0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
малко размисли и страсти
« -: Август 03, 2010, 13:05:49 pm »
Знаете ли, от доста време се сабира един негативен заряд във мен. Аз рядко чета вестници и гледам телевизия, обаче скоро попаднах на една статия за една "майка" ромка, дето незнам си кое под ред и било детето и го родила във външната тоалетна. На дошлия лекар обяснила, че незнаела, че изобщо е родила и къде е бебето. След операция вадене от ромската външна тоалетна, детето все пак оцеляло и ромката естествено нямало да го гледа щото и е май пето под ред ако не бъркам. Знаете ли,аз искам справедливост за това влечуго. Извинявам се, но май обидих влечугите. и влечуго не би си оставило рожбата си да се дави във фекалии. Искам да гние в затвора. За мен това е равносилно на убийство и нищо не може да ме убеди в противното. Питам се къде е тъпата ни държава и тъпите ни закони. И само защото лекаря и повръщащата сестра са го извадили и спасили, трябва ли да простим на това чудо наречено жена? Не мога да повярвам, че ще си остане ей така ненаказана.
Реве ми се, ама много силно ми се реве и ми идва собственоръчно да ги натикам всичките в циганския нужник, за да вземат да се светнат малко.
Извинявам се за кофти темата, обаче мисля, че за тези неща не трябва само да преглъщаме и да ни се реве. Тогава ще има още циганета в нужниците.
Аз бих я кастрирала, чесно ви казвам...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: малко размисли и страсти
« Отговор #1 -: Август 03, 2010, 13:13:53 pm »
Лиде,напълно подкрепям тези ти страсти.И аз неведнъж съм се възмущавала и съм "подскачала" от такива извращения спрямо деца.За съжаление освен да се пениме в нашата държава нищо друго неможем да направим.Няма закони,няма справедливост...хм,то всъщност какво ли има освен някакви си управляващи които ги е еня само как да откраднат още някое и друго милионче.
В крайна сметка се оказва,че всичко е на самотек и всеки гледа сам за себе си да се оправя,а тези случки с бебета и деца и домове за сираци и т.н. за съжаление ще си продължи както досега-"Кучетата си лаят,кервана си върви". :?

*
« Отговор #2 -: Август 03, 2010, 13:27:51 pm »
Максимумът за това престъпление е три години, и то за опийство :( Опитът тук май не се наказва. :?
Чл. 120 от НК - За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Август 03, 2010, 13:28:13 pm »
тази жена би трябвало да лежи в затвора според законите, струва ми се. за опит за детеубийство. защо не е арестувана?

а иначе, аз лично съм за кастрация на педофилите и изоставилите повече от 1 дете в приют.
но нашите законотворци са по-заети да забраняват на българките над 43 години да раждат деца, щото е опасно. нямат време за циганките, убиващи бебетата си в тоалетните.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lidia

• 2959
« Отговор #4 -: Август 03, 2010, 13:41:41 pm »
Ами жената не знаела че ще ражда, нищо че и е пето дете. Тя незнаела.  osi_13 И детето не разбрала къде отишло.

sia три години за детеубииство? Опита не се наказва? Това и в книжките на Стивън Кинг не съм си мислила, че ще го прочета. Браво. Съвсем останах без думи.
Чудя се за колко случаи не знаем? 

*
« Отговор #5 -: Август 03, 2010, 13:55:02 pm »
lidia Лично аз нямам против от данъците ми да дават 1000-2000 лв. в брой на всяка такава "кенефна майка" /без оглед на етноса й/, ако се подложи доброволно на кастрация. Даже нямам против и да ми въведат специален данък за целта - ще го плащам с удоволствие. Доста по-евтинко ще легне на всички ни това, вместо изплащането на помощи за 5-6 и повече отглеждани в ужасяващи условия деца, деца без всякакво бъдеще, които не живеят ами просто съществуват и след първата менструация започват да раждат обречени себеподобни. Съжалявам, ако написаното звучи неевропейски и коравосърдечно, но няма какво да захаросвам фактите. Счупиха се разни псевдожурналистчета да пилят, колко скъпо излизали на държавата недоносените ин витро българчета, заради 62 годишната родилка. Едва ли не излезе, че само луди бабети от скука и глупост се подлагат на ин витро, че после да набутват всички ни със скъпото отглеждане на децата си  :x Като са толкова загрижени за обществените средства, да седнат да сметнат грубо поне, колко излизат на републиканския бюджет родените в и около външната тоалетна деца, на ей такива "майки" като описаната. Да попитат защо такива не могат да бъдат наказани по никакъв начин? Защо се спонсорира тяхното безотговорно псевдородителство десетилетия наред и тези деца нямат никакъв шанс да станат пълноценни хора, понеже никой не може да принуди родителите им да полагат качествени грижи за тях? Защо няма един осъден за педофилия, или секс с малолетна "татко" на бебета раждани от 12-13 годишни момиченца? Напротив - веднага се отпускат всякакви помощи на майката-дете, от които родата си купува ракия и салам и прави купончета, а горкото бебе не памперси, ами гащи няма и го размъкват голо из сметищата... И после пък се наливат едни други пари в съмнителни програми за "интеграция" на хора, които са живяли като Маугли откакто са се родили и...нямало ефект. Ами нямааа, защото трябва да се третират причините, а не следствията, което е хем по-евтино, хем по-ефективно. Да питат журналистите един неонатолог, колко тежи и в какво състояние се ражда бебе заченато от безконтролното роднинско съешаване и износено от едно 13 годишно момиченце? Какви проблеми има такова дете и какви грижи се полагат за него, колко струва това...Гробна тишина по тези въпроси обаче - ясно защо. Трябва да развъждаме електоратче.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #6 -: Август 03, 2010, 14:39:43 pm »
...малко в страни от темата, но пак свързано с нея...

Днес си говорих с лекар офталмолог, който оперира и животни.
Сега заминава за Африка да оперира и преглежда лъвове
всичко това е към фондацията на Бриджит Бардо, за което
разбира се му предлага хонорар, но той дарява на сираци във Франция!
Питах го защо не тук, той ми отговори, че последните дарени пари от него
изобщо не са стигнали до децата, затова повече средства за българска институция
никога не би дарил, купува дрехи и други необходимости, но тези не малко
средства спечелени в Африка не желае да бъдат дарени тук!
Каза "Сирака е сирак навсякъде" - много тъжно ми стана!

Съгласна съм с мненията на момичетата, отношението към желаните да се родят деца
и тези които са се родили нежелани е с еднакъв знак у нас и той е минус!
Както и отговорността на държавата към тези които са ги създали за да бъдат страдалци!
За съжаление в последно време медиите много помогнаха за това!
За което аз също много страдам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #7 -: Август 03, 2010, 15:20:32 pm »
Държавата не е абстракция-държавата сме всички ние, които я обитаваме, управляваме, цапаме, крадем, поим с данъците си, населяваме с изстрадани и родени, за да страдат деца. Тя е отражение на преобладаващата прослойка в обществото. Просто у нас мнозинство имат безхаберните, крадливите, престъпните, нискоинтелигентните. И е логично да е така. От 1945г. насам - вече повече от 70 години най-интелигентните, работливите, предприемчивите, загрижените, отговорните се избиват, изселват или доброволно напускат, за да потърсят място, на което ще са сред себеподобни.
Затова и законите ни са такива, и Преходът ни не се състоя, и обществото ни е глухо и сляпо за страданието във всичките му форми. Затова и се избират такива управници, затова и журналистиката, която им служи вярно е такава- безмилстна, злокобно сеирджийска, неграмотна и неефективна. Затова и ние другите, различните, а и те- мнозинството, живеем във налудничав антиутопично- научно фантастично-ужасен филм с мирис на кървящо месо и боклучище.
Изходът? Твърдо вярвам е в гражданското общество, което започва на прага на дома- като видиш нещо нередно, не отминаваш псувайки, а започваш да ръчкаш съответните отговорни докато не предприемат нещо.
В случая може би да се спретне протест, да се напишат протестни писма до медиите, да направим седяща стачка пред социалното министерство с искане за създаване и прилагане на социални механизми за справяне с подобни диващини....Знам ли, нещо такова...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #8 -: Август 03, 2010, 15:40:51 pm »
Напълно съм съгласна с Inke Tinke Държавата това сме ние.За съжаление повечето хора в страната ни са безхаберни.Повечето предпочитат да не се задълбочават в проблемите и да псуват и философстват само на маса.За действие не се говори.Това е прекалено за обикновения българин.Както виждате когато Зачатие започна гласно да обявява проблемите и когато се започнаха подписките, действия и т.н. тогава имаше ефект и ги взеха на сериозно.Затова ни трябва гражданско общество, но то е съвсем в началото на своето създаване и му е адски трудно.
Не толерирам случващото се в циганските махали, за мен това е ужасно.Но на повечето хора не им пука.Те ще кажет е тя е циганка и до там.Никой не се замисля какво трябва да се направи, просто всички се слагат под общ знаменател и това е.И ето резултата обществото не е узряло за промени сред ромите, а вие искате правителството да узрее, то сега е заетос поредната гръмка операция.

« Отговор #9 -: Август 04, 2010, 15:15:20 pm »
Не знам доколко е вярно, но съм чувала че до 48 часа след раждането, майката може да пледира невменяемост.
За конкретния случай, най-доброто което може да се случи на това детенце е да бъде прието в истинско семейство, където ще го обичат.
*
« Отговор #10 -: Август 05, 2010, 10:07:03 am »
Ох,това дете не е оцеляло случайно.. Аз се надявам ,че някое дете един ден ще внесе ред в тези неща.. За съжаление държавата ни наистина е пълна с мърша.. Нямам представа колко изкривен трябва да си ,за да не те заболи от такава постъпка , да не почувстваш жал за собствената си плът и кръв..Ако човек не чувства децата си за какво е жив ?!
« Отговор #11 -: Август 05, 2010, 14:21:29 pm »
За съжаление всичките сте прави. Много ми е жал всеки месец когато ходя да си внасям осигуровките и знам, че има болни дечица, но те ще отидат за министерски автомобили; че има хора чакащти с години своето чудо, но паричките ми ще отидат в ръцете на някоя безхаберна майка, чиито деца просят по улиците и ядат от кофите...
За жалост да ние сме държавата, но какво мога да направя аз като отделен индивид? Трябват ни закони..
*

lidia

• 2959
« Отговор #12 -: Август 05, 2010, 14:45:23 pm »
Люба това което пишеш не е точно така. Има едни случаи в които жената не е на себе си след раждането. Чудото наречено следродилна депресия. Мисля да спра до тук и се моля на никой да не се налага да го изпита на гърба си.

А държавата, това сме ние. Ако е пълна с мърша, сети се кой е мършата. Въпроса според мен тук е съвсем различен. Тези на които им плащаме трябва да създадат строги закони, без вратички. Тези които гледат дали се спазва закона, не трябва да прибират левчетата и да си затварят очите. Може би ако им повдигнем заплатките, и  законите са безкомпромисни и за тях в случай, че не ги спазват, никой няма да си рискува работата и живота нали? И така нещата малко по малко ще си дойдат по местата. Не, че не могат, вярвай ми. НЕ ИСКАТ. Въпроса е що ние ги търпим. 
Обаче птичка пролет не прави...
Мога да разкажа хиляди случай.В такава среда живея, знам неща които не искам в никакъв случай да знам. И мога да ви кажа, че толкова години искаме някой да ни оправи, ревем колко е зле правителството, ама да ви кажа то като народа си. Сега се опитват да стегнат някой неща, а ние пак крием и се съпротивляваме. Искаме да се оправим, ама далаверите ни да не секнат.
*
« Отговор #13 -: Август 05, 2010, 20:32:55 pm »
Абсолютно си права Лидия,разбира се,че съм се сложила в кюпа,не съм по-различна :)Осъзнала съм много одавна,че ние сме виновни за всичко.. Имала съм достъп до закони и много съм се смяла,после сме обсъждали с мъжа ми как се правят на кило по поръчка и.т.н.,но това е друга тема.. Дано намалеят случаите като този,ама хич не ми се вярва,народа много изперка.. :(