0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хламидия-откриване
« -: Октомври 05, 2006, 11:42:43 am »
  Здравейте!!! Възможно ли е преди около 6 гд.да съм се заразила с хламидия и досега да не ми е открита като се има впредвид че през тези години са ми правени няколко кръвни теста за болестта.Сгодена съм и сме заедно от 5 години и досега мъжът ми не е имал абсолютно никакви оплаквания.Питам защото разбрах че по кръвен път не е много сигурно откриването й.Моля някой запознат да ми отговори!!!! :balk_102:
Re: хламидия-откриване
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2006, 13:06:27 pm »
А кръвните ти какво показват -  какви са резултатите?
Кои са ти пуснати - IgM, IgG, IgA?
Цитат
Според антителата:
IgM антителата са показател за настояща хламидиална инфекция;
IgA антителата са също показател за остра инфекция ;
IgG антителата са показател за настояща, хронична или минала инфекция
Друг начин за откриване на хламидия е като се вземе намазка от шийката на матката - така наречения PCR тест.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=57&mode=&order=0&thold=0
Цитат
За PCR тест за хламидия - лаборатория ЕВА МЕДИКЪЛ, кв.Чайка, бл.51 тел.052/306496. Секретът се взема на място от гинеколог, вторник от 14.00 до 16.00, четвъртък от 12.30 до 16.00. Цената на изследването - 21 лв.
[/b][/i][/color]
« Последна редакция: Октомври 05, 2006, 13:16:33 pm от BLACK_ROSE »
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2006, 13:58:39 pm »
   Аз обаче май не зададох въпроса на точното място?! :Вече не си спомням но Монастирска ми е казвала че всичко е ок.Знаеш ли аз доста съм си патила от лекари.Казвали са ми направо че може би няма да мога да имам деца а това би било най-големият ужас за мен.Живея с този страх още отпреди да ми дойде желанието да стана майка и сега като не се получава търся различни варианти да се успокоя.Как и кога се срещате от зачатие?Какви са твоите проблеми?пиши ако ти се разказва!:balk_7
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2006, 14:14:40 pm »
Нещо не те разбрах :)
Че не е на точното място, защото не е в  "Стерлитет при жената " -   ако това си имала предвид, не е. Аз нещо не разбрак? Как така са ти казали, че не можеш да имаш деца? Каква е причината? Пита за хламидии - отговорих ти , а после викаш че не си задала въпроса на точното място....както и да е.
Колкото до срещите - организираме се като пуснем тема в  "На чашка кафе и халба бира" и там се уточняваме кога и къде да се видим с момичетата.
Колкото до мен - проблемите са мъжки фактор. Две години опитваме и няма резултат.Ще правя икси след Нова година. Писала съм подробно в дневника си в "Форум "Дневници".
Успех!
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2006, 14:31:54 pm »
  Да не съм го публикувала на подходящото място.Разбрала си ме;Благодаря за отговора.                                 отивам в дневниците
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2006, 09:08:57 am »
Перушинка, ставаме вече две, които не те разбираме.

ПРедполагам, че едва ли помниш какво точно са ти изследвали преди 6 години. Включвам се, защото и аз си изпатих от мърляшко отношение към моите (уж излекуване) хламидии.
Дори да имаш най.малко подозрение, ти препоръчвам да си направиш директен тест, за който ти пише Роза.

А защо са ти говорили, че може да нямаш деца и каква е връзката с хламидиите? Те са проблем, който понякога води до стерилитет, защото причиняват сраствания, но това не може да се каже с прост преглед. Правиш една лапароскопия,вижда се какво е положението, и ако наистина е имало останали хламидии и се е стигнало до най-лошото, стискаш зъби и се готвиш за инвитро.
А и какви са тези лекари, дето са ти говорили подобни неща?

От колко време опитвате? Всъщност, започнахте ли опити след годежа ви? Или просто се притесняваш?

Звучиш объркана. Дано страховете ти са напразни.
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2006, 11:53:32 am »
   Здравей!!!Всъщност наистина съм объркана!!!!!Цялата история започна преди 3 гд.Боляха ме яйчниците много и отидох на лекар -др Станева и тя ми каза че имам възпаление.Лекува ме с 4 антибиот. но не ми мина.Понеже вече се чувствах като натровена а болките не минаваха отидох при друга лекарка и тя ми каза че няма как да ми мине това възпаление защото всъщност е киста т.е. никога съм нямала възп..Почнах да пия противозачатъчни но продължаваше да ме боли дори когато сядах и дишах и вече наш семеен приятел лекар ми препорача една друга лекарка.Вече 4-5 месеца не можаха да ме излекуват и така отидох при тази и наистина се оказа че тръбите ми са възп.когато ме преглеждаше ги усещах като въжета.Би ми някаква инжекция ходих на физиотерапия и наистина след месец вече не усещах изобщо тръбите при преглед.Така обаче имах болки които усещах сякаш имам нещо на яйчника и като отидох- киста. и така всеки месец.Почнах да ходя и при други лекари защото ми писна вече и те като чуеха тази история някои ми викаха-ти имаш запушени тръби и няма да имаш деца.Други ми викаха голяма работа че имаш кисти нищо ти нямя.Забравих да кажа че месец или 2 преди възпалението съм направила аборт и разбрах чак когато лекарката ми каза че точно такова  възп.се получава от аборт.Тогава прочетох много инфо и се оказа че наистина е било така.Тогава и ми закъсня със седмица а винаги ми идва на 28 ден.Така откакто получих възпалението започнах да задържам фоликули и досега никой лекар не ми е обяснявал че това може да е  вледствие на запушени тръби-това го научих от форума.С мъжът ми опитваме отскоро от 3-4месеца.Знам че е малко време но той също така не работи В БГ.нямям време за губене.Трябва да разбера дали наистина ми има нещо защото безумно много искам бебе.И се страхувам.За хламидията питам Защото до сега винаги са ми правили кръвни тестове и са били отрицателни а един лекар ми каза че кръвен тест за хламидия не се прави-така не се откривала!!!!
« Последна редакция: Октомври 08, 2006, 20:40:02 pm от peroshinka »
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2006, 13:13:43 pm »
Просто е трябвало да приключиш писанията и тогава да го пратиш, а не да го делиш :) Иначе на поста ти има едно бутонче горе вдясно "редактирай". натискаш там и си дописваш каквото трябва. Ако второто стане излишно пак там има бутон "изтрий" като го натиснеш си изтриваш поста, които не е нужен примерно след поправката.
Колкото до изследванията и лекарите-явно е че си объркана.
Успокой се малко, събери си мислите и потърси инфо във форума. Тук има отговори на всичките ти въпроси. Интересно ми е какви изследвания ти направи Станева, за да заключи че имаш възпаление?
Ето ти два линка за последователността на изследванията:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36
Има още много - виж на начална страница на сайта, както и тук на търсачката във форума.
Ако има нещо - питай :)
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2006, 18:31:57 pm »
   Много ти благодаря Черна роза!!! :bighug:Сега ще отида и там да погледна за какво става въпрос.Записах си час при доктор Цветкова моята приятелка е бременна-ходи при нея и ми каза че е много добра.Ти знаеш ли нещо за нея?Благодаря ти отново!!! :flower: :thankyousign:
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2006, 19:38:57 pm »
Аз лично незнам нищо за нея.
Ако има момичета, които знаят нещо за нея - ще се включат.
Ходя при д-р Николай Колев в окръжна (кабинета му е на 3-я етаж).
Доволна съм от него - пуска ми каквото трябва и ме лекува адекватно, за разлика от предните, при който съм била.
Още нещо - за да се знае дали са запушени тръбите или не трябва да се провери, а не просто да ти го кажат и да го приемеш за даденост. Така че ако си прочела последователността с която се првят изследванията да се провери има ли някакъв пробем или не знаеш какво трябва да се прави.
УСПЕХ.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2006, 20:15:43 pm »
Не спирам да се изумявам,какви ги говорят тия доктори . Как така ще ти каже "ами тръбите ти са запушени и няма да можеш да имаш деца" ? 8O Как разбра ? То ако се виждаше с просто око дали са ти запушени тръбите или не ,щяхме ли да се подлагаме на тая инквизиция наречена "цветна снимка" 8O 8O  И как разбраха,че си направила аборт ? Само защото ти е закъсняло ? Оф. Не е истина просто.  8O
А на теб,Peroshinka искам да ти кажа ,че щом си намерила тоя сайт и толкова много искаш бебе ще успееш ,просто е въпрос на време !
Чети, ,мисли с главата си и действай !  :balk_172: :balk_103:
Успех !  :)
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2006, 20:37:32 pm »
Благодаря Розичке и на теб мило Ели!!!!!Между другото и аз съм Ели.До сега е имало само прегледи и не са ми правили абсолютно никакви изследвания освен за хламидия.Сега ще видя другият месец какво ще ми каже новата лекарка.Само дано не ми напълни пак кратунката с глупости.Така или иначе любимият ми заминава след 10 дни така че ще имам мноооого време.Само ако разбере че пак ще ходя по доктори ще ме изкорми :fighting:защото и той ги изживя всичките простотии и вече не им вярва а само ги кълне. :balk_112:
« Последна редакция: Октомври 08, 2006, 20:47:19 pm от peroshinka »
« Отговор #12 -: Октомври 09, 2006, 10:26:14 am »
Затова сега седни и прочети някои неща по темата, за да си подготвена. Другият път като отидеш поне да знаеш, че няма как само с един преглед да се стига до всичките тези приказки които са ти казали, или без каквото и да е изследване да ти дават лекарства и да се лекува нещо, което не се знае дали го има.  :)