джиджи, в идеята да замразиш където и да е има фундаментална грешка.
техниката и апаратурата на замразяването е три-четвърти, да не кажа пет-шести от успеха после. не всички клиники имат еднаква апаратура и опит със замразяване. конкретно, при замразяването на яйцеклетки, напоследък преживяемостта се е подобрила значително с използването на метода на витрификацията - това не го правят всички. в някои клиники, например, регистрират еднаква успеваемост с пресни и с размразени ембриони - дотолкова са напреднали.
така че, водещото при теб трябва да е клиниката, която ще извърши замразяването. тя трябва да е внимателно подбрана.
според мен, първо трябва да започнеш с оценка на яйчниковия си резерв. след това да коментираш обстойно с лекарите и ембриолозите кое е по-добре - да замразиш яйцеклетки или да замразиш ембриони. правилно отбелязаха, че ембрионите са обща собственост на теб и съпруга ти, така че решенията за тях в бъдеще се вземат съвместно. трябва да имаш предвид и това нещо при планирането.
колкото до чакането, аз знам само една клиника, в която се чака прекалено дълго. навсякъде другаде чакането е приемлива величина.