0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Има ли значение къде се мери БТ
« -: Август 23, 2005, 12:50:28 pm »
Здравейте момичета знам че темата за БТ, е много дискутирана но аз така и не мога да разбера може ли да се следи БТ, като се мери температурата нормално под мишницата и може ли по този начин да се определи датата на ову. Благодаря ви предварително за отговорите
*
« Отговор #1 -: Август 23, 2005, 13:39:12 pm »
БТ се мери - орално, анално или вагинално. Избираш си един от тези трите начина и мериш само и единсвтено там, по едно и също врме на деня, с еднаква продължителност - обикновенно сутрин непосредствено преди ставане от леглото и за не по-малко от 5 минути.

По принцип от тези три начина най-ниска е температурата измерена орално.

Важно е не колко е БТ, а да има "скок" между температурите на фоликулярната и овулаторната фази

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #2 -: Август 23, 2005, 13:58:42 pm »
Но най-точна е мерената анално!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #3 -: Август 23, 2005, 15:27:38 pm »
Да, Васи е съвсем права.

забравих одеве да ти кажа, че според мен температурата мерена под мишницата, много трудно може да ти даде някаква полезна информация относно овулацията

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

abcxyz

« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 23:30:47 pm »
Цитат на: wassilena
Но най-точна е мерената анално!
:balk_138:
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 07:56:38 am »
Само да добавя, че не е никакъв проблем човек да си купи дигитален термометър за анално / орално измерване, по безопасен е от живачния, удобен е и никак не е скъп.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 20:52:20 pm »
Съгласна съм с МИНИКИ!И аз ползвам дигитален и съм много доволна!! :lol:
*
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 21:17:48 pm »
Само да добавя - и винаги в един и същи час сутрин, най-добре преди 8.