Чудя се. Не, учудване е слабо казано! Темата не е нова, но затова пък все така наболяла. Какъв човек трябва да си, за да можеш да говориш от името на Господ кой е заслужил и кой не е заслужил деца, да смяташ борещите се с безплодие за хора, които не са в ред или са второ качество
Ето я моята поучителна история:
Аз на 22 години започвам връзка с мъжа ми, който е с 10 години по-възрастен. Той е прясно ужилен от изневяра и разведен, с едно дете, което още от бебе заживява само с майка си. Господинът не ще да чуе за брак, аз не бързам - млада съм. Той ме пази от забременяване най-старателно. След около 3 години аз започвам да усещам, че нещо не е наред - връзката не се развива нормално - от мъжкия фактор (мамка му, много съм бясна в момента!) ни звук, ни стон за съвместен живот. Иначе безупречно държание, от което още повече ми иде да
Но аз не съм само млада и зелена, аз съм БЛАГОРОДНА и ГОРДА: не искам да го натискам и не искам да се моля... Единственият ми опит да питам какво е съвместното ни бъдеще завършва със заплаха за раздяла от негова страна, ако му тровя живота. На четвъртата година, поради срещите ни веднъж в седмицата (господинът е претоварен в работата), започвам понякога да се чудя аз всъщност имам ли връзка или нямам
появява се друг човек, с когото връзката е безперспективна, но привлекателна на фона на гнилостните процеси, които текат в душата ми. Чинно слагам точка на 4-годишните сериозни отношения с друго обяснение (пазя мъжкото его, а и считам, че вече не го засяга сама ли съм или с някого). Следва раздяла, след която сериозният господин се сеща, че не може да живее без мен
Започва лудо преследване и става ясно, че не съм сама. Обявена съм за курва и отнасям 'само' 2 шамара. След около месец прекратявам новата връзка (както казах - тя нямаше перспектива), междувременно имам нелеки проблеми вкъщи и сериозен проблем с бедността поради скапана работа и некоректни шефове. И тогава мъжът ми се появява на бял кон да ми подаде ръка. Смазана съм от проблеми и приемам. Подадената ръка не означава, че ми решава проблемите, а че имам някого до себе си, което оценявам! За съжаление, от преследването, което той ми устройва преди това, оставам с някаква стаена ненавист към него - един вид той не иска да имаме нормална връзка, но и ми пречи да се опитам да започна такава с друг човек - това ми се видя много долно! Както и да е - събрахме се - усетил се е. ОБАЧЕ
Темата неслучайно носи даденото заглавие! Освен че за неговите роднини аз съм виновна за всичко, се оказвам и виновна за стерилитета в двойката ни, който лъсва след няколко години неуспешни опити за дете. При изследванията се оказва, че причината е в него! Да ви кажа, като му видях първата спермограма, ми се изясни защо някак интуитивно не ми харесваше фактът, че първите години от връзката ни той така стриктно ме пазеше: все едно съм усещала, че ще патим от това. На всичкото отгоре - пред роднините му никой не е обяснил точно къде е проблемът и аз автоматично съм обявена за яловица. Понеже те са подли и лицемерни, не ми го казват директно, а с подмятания - тези, които се борят със стерилитета, знаят най-вероятно за какъв тип намеци иде реч. И сега въпросите са два:
- да ги поставя ли на място следващия път, когато проявят такава простотия или да се правя на ударена - сещате се, че роднините по съребрена линия могат да бъдат много неприятно явление; моите по принцип са...
- да платя ли инвитро опит или да приключвам и да си търся другаде щастието или да продължа - че минах 30-те междувременно.
Някак ме боли, че той не ме защитава пред близките си...