0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lyne

Инжекция анти-Д-гама глобулин
« Отговор #20 -: Август 03, 2005, 14:45:16 pm »
И на мен и на момичето, с което бях ни предписа едно си също тя също бе горе долу на моята възраст. На моята приятелка, която прави аборт миналя месец там, но поради кухо яйце и бяха предписали за 5 дни антибиотик и това лекарство , но тя кървеше преди това и беше на повече седмици. даже самата тя ме беше предупредила ако не не ми изпишат антибиотик да си искам, защото на останалите жени с нея пък, които били раждали всички нищо не им предписали само на нея. Но за другото лекарство не очаквах да не ми до изпишат. Кръвотечението ми почти изчезна днес, но пък от време на време ме боли леко и не знам до колко е нормално :(
Re: Инжекция анти-Д-гама глобулин
« Отговор #21 -: Февруари 13, 2012, 12:15:09 pm »
Здравейте, в тази тема има много информация относно тази инжекция - задължително след аборт, желателно след аборт, на някои са им били след аборт, на други - неи т.н. Моят проблем е следният - след един аборт по жеание преди 4 години не ми биха такава инжекция, въпреки, че ми правиха кръвни изследвания, казаха ми няма нужда. Сега ми предстои аборт в 5та седмица и ми казаха, че трябва такава инжекция. Въпосът ми е при положение че не са ми били когато е трябвало, има ли значение дали ще си бия сега и ако някой може да ми даде някакъв линк с по-подробна информация за цялата ситуация с майки с отрицателен резус фактор моля.

Прочетох, че ако след аборт не е била поставена инжекцията, после трябва да се следи дали майката не образува антитела, но ако образува какво става? И ако се е била сложила инжекцията, с какво помага за следваща бременност - няма да образува майката тези антитела ли?

Благодаря предварително.
*
Re: Инжекция анти-Д-гама глобулин
« Отговор #22 -: Февруари 13, 2012, 21:39:49 pm »
Ако си с отрицателен резус фактор и ще правиш аборт задължително трябва да ти бие инжекцията до 48ч след прекъсването на бременността! Това че не са ти я били първият път не е правилно. Може да не се бие инжекцията само след края на желана бременност и е установено, че бебето също е с отр. резус фактор.
Вече за в бъдеще когато решиш че искаш деца ще те следят за анти тела през цялата бременност, попринцип казват че ако правиш анти тела бременността не може да продължи след 4ти месец, вече там незнам как се лекува, мисля че инжекцията не влиае когато има анти тела вече. Не съм много сигурна. Някой по-опитен да каже, а ти сега си настоявай поне след този аборт да имаш бита инжекция. Попринцип е важно на жените с отр. рез. да им се бие веднага след 1ва бременност и всяка следваща за да се подсигури че няма да има анти тела по време на следваща бременност.
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 21:44:00 pm от Krisi88 »