Джам, абсолютно съм съгласна, че един опит не е меродавен, но за мен изследванията, които се правят в Б-я преди първа процедура, са малко.
За пример давам моя случай.
1. На мен не ми назначиха нови хормони преди ИКСИ-то. Старите са от 06.2004 г. Според док няма нужда. Все пак ову е доказано с фоликулометрия.
2. По мое настояване направих имунологични, които обаче се оказа, че не са съвсем достоверни. повторих ги при доц. Конова след ИКСИ-то и се оказа, че имам доста завишен анти-кардиолипин IgM и ще се наложат вливания. Според мен това е и основният крайъгълен камък в моята процедура.
3. При нас проблемът е много лош мъжки фактор и всички други версии на този етап бяха отхвърлени.
4. Имах перфектна процедура, перфектни ембриони ( от 10 яйцекл. се оплодиха 10 и на 5-ти ден 9 бяха оцелели), трансфер на 3 страхотни бластоциста и въпреки това - нищо.
Пуснах си хормони сега, защото искам да съм наясно, колко време ми предстои чакане. Всички тук знаете, че това е най-кошмарната част от пътя.
Резултатите ми са:
Изследване на 3-ти ден от МЦ:
ЛХ - 2.64 при реф. ФФ 1.9-12.5
ФСХ - 7.2 при реф. ФФ 2.5-10.2
Естрадиол - 233.5 при реф. ФФ 40-606
Пролактин - 313.7 при реф. 59-619
Тестостерон - 1.5 при реф. - липсват за жени!?
ФТ3 - 4.24 при реф 3.1-7.1
ФТ4 - 12.95 при реф. 12-22
ТСХ - 1.81 при реф. 0.31-5
След тези резултати знам, че чакането ще бъде до есента. Явно на Гоналът (ФСХ) му трябва повечко време да се изчисти от организма. Поне мога да се настроя за приятни летни емоции.
Благодаря на всички за вниманието върху темата. мисля, че това е въпрос, който вълнува почти всички момичета и дискусията е полезна.
Прегръщам ви.