Здравей denibeni!
Аз бях на 28г., когато проведох лечение и със золадекс и с диферилин. Мога да кажа, че ефекта от золадекса беше по-добър от към ползи за преборването на ендометриозата, а като странични ефекти и от двете лекарства, мога да кажа, че при мен не бяха нищо особено, а при мен беше и 9 месеца лечението /3 преди операцията и 6 след, което е една недомислица но както и да е, лутането сред лекари и липсата на достатъчно инфо преди 8г доведоха и до това/. Имала съм някоя и др топла вълна, но наистина нищо чак толкова фрапиращо, напълно нормално си се чувствах. Може би ако се вглеждах повече за странични реакции щях да открия, но си водех един съвсем нормален живот, даже в някои отношения и по-добър заради сигурността и съотв спокойствието, че няма нова киста.
Така беше при мен, при др жени може и да е по-различно, но от моя гл. т. ми се струва, че болките в корема не би следвало да са от това, а при мен също апетит не съм имала повишен, както и не съм напълнявала.
Мен лично повече ме е притеснявало в дългосрочен план до какво може да доведе това лечение, имайки предвид свалянето на костна маса, която се възстановява наполовина и др такива, но си казвам че след като нямаме избор, въобще е излишно да се разсъждава в тази посока.
Мнението ми е че тр да си проведеш лечението спокойно без излишно вглеждане в стр реакции, освен естествено, ако не е нещо наистина важно. По-важното е да има ефект от золадекса, откъм стопиране на ендометриозата - дано имаш късмета точно затова!