Зайчето, ти от къде имаш информация, че такова удостоверение се вади от съда? Аз мога да споделя моя опит. В предния пост съм объркала, споменавайки набързо НАП, извинявай!...
Ние подадохме документите в Габрово. Там отидохме при социалните, споделихме намерението си и без никакви сложнотии получихме един списък (беше предварително принтван лист) с необходимите документи, които трябва да съберем. Това дава сигурност, защото човек знае, че е получил информация от извора относно това, което се изисква.
Ние трябваше да представим обичайните документи. По памет: медицинско свидетелство (с бланка за сключване на граждански брак, но правихме и манту за туберкулоза, психодиспансер - че не се водим на "учет"
, преглед при психолог - отделно); удостоверение, че не сме лишавани от родителски права и не сме поставяни под запрещение; свидетелство за съдимост; свидетелство, че не се водят съдебни производства в момента; документи за доходи (фишове за заплати, "ленти"), две препоръки и
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПЛАТЕНИ МЕСТНИ ДАНЪЦИ (данък върху превозни средства, данък върху недвижим имот и такса битови отпадъци и т.н.) - от Отдел Местни данъци и такси на съответната община по местоживеене ...И примерно какво променя този документ ако ми излезе задължение какво няма да ми дадат дете ли...
Ами да...
От личен опит го казвам. Ако във вашето РДСП го изискват това удостоверение, без него няма да ни впишат в регистрите...
Но не се сърдете за многото изисквани документи! У нас в България процедурата е много по-лесна, отколкото в другите европейски държави, а проучването трае изключително кратко време...
Зайчето, според мене съответното удостоверение трябва да се извади от тук:
http://www.starazagora.bg/bg/tsent-r-za-informatsiya-i-uslugi/tsent-r-za-uslugi-i-informatsiyaНо наистина най-добре е да получиш информацията от извора.
Стискаме палци и успех!