0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

molia za pomosht
« -: Май 05, 2011, 19:50:02 pm »
zdraveite,kato parvo se izviniavam 4e pi6a na latinica,no niamam balgarska klaviatura.Ziveja v 4uzbina i ve4e dve godini samo hodja po doktori i ni6to.opitvam se da zabremeneja,no dosega sa mi napravili samo hormonalen test,i mi kazaha 4e e nared,taka 4e da prodalzavam da opitvam i da vzimam clostelbegit.Sled tova me gledaha no mi se biaha pojavili kisti.Taka 4e mojata doktorka mi kaza 4e nai-dobroto e da otida na invitro.Smenih doktorkata.Novata mi doktorka mi kaza da otida na laparoskopia.Taka 4e si me podhvarliat kakto si iskat.Molia ako niakoi moze da mi napishe na kakvi izsledvanija triabva da otida,s kakvo da zapo4na,az ve4e se izgubih napalno.
*
Re: molia za pomosht
« Отговор #1 -: Май 05, 2011, 20:09:13 pm »
Като начало, те съветвам да си намериш репродуктивна клиника в държавата, в която се намираш, защото явно не си получила добро медицинско обслужване досега.
Клостилбегит се изписва едва след изследвания на хормони, спермограма и изследване на проходимост на маточните тръби. Дотук ти имаш само хормонални изследвания (според информацията, която даваш в поста си).

Втората ти лекарка е била маалко по-близо до истината с предложението да направиш лапароскопия, но това все пак е хирургическа интервенция и е добре да се предшества от по-щадящ метод за установяване на проходимостта на тръбите - цветна снимка или хидротубация. Много важен момент е и спермограмата - нищо не казваш по въпроса.

В сайта има доста информация по тези въпроси. Използвай търсачката, но ако срещнеш трудности с намирането й, ще ти помогнем.

Как да пишеш на кирилица, можеш да разбереш тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=488.0
Така повече потребители ще обърнат внимание на въпросите ти и ще ти помогнат.

*
« Отговор #2 -: Май 05, 2011, 20:37:41 pm »
София,от две години ли опитвате за бебе или от 5 месеца-видях и другите ти писания та затова се чудя 8O. Ако сте от 2 години ,време е да се захващате сериозно с изследванията- но само в клиника по стерилитет,че да не те размотават пак незнаещи доктори,ако е от 5 месеца и както казваш ти няма нещо установено нито при тебе нито при мъжа ти може да изчакате още малко като през това време може да даваш на мъжа ти разни добавки за да се опитате да подобрите подвижността-нали там ви е казал доктора че сте на границата?,а ти може да започнеш с замерване на овулацията,за да знаеш че поне пробвате в най  точния момент :P Успех
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
« Отговор #3 -: Май 05, 2011, 20:42:49 pm »
Ако кажеш къде в чужбина живееш, момичетата от форума в тази страна могат да те насочат или към конкретна клиника, или да дадат съвет как да намериш добра клиника.

На този етап гинеколозите не могат да помогнат. Както Елфи е писала, нужни са ти репродуктивни специалисти.
« Отговор #4 -: Май 30, 2011, 19:38:14 pm »
София,от две години ли опитвате за бебе или от 5 месеца-видях и другите ти писания та затова се чудя 8O. Ако сте от 2 години ,време е да се захващате сериозно с изследванията- но само в клиника по стерилитет,че да не те размотават пак незнаещи доктори,ако е от 5 месеца и както казваш ти няма нещо установено нито при тебе нито при мъжа ти може да изчакате още малко като през това време може да даваш на мъжа ти разни добавки за да се опитате да подобрите подвижността-нали там ви е казал доктора че сте на границата?,а ти може да започнеш с замерване на овулацията,за да знаеш че поне пробвате в най  точния момент :P Успех
Mikona, ти какво четеш, само ти си знаеш. През 2008 са били 5  месеца опити , сега са две години. Какво има тука да се разследваме и да се съмняваме.. Както и да е.
София,
ако ти е трудно с езика или нещо такова, за мен опитите за забременяване бяха причина да се върна в Бг преди 2 години и половина. Накрая забременях в Истанбул, което пак не е БГ :). Важно е да имаш доверие на лекаря си.
« Отговор #5 -: Юни 24, 2011, 09:12:34 am »
 здравеите и от мен! Аз сам много отчаяна ,със СПКЯ  незнам какво става и какво да правя :(... сега пия прогестерон-Утрогестан и клостилбегит,и правим опити да стане това чудо вече от доста време насам ,но нестава....   osi_8 osi_8 osi_8 osi_8
*
« Отговор #6 -: Юли 14, 2011, 20:27:43 pm »
Siska не разбирам защо си отчаяна?От колко време пробвате?Имаш ли тест за проходимост на тръбите или цветна снимка ,за да приемаш Клостил?

« Отговор #7 -: Юли 15, 2011, 00:23:19 am »
siska876, за да ти помогнем със съвет, трябва да ни кажеш малко повече подробности, само СПКЯ е малко.
Какво трябва да направиш, за задвижиш колелото :)
- избор на лекар (специалист по репродуктивни проблеми - ето линк с възможни опции тук)
- спермограма на партньора
- хормони за теб
- проверка проходимостта на маточните тръби - цветна снимка или хидротубация
- "възстановяване" на овулацията - стимулиране с лекарства, изцяло под лекарски контрол, проследяване на растежа на фоликулите с ехограф, установяване на овулация, прием на прогестеронови препарати, тест за бременност.

Това е в най-общи линии, според индивиуалния случай са възможни и много други уточняващи изследвания и манипулации и лекарства предписани от лекуващия лекар. Ако нещо до тук куца и не сте направили, значи не сте се насочили към правилния специалист.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!