Доста от мненията изчетох, но не всичките и мисля сега да ви споделя моя опит. В момента живеем в етаж от къща,3ти скосен, т.е. над нас е покрива, но не сме тавански етаж. Нанесохме се миналата зима след вътрешен ремонт, къщата има външна изолация и изолация вътре само на таваните. Имаме много мухъл, който се образува от конденза когато стане студено, ПВЦ дограма, сутрин не се вижда през стъклата от конденз, миналата година късно правихме ремонт и нямаше как да няма влага... но влага има и сега, няма спасение, цяло лято не е имало точка мухал...първите 3студени дни където да палим парно и ето го поникна отново... ДО сега само пръскане със Саво го е махало, влаго абсорбатори на Церезит купихме 2, таблетките на 1-2 седмици тр да ги сменяме, но забавят излизането на мухъла, повтарям забавят, ако купя още 2-3 може и да не се появава ама няма гаранция и мн пари. И аз в началото шок и ужас, колко пъти съм ревала...но няма ефтино спасение... Гледам да не суша дрехи вътре, но се налага понякога което е добре дошло за мистър Мухъл... гледам и редовно да проветрявам, нооо има ли влага има и мухъл, при нас трегерите на покрива правят адски конденз, но така е с бетона, обмисляме изолация на покрива, но всичко опира до пари... Чувам че климатика нали уж изсушава въздуха сега сме решили да си купим климатик, някой ако може да каже дали е вярно?