0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, както писах, направих първо неуспешно ИКСИ през април. Тестът ми беше на 8 май, а на 9-ти ми дойде.
Сега на 30-ти ден ми дойде МЦ. Искам да си пусна всички необходими изследвания, но не знам точно какви. На вас, какво ви назначиха? Направих имунологични и генетични в Плевен. Сега искам да си пусна хормони и евентуално нещо друго, за което не се сещам. Помагайте!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Изследвания след неуспешно ИКСИ (първи МЦ)
« Отговор #1 -: Юни 09, 2006, 16:03:07 pm »
Уайт, много е рано за хормони. Ще излязат страшни стойностите и само ще се шашкаш допълнително. Изчакай поне още един цикъл да мине и тогава.
Re: Изследвания след неуспешно ИКСИ (първи МЦ)
« Отговор #2 -: Юни 09, 2006, 16:57:55 pm »
White, аз направих всички хормонални точно на 2-ия цикъл след моето неуспешно ин витро (тоест, както е при теб сега). Не, че док ми беше казал, но аз така си реших (бързах да се изчистя за 2-ри опит  :) ). Всичките ми хормони бяха супер. Може би трябва да кажа, че бях стимулирана с Меногон, а уринарните стимуланти се изчистват по-бързо. Не знам при теб с какво е била стимуалцията. И все пак всеки организъм реагира различно.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Изследвания след неуспешно ИКСИ (първи МЦ)
« Отговор #3 -: Юни 10, 2006, 12:25:15 pm »
Цитат на: white
Искам да си пусна всички необходими изследвания, но не знам точно какви.

А докторът ти нищо ли не каза по повод неуспеха?! Накакви насоки не ти ли даде, щото той най добре вижда нещата?

*
« Отговор #4 -: Юни 11, 2006, 13:42:24 pm »
Оги, докторът ми каза, че според него неуспехът ми се дължи най-вече на малшанс. Процедурата беше идеална, ембрионите също, трансфер на 3 бластоциста и ... въпреки това не стана.
Миналата седмица се видяхме, но за много малко и като питах за изследвания, ми каза, че този месец мога да пусна само хормони на щитовидната. Ама шило в торба не стои. Пуснах си ЛХ,ФСХ, Естрадиол, Пролактин, Тестостерон, ФТ3, ФТ4, ТСХ.
Резултатие ще ви напиша утре.
За съжаление док е на конгрес другата седмица и чак след 22-ри ще може да се видим. Вече ми писна да чакам. Искам втори опит!!!
Благодаря ви за мненията.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Юни 12, 2006, 09:32:31 am »
Цитат на: white
Оги, докторът ми каза, че според него неуспехът ми се дължи най-вече на малшанс.

Ами често и това е вярно. Понякога не може да се каже каква е причината? Само Господ я знае, а него за съжаление няма как да го питаме.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Юни 12, 2006, 09:56:43 am »
аз не мисля, че след едно неуспешно ИКСИ (или каквото и да било друга АРТ процедура) трябва да се хвърляш в детайлни изследвания, още повече, ако лекарят не ти ги е препоръчал.
единичен неуспех, още повече при първа процедура, изобщо не е меродавен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Юни 12, 2006, 10:58:04 am »
Джам, абсолютно съм съгласна, че един опит не е меродавен, но за мен изследванията, които се правят в Б-я преди първа процедура, са малко.
За пример давам моя случай.
1. На мен не ми назначиха нови хормони преди ИКСИ-то. Старите са от 06.2004 г. Според док няма нужда. Все пак ову е доказано с фоликулометрия.
2. По мое настояване направих имунологични, които обаче се оказа, че не са съвсем достоверни. повторих ги при доц. Конова след ИКСИ-то и се оказа, че имам доста завишен анти-кардиолипин IgM и ще се наложат вливания. Според мен това е и основният крайъгълен камък в моята процедура.
3. При нас проблемът е много лош мъжки фактор и всички други версии на този етап бяха отхвърлени.
4. Имах перфектна процедура, перфектни ембриони ( от 10 яйцекл. се оплодиха 10 и на 5-ти ден 9 бяха оцелели), трансфер на 3 страхотни бластоциста и въпреки това - нищо.
Пуснах си хормони сега, защото искам да съм наясно, колко време ми предстои чакане. Всички тук знаете, че това е най-кошмарната част от пътя.
Резултатите ми са:
Изследване на 3-ти ден от МЦ:
ЛХ - 2.64 при реф. ФФ 1.9-12.5
ФСХ - 7.2 при реф. ФФ 2.5-10.2
Естрадиол - 233.5 при реф. ФФ 40-606
Пролактин - 313.7 при реф. 59-619
Тестостерон - 1.5 при реф. - липсват за жени!?
ФТ3 - 4.24 при реф 3.1-7.1
ФТ4 - 12.95 при реф. 12-22
ТСХ - 1.81 при реф. 0.31-5
След тези резултати знам, че чакането ще бъде до есента. Явно на Гоналът (ФСХ) му трябва повечко време да се изчисти от организма. Поне мога да се настроя за приятни летни емоции.
Благодаря на всички за вниманието върху темата. мисля, че това е въпрос, който вълнува почти всички момичета и дискусията е полезна.
Прегръщам ви.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Юни 23, 2006, 09:39:10 am »
Цитат на: jam
аз не мисля, че след едно неуспешно ИКСИ (или каквото и да било друга АРТ процедура) трябва да се хвърляш в детайлни изследвания, още повече, ако лекарят не ти ги е препоръчал.

Има истина в това, което казва jam, но аз също съм изправена пред тези въпроси и повярвайте ми вече ме заболя главата да мисля какво и как да си изследвам и дали е нужно
 :cloud:
Ние също сме с изключително доказан мъжки фактор и всички други предположения за проблем в мен, бяха пренебрегнати. Може и при нас просто да е било малшанс, както казва White, но аз нито съм си правила цветна снимка, нито лапаро, нито имунологични. За имунол.изсл. взех решение да ги направя, но за другото ???
Попитах един редови гинеколог за мнението му и той каза, че според него в АРТ процедурите е много важно да се прави прецизна диагностика на матката за да се поставят на точното място ембрионите при трансфера. Някой чувал ли е за такова нещо и дали това, което правят екипа във Варна, т.нар. сондаж е нещо подобно?
И ако един нуспешен опит не е причина да се хвърляш в детайлни изследвания, колко трябва да са опитите???
Знам, че всичко е относително и няма точна рецепта и най-вече, че е Божа работа, но не спирам да мисля и да се тревожа, дали пък не е имало нещо друго? Времето ще покаже.
Успех на всички!
*
« Отговор #9 -: Юни 23, 2006, 13:53:57 pm »
Цитат на: jam
единичен неуспех, още повече при първа процедура, изобщо не е меродавен.

Подкрепям мнението на jam.

2. По мое настояване направих имунологични, които обаче се оказа, че не са съвсем достоверни. повторих ги при доц. Конова след ИКСИ-то и се оказа, че имам доста завишен анти-кардиолипин IgM и ще се наложат вливания. Според мен това е и основният крайъгълен камък в моята процедура.

Аз мисля, че въпросните антитела, по-скоро имат значение за развитието на плода, а не за имлантацията.