0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цитонамазка и бременност
« -: Януари 28, 2006, 10:35:34 am »
7 дни преди да видя 2-те чертички на теста бях на цитонамазка и вагинален ултразвук.

Искам да питам, ако има евентуална бременност (още не е потвърдена такава със сигурност) има ли някаква опасност от самата процедура върху оплодената яйцеклетка?

Благодаря Ви предварително!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитонамазка и бременност
« Отговор #1 -: Януари 28, 2006, 10:51:51 am »
вагиналният ултразвук с нищо не вреди на ранната бременност.
а вземането на проба за цитонамазка се състои в изстъргването на няколко клетки от шийката на матката и също не би трябвало да е вредно. щом досега нямаш проблеми, значи няма и да имаш от такова естество.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитонамазка и бременност
« Отговор #2 -: Януари 28, 2006, 10:53:18 am »
Не се притеснявай, няма никаква опасност  :D
Цитонамазка и бременност
« Отговор #3 -: Януари 28, 2006, 11:05:30 am »
Логично е да няма опасност,прави сте...
Просто, започнах да връщам лентата назад тези няколко седмици, кафета,ракиика :roll:  и този преглед изпъкна на преден план.

Благодаря Ви !
*

Nepoznata

Цитонамазка и бременност
« Отговор #4 -: Януари 28, 2006, 13:30:53 pm »
Аз вече бях с доказана бременност-7г.с., когато ми правиха цитонамазка, колпоскопия и дори биопсия, без никакъв отрицателен ефект, напълно умишлено.
Re: Цитонамазка и бременност
« Отговор #5 -: Юли 15, 2010, 23:32:59 pm »
Здравейте. Бременна съм в 12 г.седмица и понеже имам малко по силно течение и парене лекарят ми иска да ми направи микробиология на влагалището и цитонамазка. За микробиологията съм съгласна, но за цитонамазката много се притеснявам, понеже през 6-7 седмица имах съвсем леко прокървяване и се страхувам да не прокървя отново. Въпросът ми е опасна ли е цитонамазката по време на бременност и задължителна ли е?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #6 -: Юли 16, 2010, 08:57:53 am »
Знам само, че ако е нужно цитонамазка се прави в началото на бременността, докато шийката не е чак толкова кръвоснабдена.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Юли 16, 2010, 14:22:49 pm »
Принципно я правят препоръчително, при категоричен отказ - никой няма да ти вземе проба на сила. Аз отказах. Имах правена в предходната година.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #8 -: Юли 16, 2010, 18:19:36 pm »
На задължителен преглед в завода ми правиха цитинамазка, но изрично предупредих, че съм бременна в 6 г.с.  и тогава жената извади нещо като фуния (на мен ми заприлича на такова) и каза, че с него било безопасно. и добре, че съм е предупредила. Успех.
« Отговор #9 -: Юли 16, 2010, 19:09:38 pm »
Предната седмица ми направиха цитонамазка и прокървих още докато бях на стола. Много се притесних, но лекарката каза, че се случвало по някога, и да не се притеснявам. До следващият ден от кървенето нямаше и помен. Мислех, че е задължителна и безопасна. Не бях предупредена за евентуално кървене. Сега съм бременна в 20 г.с.
« Отговор #10 -: Юли 11, 2011, 17:38:08 pm »
Здравейте!
И на мен тази сутрин ми правиха изследване и ми взеха цитонамазка..., но получих кървене. Ще се свържа и с докторката, за да ми каже и тя мнението си, но ако на някой му се е случвало, ще помоля за коментар. Не зная дали това е нормално или не...
Поздрави!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #11 -: Юли 12, 2011, 09:56:58 am »
Здравейте!
И на мен тази сутрин ми правиха изследване и ми взеха цитонамазка..., но получих кървене. Ще се свържа и с докторката, за да ми каже и тя мнението си, но ако на някой му се е случвало, ще помоля за коментар. Не зная дали това е нормално или не...
Поздрави!
Кървене или зацапване? Първото не е нормално,второто е. При всяко положение винаги е добре да се обадиш на доктора си.

Б.