Не вярвах че скоро ще пусна тема именно в този подфорум, но ето че се случва и което е още по-страшно не е заради мен
Сестра ми е бременна, в 6 г.с. Беше на преглед в петък. Доктора потвърди бременността с УЗИ, пуснаха и изследвания. В събота рано сутринта получила кървене и веднага пак се обадила на лекаря си и той я изпратил в Пловдив, в Окръжна болница.
Аз едва по-късно разбрах, че има проблем. Исках да я изпратя в Торакс, но нямаше как да се разправяме по телефона (обаче сега продължавам да настоявам за Торакс). Казах и да иде във ВМИ. Там я приела някаква лекарка (не и запомних името). Гледала я само на УЗИ.
Има няколко неща които ме смущават. Моля помогнете ми – дано да греша.
1. Доктора който е установил бременността е изписал фолиева киселина 2 по 1 на ден (без да е указана необходимата дневна доза) и но-шпа, защото има леки болки. Тя си взела такива на които на опкаовката пише че трявба да се пият 3 по 2 на ден. Аз и казвам че трябва да пие както е указано на опковката, че дори и още едно, а тя ми отвръща “Доктора така ми каза, няма да слушам теб, а него”. Опитах да обясня, ама не ...Казах и изрично пак да попита доктора. Показах и моите ( от които пия по едно на ден) и и викам “Добре де – от тези пак ли ще пиеш по две – много ще е). Реакцията същата В събота – лекарката която я прилела във ВМИ и казала да пие както и е изписал доктора, и отново без да види какво точно пие.
2. Нищо друго не са и изписали – нито флуор, нито матерна.
3. Нито един от лекарите не и е казал дали сърчицето тупти ( а аз си мисля, че вече трябва да се вижда).
Лекарката която я е приела в събота (във ВМИ) я е гледала само на УЗИ. Казал и в понеделник пак да иде за да и пусне цитонамазка, но във Държавна болница.
Току що я чух по телефона. Не успях почти нищо да разбера (връзката беше лоша), само чух че и изписла Цинидазол (дано го пиша правилно), на която листовка пише че е противопоказна при бременност.
Тая мойта сестра ще я набия накрая. Казах и че трябва още едно мнение преди да започне да ги пие, а тя ми вика “Аз питах лаборнатката, тя каза, че това са глупости”
Помагайте със съвети, най – вече относно лекарството.