slanceto87, и аз съм с еднорога матка, ляво разположена и съответно с една лява тръба. На цветната снимка излезе, че тръбата е запушена и директно ме насочиха за ин витро. Така през 2009 г. попаднах при д-р Стаменов. Последваха три неуспешни опита ин витро, след което за изненада на всички забремнях спонтанно. За съжаление в 8 г.с. сърцето на бебето спря и последва абразио. От тогава до днес не се повтори да забременея пак естествено. Правих още четири опита, като последният беше успешен, но моят кошмар се повтори отново в 10 г.с., когато бебето онтово спря да се развива. И така сега съм след втори мисед аборт и второ абразио. Правили сме си почти всички въможни изследвания, чакаме да видим и резултата от генитичния анализа на плода. Аз самата имам и ендокринологични проблеми обаче.
Щом при теб няма установени други проблеми, по принцип няма причина да не можеш да забременееш спонтанно. Важното е доминатният ти фоликъл при съответния цикъл да е в левия яйчник, което си е и въпрос на късмет. Ако няма проблем при мъжа ти шансът си е доста голям. Каквото и да се случи имаш опция и за инсеминация, така че не се притеснявай. Когато ми казаха, че имам еднорога матка ме успокоиха, че има много успели бременни с такава матка, които са износили живи и здрави деца. Разбира се бременността е рискова, но все пак важното е, че е възможна. Успех ти пожелавам!