0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цитат на: ALFI

лиленце, абе те ако вземат поне да си издействат психологическата консултация да минава през касата... това ще е файда и за тях и за девойките.

А бе при толкова крещящи нужди - да се поемат изследвания, процедури, прегледи, лекарства, психологическата консултация ми се струва трябва да е последна в списъка :?
Благодаря ти, Бени!

Разбирам ви защо сте скептично настроени, но не е ли по-добре да мислим, че от това може да излезе нещо добро, вместо нещо лошо?
Това е начинът хората да се доберат до някакво проучване на "целевата група".
Аз ще се запиша. И ще се надявам от проучването да има смисъл.
*
и аз така мисля, фреш :roll:
The impossible is often the untried [/i]
*
ама то няма да е консултация, поне аз така го разбирам, а нещо като анкета с цел проучване. то на мен психотерапевт не може да ми помогне, трябва цяла армия от психиатри :lol:  :P
ми аз пратих меил.
предложи ми утре или събота, понеже след това заминава.
мисля за събота да се запиша
*
ето отговора:

Здравейте ....,
благодаря за отговора и за интереса към изследването ни. За съжаление, трудно бих могла да ви обещая, че резултатите от него ще доведат до бърза промяна на ситуацията в страната. За нашия център проблемите на безплодието са фокус от няколко години, но досега не сме търсили съдействието на организации като Зачатие. На Деня на репродуктивното здраве представихме абстракти на статиите, които сме публикувлий до момента.

Целта на тези изследвания е да се представят както на специалистите, работещи в тази област (лекари, психолози, специалисти на ръководни постове), така и пред колеги от други страни, занимаващи се с тези проблеми, достоверни данни за конкретната ситуация у нас. Едва след като анализираме данните и ги обобщим, ние можем ( и го правим) да лобираме за конкретни промени.

Държим на личните срещи, защото анализите ни са основани за вашите разкази, а не само на отговорите на конкретните въпроси. От тези разговори разбираме как сте преживели различни моменти, как сте се справили, кой и какво ви помага и пречи. От тези лични срещи анонимността ви не е застрашена. Името ви няма да фигурира никъде. Дори и ако вие не изберете псевдоним, ние ще го направим :)

Ние самите сме мотивирани да правим подобни изследвания заради конкретните промени. Ефектът може да бъде в няколко посоки - да предоставим на МЗ и на онези от които зависят промените информация. Те трудно биха могли да се позоват на онова, което чуват от вас в неофициални срещи. Публикуването на научни изследвания дава легитимност и на него могат да се позовават онези, които работят за промените. Изследвания като това могат да помогнат  и на психотерапевтите  в тяхната работа. Резултатите от подобни изследвания обикновено стават основа за разработване на конкретни информационни кампании, семинари и т.н.

Съзнавам, че тази дейност е непопулярна в България. Радваме се, че все повече хора с желание се включват в изследванията ни. Трудно ще Ви убедя в писмо, че така ще помогнете на други жени, на онези, които нямат вашата смелост или които не използват интернет, за да разберат и да се включат. Искам обаче да Ви уверя, че целият ни екип е съпричастен към проблемите на жените и двойките, които са срещнали безплодието. В настоящият момент работим без финансиране, но от това мотивацията ни не намалява.

Ако решите да се включите, посочете удобно за вас време за среща.
Надявам се, доскоро!
Юлия

Аз мисля да се включа
*
Цитат на: Dideto
ми аз пратих меил.

диде, и аз май за събота, а къде се намира тоя център, аз пробвах да им звънна, но никой не вдига вече
абе какув ти е Н на Q,че да не разводяваме темата
Цитат на: ALFI
Цитат на: Dideto
ми аз пратих меил.

диде, и аз май за събота, а къде се намира тоя център, аз пробвах да им звънна, но никой не вдига вече
абе какув ти е Н на Q,че да не разводяваме темата

17749165
*
и аз писах ама нямам още отговор :roll:
*
А срещите само в София ли ще са? Възможно ли е и в Пловдив например? Аз също бих се включила...
на мен ми казаха, че може и по телефона
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цитат на: TA
А срещите само в София ли ще са? Възможно ли е и в Пловдив например? Аз също бих се включила...

Възможно е. Обади им се да се разберете.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цитат на: pkoprinkova
Ами така както го чета, хората са получили някакви пари по този проект и сега искат да си ги оправдаят като скалъпят някакво социологическо пручване. Каква ще е ползата от него обаче и дали просто няма да си остане в нечия папка под формата за отчет за парите по договора не е ясно. Според мен е поредното отбиване на номера, а ефект едва ли ще има.
Казвам го, защото съм виждала подобни договори как си оправдават парите без особена полза накрая. Само папки се премятат и накрая се казват общоизвестни истини.

Възможно е да си права и така да става с някои проекти. Но това не означава автоматично, че и с този ще стане така. Може пък и да не е отбиване на номера и накрая да има някаква полза. Предполагам зависи и от хората, които ще се включат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
еми да дадеме всичко от себе си тогава...
дано има полза. ако не за нас то поне за тези след нас
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Мацки, аз говорих снощи с жената и се уговорих с нея за събота. Прозвуча ми искрена и с желание за реално съдействие...
Дано да е така.
*
И на мен ми писа и се разбрахме в понеделник да й звънна и да се уточним за дата и час :)