0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pepsinka

Аборт с вакум...
« -: Май 22, 2006, 14:26:36 pm »
Здравейте отново,интересува ме как става аборта с вакум в съвсем ранен етап на бременноста?Местна упойка ли е по-дория вариянт или с пълна???Усеща ли се нещо при местната?Пият ли се някъкви хапчета след това,нещо повече за този метод на аборт  :cry:
*
Аборт с вакум...
« Отговор #1 -: Май 22, 2006, 15:09:59 pm »
Много съжалявам, че така се случи с теб. Следващият път всичко ще е добре!

На мен са ми правили аборт с вакум в 9-та седмица. Сложиха ми пълна упойка (не бива да си се хранила поне 6 4аса преди това, т.е. няма да закусваш в деня на аборта, течностите спираш също 6 4аса преди процедурата), абсолютно нищо не чувстваш. Цялата работа е 10-20 минути. Не ти трябва да знаеш какво точно ще правят. Събуждат те, лежиш още час-два и те пускат да си ходиш. Болката не е голяма и страшна физически. Аз чувствах дискомфорт, но определено нямах болка. Кървене има до около седмица, но е по-различно от мензиса и трябва да е по-малко и намаляващо. На мен не ми изписаха антибиотици след това. Лекарката ми беше на разположение непрекъснато и ми беше казано при най-малкото покачване на температура и болка, веднага да я викам. Е, не се стигна до там. Оргазнизмът ми сам се справи. Но в България май задължително се изписват антибиотици след аборт. "За всеки случай". Преди аборта се прави ЕКГ, кръвно изследване. След аборта , около 10 дена-2 седмици след това се ходи пак на лекар, за да се види с ултразвук дали всичко е добре. Искам да те насърча да се погрижиш за здравето си. Разбирам те напълно колко ти е тежко в момента, но няма да ти е от полза да се занемариш точно сега. Опитай се да бъдеш позитивна. Колкото и нелепо да звучи, има много по-страшни неща от аборт в много ранна бременност. Приемай витамини, силна храна, за да помагаш на тялото ти да се справи и за да не те съсипят антибиотиците, които ще ти изпишат. Само след 3-4 месеца ще опитате пак за бебе, затова бъди подготвена с мнгоо витамини, много слънце и много положителна енергия. Приемай фолиева киселина, трябва да я пиеш поне 3 месеца преди да си забременяла. Гледай напред! Дано има някой до теб, който да те обича в тази минута. Имаш нужда някой просто да те обича сега.
Alexandra
Аборт с вакум...
« Отговор #2 -: Май 22, 2006, 20:45:13 pm »
Marie всичко ти е обяснила. Само да добавя, че след като ме събудиха от упойката лежах само 5 минутки и си тръгнах, болка имах само първата вечер. Кървене 2-3 дни съвсем слабичко. Тоест физически цялото нещо не е страшно. Важното е да си силна и да се съхраниш психически, разчитай и на партньора ти, не се затваряй.
А, само да добавя, неприятно при мен беше, че докато хормоните ми влязат в норма след аборта, бяха като полудяли - пъпки навсякъде, прилошавания, но мина.
Кураж!