0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

нина 001

болки след аборт
« -: Май 07, 2007, 15:28:26 pm »
Нормално ли е 2 дни след аборт да имаш слаби и непостоянни болки .Кървенето беше само обилно първия ден ,а след това е оскъдно и кафеникаво.Колко дни е добре да се пие антибиотик?
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: болки след аборт
« Отговор #1 -: Май 07, 2007, 18:36:19 pm »
Здравей! Съжалявам за случилото ти се! Би трябвало лекарят да ти изпише и антибиотика и схемата на приемане. На мен ми бе изписан за 3 дни, заедно с Метергин. Що се отнася до болките /надявам се не твърде силни/, мисля че е нормално да са предизвикани от свиването на матката. Ако обаче те притесняват, просто отиди на преглед. Скорошно възстановяване ти желая!

« Отговор #2 -: Март 26, 2012, 13:06:13 pm »
Нормално ли е 2 дни след аборт да имаш слаби и непостоянни болки .Кървенето беше само обилно първия ден ,а след това е оскъдно и кафеникаво.Колко дни е добре да се пие антибиотик?

Da napulno normlano e i az bqh  taka ne se pritesnqwai ot nishto ... antibiotika predpolagam sa ti ispisali ciprofloksacin koito se pie 5 dena :) :wink: w koq sedmica beshe ?
« Отговор #3 -: Март 26, 2012, 13:11:28 pm »
Здравейте правих мини аборт преди  2 седмици бях и бях в третата седмица нямах никакво силно карвене само леко кафеникаво и  леки болки само първия ден.Ходих на преглед лекарката каза че всичко е наред че съм изчистена  и че нямам никакви проблеми .. обаче днес ме наболява малко сякаш яйчника от лявата страна някои може ли да ми каже нещо.. страх ме е да не се е вазпалило нещо :) благодаря Ви предварително :)
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #4 -: Март 26, 2012, 13:42:54 pm »
Аз имах доста болки след аборта, отидох след седмица да ме видят, оказа се че плода все още е в матката, наложи се повторно абразио.
Антибиотикът при такива манипулации е задължителен.

« Отговор #5 -: Март 26, 2012, 13:48:25 pm »
ami az kato otidah mi kazaha che sym izchistena i wischko e nared no nemoga da si obesnq zashto sega me nabolqva .. dali e ot towa che matkata sega se pribira ili neshto se e vuzpalilo... no mersi mnogo ninche :)
« Отговор #6 -: Март 30, 2012, 17:35:55 pm »
Иди на второ мнение.
Аз имах болки само 2 дни и то като при цикъл.
Антибиотика е задължителен, две мнения няма.
[/url][/url]
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #7 -: Март 30, 2012, 18:16:07 pm »
На мен сега след аборта в Германия не ми изписаха антибиотик казаха, че нямало нужда, а тук няма как да го купя без рецепта и така и не пих  :?
*
« Отговор #8 -: Март 30, 2012, 20:08:04 pm »
Аз също имам спонтанен аборт , също не са ми изписвали антибиотик а болките бяха като при цикъл 1-2 дена и малко по обилно кървене, организмът ми се беше изчистил сам  :P
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #9 -: Март 30, 2012, 20:41:21 pm »
На мен ми правиха абразио, затова ми е чудно, в България винаги са ми предписвали антибиотик.