0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета. Миналият петък правих аборт по медицински причини в 7,5 г.с. В Майчин дом. Всичко беше ок, дадоха ми антибиотик превантивно, нищо не ме болеше, зацапването ми продължи до неделя включително. От вчера обаче започна една тъпа болка долу ниско в корема, нещо средно между менстурална болка и подуване. При натиск се усеща леко напрежение все едно съм пила газирано, а при ходене в тоалетната болката е по-осезаема. Нямам кървене, нито зацапване, нямам температура. Чувствам се добре като цяло, но тази болка леко ме притеснява.
Не знам кой лекар ми е правил кюртажа, за да го потърся и да поговорим, но ако продължава това мисля да се занеса до Майчин дом..
Някой имал ли е подобни симптоми след направен аборт с кюртаж?
*
Re: Болки в корема, подуване след аборт
« Отговор #1 -: Май 02, 2011, 15:35:28 pm »
skorpia, и аз след кюртажа се чувствах подута и имах лека непостоянна болка. Питах док и каза че тази болка е от това, че матката се свива. Не знам дали от това беше, но след седмица болката я нямаше вече. Най-добре се консултирай с лекар. Стискам палци всичко да е наред, пиши какво са ти казали  :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #2 -: Май 02, 2011, 16:24:41 pm »
Писах един мейл на док, за да не го притеснявам по време на работа, а междувременно четох, че Ципрофлоксацин-а, който ми дадоха за 5 дни има като странични ефекти раздуване и болки в корема, както и фактът, че матката се свива след направения кюртаж, та може и да е това.. Само се шашкам излишно явно. :(
*
« Отговор #3 -: Май 02, 2011, 17:33:45 pm »
Спокойно миличка, всичко ще е  наред и в най-скоро време пак ще видим така бленуваните 2 чертички и ще гушнем своите бебенца, важното е сега да сме силни и да не се предаваме :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #4 -: Май 03, 2011, 12:29:17 pm »
Дяволче, мерси за милите думи. Честно казано за мен двете чертички не са бленувани и не ми се ще да ги виждам скоро. Бременността ми беше случайна и неочаквана и въпреки, че беше желана трябваше да се откажа от нея по ред неблагоприятни за мен и плода фактори. Имам едно детенце, да ми е живо и здраво, а на всички момичета, които се опитват да забременеят пожелавам това да става безпроблемно. Много тежък е този форум, много болка и мъка има в него, но въпреки това е много истински и аз се възхищавам на всички, които имат силата да присъстват, да се борят и да не се предават.
п.п. Парадокс е при мен, но при дълго и продължително лечение на безплодие на хормонална основа именно в Майчин дом, стигнах до абортна зала точно в тази болница. :(