0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Наскоро писах,че ми предстои операция защото ми откриха киста 11 см от ляво.Историята ми сигурно някои от вас са я чели.Понеже ми е втора операция ходих на доста лекари(какво ли не чух).Момичетата от форума ме посъветваха да се запиша в клиника по стерилитет  или да потърся доктор Попов от Шейново.Потърсих го, но за голямо мое учудване той беше лаконичен и с не особено желание се съгласи да ме оперира като обясни, че било много сложно и според него трябва да се се върна при доктора, които ме е оперирал първия път.Бях се ориентирала да се оперирам в клиниката на Мазнеикова и реших да направя както си бях решила.Оперира ме доктор Димитров и доктор Нецов.Още на вагиналния ехограф доктор Мазнеикова каза, че според нея нямам десен яйчник.Преди това бях на общо 10 доктора и дори всички увъртаха и увъртаха.Само тя постави точна и ясна диагноза ,отнесе се майчински към мен и даже не искаше да ме пусне да си тръгна от болницата, като видя, че едвам стъпвам , левия ми крак беше изтръпнал и много ме болеше ниско корема. Стори ми се странно, уплаших се защото след първата операция(киста 8см от на ляв яйчник) доктора ми каза, че ми е отрязал лявата тръба и част от левия яйчник, а от дясно не е пипал нищо.Реших, че е грешка.След операцията обаче се оказа, че всичко е объркано.Десен яйчник наистина няма дясна тръба,също.От ляво има тръба, която видимо е била запушена(цветна снимка ще правя чак след 3 месеца) и една трета яйчник.Невероятно но факт.Това, което са открили не е било киста а множество мехури с течност между червата, страхотни възпаление и инфекции.Всички доктори и акушерки бяха много мили,грижиха се за мен страхотно.Сега се възстановявам.Когато си получа епикризата мога да направя постъпления да съдя първия доктор, доктор Еремиев от Видин, но не знам дали има смисъл.Моля ви ако има момичета с подобен проблем,Претърпели такава несправедливост да ми пишат,не може такива лекари да си играят с живота ни.Защо и как доктор Еремиев е решил да ми отстрани всичко от дясно не ми е ясно.И защо са ме лъгали цяла година, в епикризата ми нищо не пише,само отстранена лява тръба и ляв яйчник, а може би лекаря не е различил ляво и дясно, не знам?!все пак още имам шансове за бебе 50%, не всичко е загубено.Мили момичета пишете ми и ми даите съвет какво да правя от тук на там и как да попреча това да се случва и на други момичета от родния ми град Видин.  
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 22:47:53 pm от evro »
*
Re: здравеите момичета (б.м. лекарска небрежност)
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2009, 20:14:17 pm »
benibubu много тъжна история  :(.Запиши се в клиника по стерелитет.Там наистина ще ти помогнат.Дано се включат повече момичета с мнения и да дадът малко съвети какво да предприемеш.Много късмет ти желая!
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2009, 19:04:06 pm »
benibubu и аз също бих ти препоръчала клиника постерилитет. Също така напълно те подкрепям в решението ти да се прекратят тези случаи във гр.Висин а и на всякъде. Но за да се изяснят нещата, ти пазиш ли си УЗ снимки от преди първата операция? Там със сигурност трябва да се виждат и двата яйчника /независимо дали са с кисти или не/, и пазиш ли си УЗ снимки отново след първата операция? Ако е направил такова нещо лекарят, то не би трябвало въобще да имаш снимка на десен яйчник. Вземи си епикризите и от двете операции, те ще ти трябват ако решиш да отидеш в клиника по стерилитет.Бързо възстановяване ти желая и късмет по-нататък.
*
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2009, 17:52:28 pm »
Здравей мило момиче, аз също разказах тук моята история. Не мен ми се случи във Варна и са ми отрязали и двете тръби, аз не знаех за това 10 години...защото докторът не е казал на майка ми и в епикризата не пише. Искам да ти кажа, че трябва да си потърсиш правата - аз смятам също да го направя - може би по граждански ред, защото по наказателен е изтекла давност. Направи го и не губи време - трябва да се дава гласност на такива случаи и да си търсим правата - за мен няма никакъм шанс да забременея нормално, но много вярвам, че ще стане с ин витро, но това което преживяваме - болката, чувството че са те осакатили, мисълта че подлагаш на това и човека до теб, манипулациите които трябва да изтърпим. Бъди силна, бъди позитивна, не спираи да вярваш....аз вярвам, че след като толкова много желаем да бъдем майки ..Господ ще ни даде нашите рожби..и те ще бъдат здрави, добри и красиви :)))
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2009, 08:34:04 am »
Ужасни истории :(
По никакъв начин не мога да си обясня защо се извършват тези осакатявания. Какви методи прилагат, какво правят и защо лишават млади жени от способността да забременеят и родят по нормален за останалите начин. Ужасно ме боли за вас момичета. Нямам думи. Ще се радвам да чуя за осъден "лекар". Това е жестоко!
benibubu, междувременно посети клиника по стерилитет и се насочи към ин витро. Дано имаш много късмет и скоро забременееш.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2009, 14:39:51 pm »
Мило мамче,жалко за това което се е случило.Добре е ,че не си отишла при Мазнейкова,тя е уникална само пари търси.Аз преди години имах киста в ляво7на 5 сантиметра,и тази "докторка"ме уплаши до смърт.Веднага на операция сложно било и тн и тн.аз обаче отидох при друг доктор в Пирогов ,та той ме прегледа и каза ,че съм малда и често се случвало това при не раждали жени.Не се върнах при Мазнейкова и ето ме жива и здрава с едно прекрасно дете.
« Отговор #6 -: Август 25, 2010, 18:18:42 pm »
benibubu и аз също бих ти препоръчала клиника постерилитет. Също така напълно те подкрепям в решението ти да се прекратят тези случаи във гр.Висин а и на всякъде. Но за да се изяснят нещата, ти пазиш ли си УЗ снимки от преди първата операция? Там със сигурност трябва да се виждат и двата яйчника /независимо дали са с кисти или не/, и пазиш ли си УЗ снимки отново след първата операция? Ако е направил такова нещо лекарят, то не би трябвало въобще да имаш снимка на десен яйчник. Вземи си епикризите и от двете операции, те ще ти трябват ако решиш да отидеш в клиника по стерилитет.Бързо възстановяване ти желая и късмет по-нататък.
Имам само една размазана снимка от преди парвата операция а след нея вапросния доктор ме изпрати при добра негова колежка да ме следи,която ме лага цяла година 4е сам си добре
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #7 -: Август 26, 2010, 19:25:12 pm »
Скъпа benibubu :),привет и от мен! Преди две години др Попов в Шейново ми прави лапароскопия.Много съм доволна от него-не само от операцията,а и като човек-и при мен около два месеца ме наблюдава,докато реши да ме оперира-и при мен казуса е доста сложен-апендисит и перитонит на 1г и половина съм била-оперират ме и вследствие на това сраствания(за да ми спасят живота са ме закърпили както и да е) :(Между другото също  съм била оперирана в провинцията.    След лапароскопията подробно др Попов ми обясни  какво е правил-едната ми тръба е отстранена,другата е ок -направих също при него наскоро и цветна снимка за проходимост. :)Сега ти на какъв етап си?
« Отговор #8 -: Август 27, 2010, 15:40:32 pm »
Делфин4е,аз сега сам на никаде имам няква псевдо киста пак сам за операзия,цветната снимка показа запушени траби.Живея в фрация и спе4елих карта за бедни и няма да плащам за процедурите.4акам доктора да се варне от по4ивка и да ми насро4и хистероскопия и да премахне кистата,след това може би инвитро.За Попов можеби трябваше при него да ида,но много ханкаше и манкаше и жидях 4е не му се занимава а и ми каза, че ако не пларя 800 лв за екип няма да се сагласи никои да ме оперира,Но миноло заминало.Дано се оправи сичко по барзо
« Отговор #9 -: Август 27, 2010, 15:56:40 pm »
Ужасни истории :(
По никакъв начин не мога да си обясня защо се извършват тези осакатявания. Какви методи прилагат, какво правят и защо лишават млади жени от способността да забременеят и родят по нормален за останалите начин. Ужасно ме боли за вас момичета. Нямам думи. Ще се радвам да чуя за осъден "лекар". Това е жестоко!
benibubu, междувременно посети клиника по стерилитет и се насочи към ин витро. Дано имаш много късмет и скоро забременееш.
О аз мога да го обясня,некадар ни са и няма на4ин да се докаже защото те един друг си се крият и защитават.Много пари и нерви трябва да се хвърлят за да има осаден лекар, но аз си събирам документите и малко по малко един ден ще повдигна иск
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #10 -: Август 27, 2010, 18:39:26 pm »
benibubu желая ти успех и нещата да се наредят както искаш :D
« Отговор #11 -: Януари 13, 2011, 14:28:03 pm »
Силно се надявам да го осъдиш и вярно че даже и да ти присъдят пари няма да ти върне това което си имала но поне ще послужат за другата 50% половина да финансираш едно бебе.
това ти го пожелавам от все сърце.

аз имам лапаро през 2008 от д-р бузалов то стара. Загора но е правена в Пловдив и всичко ми казват че е ок, но са минали 2 години и все още ме боли.

лекарите от КИРМ плевен бързашки искаха да ми направят 2-ро лапаро за да излъжат асистираната продукция че имам проблем за да съм кандидатствала за инвитро, но не се съгласих, как така ще ме режат без да имам проблеми в тръбите.
от бг мама се свързах с една майка която е кандидатствала по неизяснен стерилитет, това смятам и аз да направя.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 14:30:42 pm от pepeliankata »
« Отговор #12 -: Януари 24, 2011, 22:26:50 pm »
Силно се надявам да го осъдиш и вярно че даже и да ти присъдят пари няма да ти върне това което си имала но поне ще послужат за другата 50% половина да финансираш едно бебе.
това ти го пожелавам от все сърце.

аз имам лапаро през 2008 от д-р бузалов то стара. Загора но е правена в Пловдив и всичко ми казват че е ок, но са минали 2 години и все още ме боли.

лекарите от КИРМ плевен бързашки искаха да ми направят 2-ро лапаро за да излъжат асистираната продукция че имам проблем за да съм кандидатствала за инвитро, но не се съгласих, как така ще ме режат без да имам проблеми в тръбите.
от бг мама се свързах с една майка която е кандидатствала по неизяснен стерилитет, това смятам и аз да направя.
за съжаление няма смисъл да го съдя в досието ми в болницата небребрежно е подхвърлено 4е така сьм си се била родила с един яйчник като се разчу за случая бързо се потули всичко.И мен ме полят операциите вече са 3 и понякога си мисля че така ще си ме боли цел живот примирих се.В момента кандидатсеам за инвитро, но в Франция знам, 4е тук взимат и с неизяснен стерилитет, не оперират жените без да е нужно.Но все пак трябва да се подготвиш ако се наложи и 2ро лапаро се пак е за добра кауза.Късмет ти желая от сърце!