0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А сега накъде??????
« -: Юни 13, 2006, 14:59:42 pm »
Много, ама много ми се искаше 6-то ми чувство да ме лъже наистина да няма и грам проблем, за който да се хвана, но явно за пореден път се оказах права /Точно за това бих искала да не съм права, но мен кой ли ме пита :? /Така,че се присъединявам "официално" към клуба на правещите опити за забременяване. Ще се пробвам да се преборя с майката природа, която явно е нямала предвид, че ще искам да забременявам и ми е определила неприятни изненади.
Почнах да изследвам нещата 1 по 1 и днес получих резултатите за прогестерона - 2'99. При норма от 10 нагоре. Момичета, някоя от вас има ли представа ниския прогестерон с какво е свързан? Тоест каква би трябвало да бъде следващата стъпка? Сериозно се тревога, че това може би е симптом на нещо руго :oops:  :(

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
А сега накъде??????
« Отговор #1 -: Юни 13, 2006, 19:16:22 pm »
Прогестерона подпомага втората фаза на цикъла, като под негово въздействие се удебелява лигавицата на матката и се подготвя за приемане на оплодената яйцеклетка. Секретира се от жълтото тяло и ако няма оплождане, намаляват нивата на хормона, тъй като това жълто тяло регресира. Сигурна ли си че си измерила в точното време нивото на този хормон- 7 ден след овулация, като най- сигурно го съчетай с фоликулометрия. Успех, това е поправимо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
А сега накъде??????
« Отговор #2 -: Юни 14, 2006, 09:03:45 am »
Когато трябваше да изследвам прогестерона ми каза между 19-ти и 21-ви ден на цикъла...Отидох на 19-ти, защото тогава можех. Но цикълът ми е от по дългите - 31 дни средно....Утре ще ходя да си  взема изследването и да ми изпишат какво ще пия... :?

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
А сега накъде??????
« Отговор #3 -: Юни 14, 2006, 09:20:02 am »
Мисля, че с тази дължина на МЦ овулацията ти трябва да е по- късна. Ако имаш стандартна дължина на ЛФ- 14 дни, се оказва че си мерила нивата на 2-ри ден сле ову. Както вече ти писах, правило е прогестерона да се изследва на 7 ден след овулация. Аз лично  бих препоръчала да не пиеш нищо, а другия месец да направиш фоликулометрия и на база резултатите от нея да си засечеш деня за изследване на хормона. Прогестероновите препарати не са толкова вредни, но ако не ни се налага, защо пък да ги пием. Все пак това са хормони.
Избора е лично твой все пак. Успех!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А сега накъде??????
« Отговор #4 -: Юни 14, 2006, 09:41:21 am »
саморасличе, изследването ти е направено НЕПРАВИЛНО!
както ти е казала mini, при 31-дневен цикъл, вероятно овулацията ти е по-късна и е напълно безсмислено да те карат да изследваш прогестерон между 19 и 21 ден на цикъла!
това е механичен и тъп подход на лекар, който не разбира от хормони.
вместо да ходиш да ти изписват нещо за пиене, помисли да смениш лекаря или да обсъдиш с него друг подход за изследване - а именно, правилният подход, който представлява следене на фоликулите в продължение на 1 менструален цикъл с ултразвук и след като се установи овулация, 7 дни по-късно да изследваш прогестерона.
едва тогава това изследване на прогестерон ще носи някакъв смисъл.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
А сега накъде??????
« Отговор #5 -: Юни 14, 2006, 10:01:36 am »
ей, аман вече, за няколко дни, няколко такива примера на самоцелно изследване на прогестерон - това са чували, така и изследват пациентите си. пари на вятъра и притеснения излишни :x
при повечето гинеколози е безнадеждно, айде дано поне момичетата се научат, че полови хормони се изследват на 3-5 ден, а прогестерон 7 дни след доказана овулация.
А сега накъде??????
« Отговор #6 -: Юни 14, 2006, 12:06:21 pm »
Такааа, вече ми е ясно. Значи направо да поискам следене на цикъла с ултразвук и фоликулометрия?...Имате ли представа колко сумарно струва това удоволствие?...Защото съм в процес на организация на годеж и сватба и ще ми е доста трудно :oops:
Но ако изследването на прогестерона е било неточно значи има шансове с него всичко да се е наред??
Тогава защо цикъла ми прави номера пак ще остане неизяснено :oops:  :(
Последния месец беше 3 дни само :oops:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А сега накъде??????
« Отговор #7 -: Юни 14, 2006, 12:25:23 pm »
да, има големи шансове всичко да е наред с прогестерона, ако се измери когато му е времето.
един цикъл фоликулометрия с УЗ означава средно 3 УЗ прегледа за цикъла, така че си сметни сама разходите според цените на твоя доктор.
ако ти предстои сватба скоро, остави за малко по-нататък - няма да ти е до това сега... а и циклите от много вълнения понякога се объркват.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

А сега накъде??????
« Отговор #8 -: Юни 14, 2006, 13:22:20 pm »
Наистина се чудя кой път да хвана - да почна ли от сега или да изчакам- то е ясно, че бебета от небето не падат, така че явно няма да е скоро :(  :? Но, Джам, ти си права, май да изчакам :? ..А много ми се искаше да му направя най-големия подарък в живота по-бързо... :oops:

А сега накъде??????
« Отговор #9 -: Юни 14, 2006, 14:34:30 pm »
Цитат на: samorasliche
Наистина се чудя кой път да хвана - да почна ли от сега или да изчакам- то е ясно, че бебета от небето не падат, така че явно няма да е скоро :(  :? Но, Джам, ти си права, май да изчакам :? ..А много ми се искаше да му направя най-големия подарък в живота по-бързо... :oops:

И според мен трябва да направиш първо изследването както трябва. Ако няма проблем (което ми се вижда доста вероятно като се има предвид кога е правено изследването ти), не е редно да пиеш лекарства. А пък това, че сега веднага ще започнеш да пиеш лекарства, дори и да има проблем, не значи че той ще се реши веднага и едва ли не ще зарадваш съпруга си още преди сватбата.
Нали знаеш поговорката "който бърза късно стига". По-добре изчакай малко и се успокой. Хормоните се влияят и от стреса, така че проблеми в само един цикъл може да не значат нищо. Някъде тук имаше статия за хормоналните изследвания и там се казваше, че за да се започне хормонално лечение е необходимо първо да се проследят хормоните в няколко поредни цикъла и също, че е възможен срив на хормоналната система, който да е временен, само в дадения цикъл, поради което е добре изследванията да се повторят.
А сега накъде??????
« Отговор #10 -: Юни 14, 2006, 17:53:53 pm »
Да направя 1 уточнение - при мен проблемите не са от 1 цикъл. Появиха се внезапно в края на януари. Даже писах във форума. Знам,че нещата не стават бързо точно, защото се отнася за мен- при всички около мен става от раз, но..това е друга тема..
Благодаря за всички отговори - не съм по-спокойна, но поне знам какво да направя. И искрено се надявам това да не е началото на някой голям, безкраен проблем!!!

*
А сега накъде??????
« Отговор #11 -: Юни 14, 2006, 18:24:01 pm »
[айде дано поне момичетата се научат, че полови хормони се изследват на 3-5 ден, а прогестерон 7 дни след доказана овулация.[/quoте

Много точна информация,за което благодаря и аз! :wink: