болки. След операцията запазих единия плод. В момента съм в четвъртия месец. Коремчето ми изведнъж скочи напред и аз също съм мн притеснена. Ровя се също по форуми но нищо не откривам. Само в БГмама имаше коментар от едно момиче, че като ритало бебето там където са шевовете усещането било доста неприятно. Надявам се да е само това, тъй като при мен белега е мн пресен /от 21.04/. Пожелавам ти успех! А при мен как са нещата ще пиша по-нататък
*
« Отговор #2 -: Юни 16, 2010, 18:17:18 pm »
Благодаря ти, Илейни за отговора. Ох, знаеш ли колко се надявах някой да ми отговори. И аз срещнах този коментар в БГ мама, но нищо друго.
Сега съм в началото на бременността си и се надявам всичко да е наред по нататък. Имам и сраствания и не се знае бебчо като расте какво ще притисне. Но засега имам подкрепата на гинеколожката ми и съм се настроила позитивно.
Пожелавам ти лека бременност! И аз ще пиша, дано да сме си от полза една друга.

*
« Отговор #3 -: Юни 17, 2010, 08:09:11 am »
 :) Успех и на теб мила! Предлагам всеки месец да се включваме в темата с коментар. Дано бъдем полезни не само на себе си....
*
« Отговор #4 -: Юни 17, 2010, 12:58:47 pm »
 osi_9

« Отговор #5 -: Юни 26, 2010, 22:29:54 pm »
Относно операциата е минало достатъчно време, за да се възстанови организма ти доколкото е възможно. Проблем може да има при износването на детето, защото знаеш организма трябва да се погрижи за двама, което по натоварвашо в твоя случай. Но щом генекологати смята, че няма проблем да забременееш, тя е взела предвид цялата ти анамнеза и знае какви конкретни мерки да препреме, когато забременеш за да завърши всичко успешно.  osi_9