0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кокултивиране на ембриони
« -: Октомври 10, 2008, 12:12:22 pm »
А някой правил ли е кокултивиране на ембриони? Бихте ли споделили опит? На мен ми предстои - реших, че трябва да променя нещо при тази процедура и Доктора предложи тази манипулация. Прочетох какво представлява, но някак си не съм убедена съвсем, че би помогнало при имплантирането.
*
Re: Кокултивиране на ембриони
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 08:42:04 am »
Аз съм правила два пъти. Резултат - отрицателен.
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 08:44:52 am от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 12:36:52 pm »
А при мен процедурата не се състоя, защото се оказа, че съм се обзавела с голяма киста. Но може би ще се откажа от кокултивирането. Доктора сега залага на лезии (не съм сигурна дали така е точно термина). Ама това като разкараме кистата.
*
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2008, 15:58:11 pm »
Процедурата е лека и бърза, така че ще я направите. Къде ще правите ко култивирането?
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2008, 08:09:49 am »
Сега виждам заглавието. Кокултивиране се прави на клетки от маточната лигавица и в тях се поставят ембрионите след като се оплодят. Не съм чувала за кокултивиране на ембриони.
*
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2008, 20:41:50 pm »
А дали при Д-р Стаменов,в клиника Малинов се прави това?
*
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2008, 14:27:08 pm »
Eterna, точно това имах предвид. В клиника Щерев щах да правя процедурата.
Angy_baby, само при Щерев зная, че се прави. Но попитай дали и в Малинов са правили подобни неща. Но от една презентация на д-р Стаменов останах с впечатление, че той не одобрява този метод.
*
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2008, 19:14:59 pm »
TA , аз също се нтересувах от този метод. В клиниката, в която аз съм пациент ми отговориха, че  са прекратили  процедурата още 2002г. поради незадоволителен резултат. Практикували са го от 1998 до 2002г. :wink:
« Последна редакция: Ноември 08, 2008, 21:08:04 pm от ocean »
*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2008, 22:32:50 pm »
Имам позната, която гушка бебчето си след кокултивиране. Прави го при Щерев. За жалост при мен не помогна. Моят съвет е да опиташ. Всеки организъм е различен...така че УСПЕХ!
*
« Отговор #9 -: Ноември 09, 2008, 17:58:09 pm »
TA , аз също се нтересувах от този метод. В клиниката, в която аз съм пациент ми отговориха, че  са прекратили  процедурата още 2002г. поради незадоволителен резултат. Практикували са го от 1998 до 2002г. :wink:
Ocean, на мен в МЦРЗ ми обясниха, ме този метод не се прилага навсякъде просто защото е трудоемък и помага само при определени проблеми. Незнам вече на кого и на какво да вярвам!!!
*
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2008, 18:31:23 pm »
Ocean, май за мен ще се окаже също неприложим. Идеята при него била, че се отглеждат ембрионите с тези клетки, но за да има ефект трябва да се стигне до трансфер на бластоцит. При мен, предвид лошия отговор на яйчника, това почти няма как да се случи, защото правя до 2-3 яйцеклетки без значение на стимулацията. Така че ще направим само набраздяване на маточната лигавица за да се увеличи обема и. Лекаря ми ме увери, че това е помогнало при три сходни на моя случай напоследък. Само да ми се разкара кистата...
*
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2008, 20:42:04 pm »
ТА, мисълта ми беше, че не се прилага вече, не защото е много трудоемък или скъп метод, или пък трябва да се стигне до определен стадии, а защото не е ефективен. А рецептивноста на лигавицата, да, това е много важно.
Кистата ще се разкара, няма къде да ходи... :wink:
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #12 -: Юли 01, 2010, 11:06:42 am »
Побутвам тази темичка малко напред с надеждата някоя успяла мама, да разкаже за ко-култивирането. Та питаницата  :lol: ми е, при какви индикации се прилага и как протича цикъла в който се взимат клетки от лигавицата?