0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
болки след ОВУ-то
« -: Юни 23, 2010, 13:59:55 pm »
Здравейте и от мен!
И аз като повечето от вас тук съм "желаеща" да стане чудото, но... не се получава.
От началото на годината правим опити, дори първият месец имах едно замайване и болки и си мислех, че може и да сме успели. После започнах да си следя овулацията с тестове, но не мога да ги разбера - тази черта никога не е била толкова наситена, че да съм сигурна че има ову. Последният МЦ започнан а 25.05, а на 12-тия ден имах малко кървене като цикъл в последните дни, но без болки (дори не бях усетила). Тестът за О. беше отрицателен. След това на 14 и 15 ден започнаха едни болки в дясно (мислех, че това е ову-то, но вече бяха свършили тестовете) и така почти до новият цикъл. Усещането е като някаква тежест, изтръпналост и парене, дори сякаш ми схваща десния крак. Някой може ли да даде логично обяснение.
Вече се замислям да си пуснем със съпруга ми изследвания, но не знам какви и как (за Варна). Ако можете да споделите...
Re: болки след ОВУ-то
« Отговор #1 -: Юни 23, 2010, 14:40:06 pm »
а тест за бременност направили си?
« Отговор #2 -: Юни 23, 2010, 14:42:41 pm »
Не мога да поставям диагнози, но мога да ти споделя моя опит, когато имам болка около и след овуто-особено парене,дърпане и болка по вътрешността на бедрата това за мен значи, че имам киста. Но при теб може да не е така. За да не губите повече време и нерви те съветвам да поразгледаш информацията,която има в сайта. Избери си клиника и започнете изследванията, вече съм на мнение че няма нужда двойката да се изтезава с години чакане да мине някакъв период, а направо да ходи на лекар.
« Отговор #3 -: Юни 23, 2010, 14:44:21 pm »
atsan, отиди при АГ (може и в специализирана клиника), попитай го него за тези симптоми - нека да те види и на ехограф. Нека АГ-то да ти пусне микробиология и цитонамазка, питай и за тест за хламидия (за всеки случай просто). Успех ти пожелавам!
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 14:45:54 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
« Отговор #4 -: Юни 23, 2010, 15:41:43 pm »
Благодаря за отговорите.
Само да уточня - няма нужда от тест за бременност, тъй като и този месец не ме пропусна цикъла.
А преди да започнем опитити за бебе бях на преглед и тогава лекарката каза, че всичко е наред.
Моля, някой да ми каже дали тези изследвания, прегледи са по направление или просто трябва да се отиде в клиника. Аз много се страхувам от болници, лекари и т.н. , и нямам никакво понятие къде се ходи и какво се прави.
« Отговор #5 -: Юни 23, 2010, 17:17:32 pm »
 Може би от година и половина насам , усещам изтръпналост в яйчниците , ту в единия , ту в другия , като тази изтръпналост понякога слиза и към краката. На мен ми наподобява на това , сякаш ми ги обливат яйчниците с хладна вода.
 Ти за същото усещане ли говорищ?
 Ходила съм през това време на лекар , и микробиологии съм правила , и ехографии, и т.н. , но не се разбра от какво е.
*
« Отговор #6 -: Юни 23, 2010, 20:02:32 pm »
Може би от година и половина насам , усещам изтръпналост в яйчниците , ту в единия , ту в другия , като тази изтръпналост понякога слиза и към краката. На мен ми наподобява на това , сякаш ми ги обливат яйчниците с хладна вода.
 Ходила съм през това време на лекар , и микробиологии съм правила , и ехографии, и т.н. , но не се разбра от какво е.
Ами по-скоро е като притискане, и при мен  е винаги в дясната част. Не знам дали има значение, но съм с обърната матка.
« Отговор #7 -: Юни 23, 2010, 20:36:52 pm »
Мен от 4 години някъде преди и след като овулирам от десния яйчник, той ме наболява. След самата овулация много по-малко. Не е киста, но не знам какво е.

*
« Отговор #8 -: Юни 23, 2010, 20:50:30 pm »
Аз на няколко пъти усещах  болки, тежест, изтръпване от ляво или дясно , че чак болката ми стигаше до крака , че дори и не мога да ходя. И това в продължение на 1 максимум 2 дена , после всичко отшумява. Имала съм 2 кисти за последните 5 годни но никога при тях не съм такива оплаквания. Следващият път като се повтори вече ще отида на лекар...
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 20:54:58 pm от fanta_25 »
« Отговор #9 -: Юни 30, 2010, 19:54:03 pm »
Какво трябва да изследвам при тези усещания?
« Отговор #10 -: Юни 30, 2010, 22:34:46 pm »
Atsan, според мен трябва консултираш с хирург, защото симптомите ти напомнят на възпален апандисит. Не съм специалист, но ти препорачвам и такава консултация.
*
« Отговор #11 -: Юли 11, 2010, 19:47:44 pm »
И аз да се пльосна тук, че от сутринта се главоблъскам какво ли ми има.. По принцип имам болки при Ову, ама това за един ден и край! Предната вечер в петък ми почнаха болките(Ову-то, де) и вчера си продължиха през деня, но сравнително по-слаби. Снощи ме позаболя пак, днес ставам, още ме боли..Не е силно, но някакво ми натъртва като вървя (отдясно това) После взе и от ляво да натъртва.. нали си нямам друга работа, почнах да си мисля, че е задържан фоликул..ама болката от ляво пък откъде дойде? Някои с подобно преживяване?  :ask:

« Отговор #12 -: Юли 12, 2010, 15:22:02 pm »
Понякога болката може да ти е от ляво,а проблемът от дясно т.е може да има някакво пренасяне на болката. Последният път като задържах фоликул ме боля 4 дни целия корем и кръст, по време на Ову-то и чак след това се локализира на едно определено място. Може и да си настинала, може и по-голям фоликул да си спукала и течността малко да те дразни, може да имаш някакво възпаление...въобще възможности много.
Мен пък ме боли ниско долу в дясно, бях на преглед няма нищо там. Боли и опъва, миналата година цяла година ме боля там и никой не успя да разбере от какво е, мина ми от самосебе си и сега пак започна. Някой да има такъв проблем и идеи за разрешаването му? Кварталните гинеколози казват, че е възпаление,а гинеколожката от клиниката по стерилитет си го пуска покрай ушите.
*
« Отговор #13 -: Юли 13, 2010, 01:26:18 am »
Доре, благодаря за отговора!  :) Каквото ще да е, само да се e спукъл този фоликул! Един път ми закъсня с 15 дена, заради киста от неспукан фоликул.. Не помня болеше ли ме в началото...ама вече накрая болеше! много!  osi_14